10 / 05 / 2024

haseki hamamı

haseki hamamı

1946 yılında Haseki Hamamı olarak da bilinen Ayasofya Hamamı, 1946 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın kırtasiye deposu olarak kullanılıyormuş. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından pedogoji ve meslek kütüphanesi yapılacakmış

Saraybosna'daki İsa Bey Hamamı açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce, Osmanlı vakıf eserlerinin yer aldığı Balkanlar coğrafyasında restorasyonu tamamlanan ilk eser olma özelliği taşıyan Saraybosna'daki İsa Bey Hamamı açıldı. Hamam İsa Bey tarafından 15. yüzyılda yaptırıldı.

2000 yılında Ayakapı Hamamı kereste deposu olarak kullanılıyormuş!

Nurbanu Valide Sultan'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Ayakapı Hamamı, 2000 yılında kereste deposu olarak kullanılıyormuş. 1936 yılında Haliç'in sanayi bölgesi ilan edilmesiyle 1947 yılında kereste deposu olarak kullanılmaya başlanmış.

Ankara Hamamönü Avrupa'da tanıtıma dahil oldu!

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek Ankara turizmine kazandırılan ve 2011 yılında Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu seçilen Hamamönü, Avrupa'nın tanıtım ağına dahil oldu.

Hamamönü Kentsel Tasarım projesi Avrupalılara tanıtıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Avrupa-komisyonu Avrupa Komisyonu ile birlikte yürüttüğü Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi’ne başvurarak Avrupa’nın tanıtım ağına dahil olan tarihi Hamamönü bir kez daha ulusal basına tanıtıldı.

Kazlıçeşme Hamamı yenilenecek mi?

Fethin sembollerinden tarihi yarımadayı çevreleyen surlar, Kazlıçeşme Hamamı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ulubatlı Hasan’ın ilk sancağı dikip şehit olduğu yerde ise düğün salonu hizmet veriyor...

II. Bayezid Hamamı müze oldu!

İSTANBUL Valiliği ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü iş birliğinde restorasyonu tamamlanan "II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi' ile "Yıldız Sarayı'ndan istanbul Üniversitesi'ne" sergisi eş zamanlı açıldı.

II. Bayezid Hamamı müzeye çevrildi!

15. yüzyıldan günümüze gelen II. Bayezid Hamamı restorasyonunun tamamlanmasının ardından dün gerçekleştirilen törenle açıldı. Hamamın yıkanma mekanları II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi olarak hazırlandı.

Çardaklı Hamamı ne olacak?

1503 yılında Kapı Ağası Hüseyin Bey tarafından İstanbul’un Kadırga semtinde yaptırılan tarihi Çardaklı Hamamı, kayıp hissedarları yüzünden yıllardır kaderine terk edilmiş halde kurtarılmayı bekliyor..

Türkiye'nin ilk hamam kültürü müzesi açılıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Valiliği'nin işbirliği ile 2015 yılının başında restorasyonu tamamlanan II. Bayezid Hamam'ı "kültür mirası müzesi" olarak açılıyor.

Madonna evine Türk hamamı yaptırıyor!

Madonna, İstanbul’da gittiği ve çok etkilendiği Türk hamamını New York'taki 28 odalı evine yaptırmaya karar verdi. 400 bin dolara kurulacak SPA merkezi, Türk hamamı, buhar odası, sauna, masaj odalarından oluşacak.

Madonna evine Türk hamamı yaptıracak!

Pop yıldızı Madonna, iki yıl önce konser için geldiği İstanbul'da gittiği ve çok etkilendiği Türk hamamını Newyork Manhattan'daki evine yaptırmak üzere Antalyalı bir firmayla sözleşme imzaladı.

Saraybosna İsa Bey Hamamı açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile TİKA tarafından restore edilen Hünkâr Camisi’ni hizmete açtı.

Bursa Keles'teki Yakup Bey Hamamı restorasyonu devam ediyor!

Merkezdeki tarihi ve kültürel miras yatırımlarıyla Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla

haseki hamamı Haberi

haseki hamamı

Ayasofya Hamamı


Pedogoji ve meslek kütüphanesi olacak 

Milli Eğitim Müdürlüğü, Sultanahmet'te Mimar Sinan eseri olan Ayasofya Hamamı'nı bir pedogoji ve meslek kütüphanesi haline getirmeye karar vermiştir. Hamam şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı kırtasiye deposu olarak kullanılmakta idi.

Hamamın kütüphane haline getirilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü Güzel Sanatlar Akademesi'ne mensup mütehassıslardan mürekkep bir heyet davet etmiştir. Heyette mimarlar, eski eserler mütehassıslarıyla tezyinat mütehassısları bulunmaktadır. Bunlar evvela binada yapılacak tamir ve tadil şeklini tespit edecekler, bunu müteakipte hamamın içi eski şekilde tezyin edilecektir. Bu kütüphane aynı zamanda ilkokul öğrencilerinin resimlerini teşhir içinde daimi resim galerisi yapılacaktır.


Akşam Gazetesi 14 Şubat 1946



Abdullah Kutalmış...