30 / 04 / 2024

Hastane otoparkı ücretli mi

Hastane otoparkı ücretli mi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Arif O., sık sık gittiği hastanede otopark ücreti alınmasını yargıya taşıdı. Mahkeme, otopark ücretinin iadesine karar verdi.

AVM, otel ve hastanelerin otopark sorunu çözülüyor!

Hali hazırda otopark sorunun olduğu AVM, otel, hastane ve restoranlarda aksamalar yaşanabiliyor. TelPark, trafik ve park sorunu yaşanan yerlerde alternatif bir çözüm olarak gündeme geliyor.

Sakarya’ya 600 araçlık katlı otopark müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, hastane bölgesinde yaşanan parklanma sorununa yönelik inşa edilecek katlı otopark projesi hakkında açıklamalarda bulundu...

Zonguldak Kız Meslek Lisesi için verilen yıkım kararına tepkiler büyüyor!

Zonguldak Kız Teknik Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi yerine hastane otoparkı yapılması için verilen yıkım kararına vatandaşlardan tepki yağıyor…

Samsun'da hastane otoparkını yasa dışı işletenler yakalandı!

Samsun'da ücretsiz olan hastane otoparkını yasa dışı işletip vatandaşlardan ücret alan 7 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalanıp gözaltına alındı.

Trabzon Farabi Hastanesi'nde otopark inşaatı sürüyor!

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Farabi Hastanesi ile ilgili çıkan haberler hakkında açıklamada bulundu. Baykal, hastanede 250 yataklı Çocuk Hastanesi, bin 450 araçlık hastane otoparkı inşaatı ve B blok büyük onarım işlerinin devam ettiğini açıkladı.

Sancaktepe otopark projesi imar planı askıda!

İBB, Sancaktepe Emek Mahallesi'ndeki Sancaktepe Hastane Yanı Otopark Projesine ilişkin imar planını askıya çıkardı..

Hastane otoparkında ücret ödenir mi?

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Arif O., sık sık gittiği hastanede otopark ücreti alınmasını yargıya taşıdı. Mahkeme, otopark ücretinin iadesine karar verdi.

Bayrampaşa Cezaevi arazisine ne yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, eski Bayrampaşa Cezaevi arazisine konut, hastane, otopark, cami, sosyal ve kültürel tesis yapılmasına ilişkin yeni planı kabul etti.

Eski Bayrampaşa Cezaevi alanı 'yaşam merkezi' olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, eski Bayrampaşa Cezaevi arazisine konut, hastane, otopark, cami, sosyal ve kültürel tesis yapılmasına ilişkin yeni planı kabul etti. İşte kararın ayrıntıları...

Beykoz sahili otopark oldu!

Beykoz Burunbahçe’deki Hayal Kahvesi ile Beykoz Barbaros Caddesi üzerindeki Çubuklu 29 adlı işletmelerin deniz kıyısına kadar halka açık alanlarının, ücretli otopark haline getirildiği iddia edildi.

Aliağalılar hastane ve otopark istiyor!

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın görevdeki 1 yılını değerlendiren vatandaşlar, projelerden memnun. Ancak halk, hastane yetersizliğinden yakınırken, yol, otopark ve trafik sorununa da artık bir çözüm bulunmasını istiyor

Zorlu Center'ın otoparkı ücretli oluyor!

Zorlu Center’da otopark ücretli oluyor. Aracını otoparka bırakanlar yüzünden yarından itibaren ücret alınmaya başlanacak. Otoparkta 1-4 saat 5 TL, 12-24 saat 50 TL olacak.

Manisa'da ücretli otopark uygulaması kalkacak mı?

Tüketici Hakları Derneği Manisa Şube Başkanı Rıfat Asyalı, Burdur’da, Danıştay’ın cadde ve sokaklarda otopark ücreti uygulamasını iptal ettiğini belirterek, Manisa’da da ücretli otopark uygulamasının kaldırılması için Belediye'ye başvurduklarını açıkladı.

Hastane otoparkı ücretli mi Haberi

Hastane otoparkı ücretli mi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne zehirli guatr ve hipertiroid rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Arif O., sık sık gittiği hastanede otopark ücreti alınmasını yargıya taşıdı. İstanbul 8’inci İdare Mahkemesi, 20 Şubat 2012’de ödenen 9 TL'lik otopark ücretinin davacı Arif O.'ya iadesine karar verdi.


3 YIL SONRA 9 TL İADE


Ancak Danıştay davayı usulden bozdu ve dava yeniden görüldü. Yeniden görülen davada 3 yıl sonra yine aynı karar çıktı. Mahkeme, 1680 TL tutarındaki mahkeme masrafları ile davacı Arif O.'nun avukatlık ücretinin de davalı İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ödenmesine hükmetti.  Mahkeme, kararında, Danıştay'ın İstanbul'un genelindeki alışveriş merkezi gibi yerlerin otoparklarında ilk 3 saate kadar ücret alınmamasına yönelik kararını hatırlatarak "Sağlık hizmeti nedeniyle hastaneye gelen kişilerden ilk 3 saatten daha kısa süreli kullanımlar da...