06 / 05 / 2024

hassas alan nedir

hassas alan nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Bakanlık, rant için sit alanlarının statüsünün değiştirilmeye hazırlandığı, ‘ Hassas Alan ’ tanımlamasının bilgi notunu yayınladı.

Van Keçikıran Sor Vadisi 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi!

Van'ın Muradiye ilçesi sınırları içerisinde yer alan Keçikıran Sor Vadisi 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi!

Balıkesir'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Marmara Mahallesi'nde bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri Melikgazi'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Kayseri İli, Melikgazi ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Kayseri İli, Pınarbaşı ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Beykoz'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, İstanbul'un Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Eğirdir ve Gölcük Krater Gölü kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Isparta'da bulunan Eğirdir ve Gölcük Krater Gölü "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

Manisa'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Manisa İli, Kula ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31356 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Isparta'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Isparta İli, Merkez ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31356 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Erdemli'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mersin İli, Erdemli ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31356 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzincan'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Erzincan İli, Merkez ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31324 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konya'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Konya İli, Çumra ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31324 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sivas'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sivas İli, Hafik ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31322 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

hassas alan nedir Haberi

hassas alan nedir

Rant için sit alanlarının statüsünün değiştirilmeye hazırlandığı, ‘Hassas Alan’ tanımlamasıyla bu yerlerin imara açılması ve üzerlerinde bulunan kaçak yapıların kurtarılmasının planlandığı, raporları hazırlamak için kurulan komisyonun tamamen bürokratlardan oluştuğu, önce bölge kurulunun karar aldığı sonra merkez komisyonun onayladığı, alınan bilimsel kararlar tartışmalı olduğu yönünde haberler ile ilgili bilgi notu ilişiktedir.      


Bilindiği üzere; 17.08.2011 tarihli ve 28028 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 648 sayılı “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname” ile Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü kurulmuştur.

644 sayılı KHK’nin “Mevcut statülerin değerlendirilmesi” başlıklı Geçici 6. Madde’sinde  (Ek: 8/8/2011-KHK-648/ 17 md.);

“(1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte, doğal sit alanı ve...