15 / 05 / 2024

hasdal karayolları ulaşım planlaması

hasdal karayolları ulaşım planlaması

Ulaşım politikaları ve karayolları ulaşım planlaması hakkında çalışmalar yapan Vecdi Diker Çalışma Grubu, Hasdal bölgesinin yeniden dönüşümü ile ulaşım yatırımlarının finansmanında kullanılması hakkında rapor hazırladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü tam 3 bin işçi alacak! Hemen başvurun!

Ulaştırma Bakanlığı’na bünyesinde faaliyet gösteren Karayolları Genel Müdürlüğü İŞKUR üzerinden 3 bin işçi alımı gerçekleştireceğini paylaştı. İlan kapsamında, çeşitli mesleklerde işçi alımı yapılacak. Peki, kontenjan dağılımı nasıl, adaylarda aranan koşullar nelerdir? İşte detaylar...

Karayolları Genel Müdürlüğü Pendik'te gayrimenkul satıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, Pendik Doğu Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul'daki gayrimenkulünü 52.3 milyon TL'ye satıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Sultanbeyli'de yer alan gayrimenkulü 52 milyon 357 bin 410 TL bedelle satışa çıkardı. 

Kuzey Marmara Otoyolu, Yeni Havalimanı'na ulaşımı hızlandıracak!

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Samsunlu, "Hasdal’dan olan D-20 bağlantısı veya üçüncü köprünün bağlantı yolları ve şu an inşaatı oldukça ilerlemiş olan Kuzey Marmara Otoyolu, buraya yolcularımızın ulaşımında ciddi bir hızlılık sağlayacaktır." dedi...

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden 5.9 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, 3 taşınmazını ihale usulü ile satışa sunuyor..

14 yılda 340 milyar TL'lik ulaşım yatırımı yapıldı!

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yollar Türk Milli Komitesi tarafından Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleşti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, fuarda açıklamalarda bulundu.

Ulaşım sektörü bir araya geliyor!

Karayolu ulaşım sektörünün paydaşlarını bir araya getirmek ve projelerle ilgili bilgi paylaşımına aracı olmak amacıyla düzenlenen Karayolları Fuarı ile, Ulaşım sektörü bir araya gelecek.

Kırşehir'in ulaşım ağı genişliyor!

Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir’in mevcut ulaşım ağını güçlendirmek için Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile biraraya gelerek, Kırşehir'e yapılacak yol ve kentsel yenileme projelerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

İsmail Kartal, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne atandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğüne Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal'ın atanmasına karar verdi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karayolları Genel Müdür Yardımcılığı'na Adnan Köklükaya atandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığı'na müşaviri Adnan Köklükaya'yı atadı. Köklükaya'nın yerine Müşavirlik görevine Bayram Şahin getirildi.

Kocaeli'nin her köşesinde kesintisiz ulaşım dönemi başladı!

Kocaeli’nin her köşesine kesintisiz, konforlu ve güvenli ulaşımı sağlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve ilçe belediyeleriyle birlikte kentte köprülü kavşak, battı çıktı ve tünel yapıyor...

Vecdi Diker Çalışma Grubu'nun Hasdal'ın yeniden dönüşümü hakkındaki raporu!

Ulaşım politikaları ve karayolları ulaşım planlaması hakkında çalışmalar yapan Vecdi Diker Çalışma Grubu, Hasdal bölgesinin yeniden dönüşümü ile ulaşım yatırımlarının finansmanında kullanılması hakkında rapor hazırladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü otoyolları Akıllı Ulaşım Sistemleri ile donatıyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü buzlanma, sis, kaza veya yol çalışması gibi durumları sürücüye önceden bilgilendirerek kaza riskini en aza indirmek için otoyolları "Akıllı Ulaşım Sistemleri" ile donatıyor.

hasdal karayolları ulaşım planlaması Haberi

hasdal karayolları ulaşım planlaması


Avrupa Yakasında yer alan Hasdal Bölgesi, İkinci Çevreyolu’nun ve Okmeydanı-Hasdal-Kemerburgaz Bağlantı Yollarının içinden geçtiği bir bölgedir. Bu alanın da tamamı Kamu Mülkiyeti konumundadır. Kazım Karabekir Mahallesinden farkı, bu alan içerisinde çok fazla gecekondu bulunmaması ve daha çok kamu kurumları ( Hasdal Kışlası, İSKİ, TCK, TEK, NATO Tesisleri vb)  tarafından kullanılmasıdır.



Proje alanı içerisinden geçecek İstanbul 3. Çevreyolu ve Ring Metrosu ile bu alanın halen iyi durumda olan ulaşım imkanları daha da artacaktır. Hasdal Bölgesindeki arazileri iki aşamada değerlendirmek mümkündür. Öncelikli olarak, yeniden dönüşüm yapılarak,  askeri bölgelerin dışında kalan 32 Karayolları (3250 dönüm) arazisi büyüklüğündeki alanın ticaret ve iş merkezi olarak kullanılması mümkündür. İkinci etapta ise Kemerburgaz Yolunun Doğusunda kalan askeri alanın Alibeyköy Baraj havzası içerisine taşınması durumunda, ortaya çıkacak...