07 / 05 / 2024

Hatay Defne Arıtma Tesisi

Hatay Defne Arıtma Tesisi

Defne Belediyesi, ilçeye bağlı Turunçlu Mahallesindeki Arıtma Tesisi'nden kaynaklanan koku sorunun giderilmesi için adım attı.

Hatay Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi 10.3 milyon TL'ye mal olacak!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının çalışmaları devam ediyor.

Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), daha sağlıklı bir çevre ve yaşam alanları sağlama hedefiyle hayata geçirdiği projeler kapsamında Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay'a 6 yeni arıtma tesisi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre sağlamak amacıyla olmazsa olmazlarından olan Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatlarını dört koldan sürdürüyor.

Hatay'da Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi inşa ediliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), çevre sağlığına yönelik proje uygulamaları kapsamında yapımına başlanan Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının sürdüğünü bildirdi.

Hatay Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Dörtyol Belediye eski başkanı Fadıl Keskin döneminde yapımına başlanan Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi’ni düzenlenen açılış töreniyle hizmete sundu. Müdürlük tesisin maliyetinin 7 milyon 137 bin 509 TL olduğu belirtildi.

Hatay Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 80'i tamam!

Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı'nda çalışmalar devam ediyor. Yüzde 80'i tamamlanan tesisin 2017 yılının Aralık ayında tamamlanması hedefleniyor.

Hatay Kırıkhan'a 10.3 milyon TL'lik arıtma tesisi geliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından Kırıkhan İlçesi'nde atıksu arıtma tesisi yapılıyor.

Hatay Erzin'de atık su arıtma tesisi inşaatı başladı!

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), kanalizasyon şebekesi tamamlanan Erzin"in içme suyu ile birlikte en büyük eksiği olan atık su arıtma tesisi inşaatının başladığını bildirdi.

Hatay Defne Arıtma Tesisi'nden kaynaklanan koku sorunu gideriliyor!

Defne Belediyesi, ilçeye bağlı Turunçlu Mahallesindeki Arıtma Tesisi'nden kaynaklanan koku sorunun giderilmesi için adım attı.

Hatay Erzin Atıksu Arıtma Tesisi'nin yer teslimi yapıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), kanalizasyon şebekesi tamamlanan Erzin'in içmesuyu ile birlikte en büyük eksiği olan Erzinlilerin beklediği Atıksu Arıtma Tesisinin yer tesliminin yapıldığını bildirdi.

Samandağ Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında sona gelindi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Samandağ ilçesinde yapımı devam eden Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı yapım işinde sona gelindiğini duyurdu.

Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete geçti!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) tarafından, Dörtyol ilçesinde yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisi'nin incelenerek faaliyete geçtiğini duyurdu.

Hatay Küçük Dalyan Mahallesine arıtma tesisi kuruluyor!

Arıtma Tesisinde daha sonra gidilen bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının hiçbiri işe yaramadı. ‘Asi Nehrini Güzelleştirme Projesi’ işe yaramayınca umutlar Küçük Dalyan Mahallesinde çalışmaları süren Arıtma Tesisine kaldı.

Hatay Defne Arıtma Tesisi Haberi

Hatay Defne Arıtma Tesisi

Uzun süreden beri Turunçlu Mahallesi'nde sorun yumağı haline gelen Atıksu Arıtma Tesisi'nin zaman zaman çevreye verdiği rahatsızlığı gidermenin peşine düştüklerini belirten, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, HATSU yetkilileriyle görüştüklerini belirterek şu bilgileri verdi: “Defne Belediyesi olarak, hizmetlerimizi, parke döşeme ve yolları asfaltlamakla sınırlamadık, sınırlayamayız. Bizim için halkımızın sağlığı önceliklidir. Sağlıklı bir toplum, gelişmiş toplumun önemli bir yapısıdır. Bu bağlamda, Turunçlu Mahalle sakinlerimizin yakınmalarını göz önüne alarak, Arıtma Tesisi ile ilgili yaptığımız görüşmelerde Arıtma Tesisi'nin revize edilme sözü aldık. Bunun yanında, Yeniçağ ile Büyükçat arasında da yeni bir Arıtma Tesisi yapılarak, Asi Nehri'nin temiz akmasını sağlayacağız."


Atıksu Arıtma Tesisi'nin, damlatmalı filtre esasına göre kurulduğunu, mevcut sistemin de, zaman zaman çevreye koku ve olası gazları yaymasının insan sağlığını tehdit eder tarafı olmasından...