14 / 05 / 2024

Hasta turizmi

Hasta turizmi

Gizem Çoşkunarda Akşam Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında Arap turistlerin motivasyon şifreleri konusuna değindi. Çoşkunarda, Arap turistlerin, ülkemize bir uçak dolusu Avrupalıdan daha çok döviz bıraktığını söyledi...

Gayrimenkul sektörü hapşırsa diğer sektörler hasta oluyor!

2018 yılında gözlerin gayrimenkul sektörü üzerinde olduğunu söyleyen Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, sektörün 200 alt sektörü etkilediğini belirterek, "Bizim sektör hapşırsa diğer sektörler hasta oluyor" dedi.

Bilkent Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı!

Avrupa'nın en büyük, dünyanın tek seferde yapılan 3'üncü büyük hastanesi Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde, hasta kabulüne başlandı..

Medicaleste Sağlık Turizmi Danışmanlık Organizasyon İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Medicaleste Sağlık Turizmi Danışmanlık Organizasyon İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Lale Kaya tarafından kuruldu. 

Pınarhisar Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı!

Kırklareli Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, yeni Pınarhisar Devlet Hastanesinin hasta kabulüne başladığını açıkladı.

Drc Otelcilik Ve Sağlık Turizmi Anonim Şirketi kuruldu!

Drc Otelcilik Ve Sağlık Turizmi Anonim Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Burcu Yıldırım tarafından kuruldu. 

Alanya Hasta ve Hasta Yakınları Sosyal Tesisi tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da hasta ve hasta yakınlarının barınma ihtiyacını karşılamak üzere inşaatına başladığı otel konforundaki sosyal tesisteki inşaat çalışmaları tamamlandı.

Ecolife Sağlık Turizmi Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ecolife Sağlık Turizmi Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Elamır Elsherif tarafından kuruldu. 

Ano Group Sağlık Turizmi Danışmanlık Turizm Ve Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ano Group Sağlık Turizmi Danışmanlık Turizm Ve Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Nurettin Osman tarafından kuruldu. 

Clinicwest Sağlık Turizmi Limited Şirketi kuruldu!

Clinicwest Sağlık Turizmi Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Aydın ve Mutlu Dikmen ortaklığında kuruldu.

TİKA Afganistan'da hasta yakınlarına misafirhane inşa etti!

Afganistan'da hasta yakınları için, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından 85 kişilik misafirhane yapıldı.  Hasta yakınları için yapılan misafirhanenin 12 oda, 4 tuvalet ve 2 banyodan oluşuyor. 

Alanya Hasta Yakınları Tesisi'nin kaba inşaatı bitti!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya’da inşa edilen Hasta Yakınları Sosyal ve Kültürel Tesisi’nin kaba inşaatı bitti. Tesisin yakın zamanda hizmete açılması planlanıyor.

Elvan Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elvan Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi bugün 20 bin TL sermaye bedeli ile Ege Elvan tarafından kuruldu. 

Meditravelist Sağlık Turizmi Eğitim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meditravelist Sağlık Turizmi Eğitim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Celale Tangül Özcan tarafından kuruldu. 

Hasta turizmi Haberi

Hasta turizmi

Arap ülkelerinden gelen turistlerin sayısı birkaç yıldır düzenli şekilde artıyor. Başta hayranı oldukları dizilerin etkisi belirleyiciyken ilginin bu kadar artmasının nedenlerini araştırdık. Konaklama alışkanlıklarından alışveriş tutkularına Arap turistlerinin alışkanlıklarını uzmanlara sorduk ve öğrendik ki bir aile, ülkemize bir uçak dolusu Avrupalıdan daha çok döviz bırakıyor…


Son günlerde Boğaz kıyılarından ünlü AVM’lere, restoranlardan eğlence merkezlerine İstanbul’un her köşesinde Arap ülkelerinden gelen turistlere bolca rastlamak mümkün. Ruslar, deniz ve güneş için Türkiye’ye gelerek Akdeniz’i mesken tutarken, Arap ülkelerinden gelenler rotayı İstanbul’a çevirdi. Bundan ‘rahatsız’ olan vatandaş da var durumu fırsata çevirip kesesini dolduran esnaf da... Sosyal medya sözlükçüleri de durumdan faydalanmıyor değil, ‘Arap Turist’ başlığı altındaki entrylere bir göz atmanızı öneririm... 

Şişli’deki Cevahir AVM’ye gidenler bilir; içerisi eli kolu poşet dolu, saç ekiminden...