19 / 05 / 2024

Hatay Küçük Dalyan Mahallesine arıtma tesisi kuruluyor!

Hatay Küçük Dalyan Mahallesine arıtma tesisi kuruluyor!

Arıtma Tesisinde daha sonra gidilen bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının hiçbiri işe yaramadı. ‘Asi Nehrini Güzelleştirme Projesi’ işe yaramayınca umutlar Küçük Dalyan Mahallesinde çalışmaları süren Arıtma Tesisine kaldı.




Milyonlarca lira para harcanarak yürütülen ‘Asi Nehrini Güzelleştirme Projesi’ işe yaramayınca umutlar Küçük Dalyan Mahallesinde çalışmaları süren Arıtma Tesisine kaldı.

Asi Nehrinin kirliliği onlarca yıldır konuşuluyor. 90’lı yıllarda Turunçlu Mahallesinde yapılan Arıtma Tesisi bu sorunu bitirecek denmişti. Turunçlu mahallesinde Arıtma Tesisi bitti ancak Asi Nehri kirliliğine çare olması beklenen tesisin kendisi bir kirlilik kaynağı olmuştu. Milyonlarca lira vatandaşın cebinden adeta uçup gitmişti. Arıtma Tesisinde daha sonra gidilen bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının hiçbiri işe yaramadı. Daha sonra Asi Nehrinin Armutlu Mahallesi bölümüne monte edilen ‘Lastik Set Baraj’ konuyu kökten çözecek dendi. Ona da milyonlarca lira harcandı. Asi Nehrin de kayıklar dolaşacak, insanlar mutlu ve huzurlu olacaktı. O lastik balon, ne yazık ki balon olmaktan öteye gidemedi. Ve son olarak yakın dönemde başlatılan ‘Asi Nehrini Güzelleştirme Projesi’ projenin bitip bitmediği bilinmiyor. Bilinen tek şey ise önceki projelerde olduğu gibi bu projeye de harcanan milyon liralar oldu. Asi Nehrini güzelleştirip güzelleştirmediği ise siz okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz.

ORTA ÇAĞ MANZARALARI

 

Ve bugüne gelindiğinde Asi Nehri artık çekilecek gibi değildi. Kuruyan Nehrin yatağı şehrin atık sularıyla buluşunca ortaya ‘orta çağ’ manzarası çıkıyor. Etrafa yaydığı pis koku bir kenara sivrisineklerin deposu oldu. Antakyalılar bu durumdan aylardır şikâyetçi. Ceplerinden çıkan bunca paraya rağmen acaba sorun neden giderilememişti. Şikâyet eden çoktu. Ancak sorgulama hiç yoktu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise umuda yeni bir kapı açtı. Çözümün adresinin Küçük Dalyan Mahallesinde inşaatı süren Arıtma Tesisi olduğunu söyledi. Bir kez daha umutlar yeşerdi. BŞB Başkanı Lütfü Savaş konuya ilişkin açıklamasında; “HATSU Asi Nehri için çalışmalarını son sürat devam ettiriyor. Küçük Dalyan mahallesinde çalışmaları süren Arıtma Tesisinin tamamlanmasının ardından Asi Nehri’ndeki kirlilik tamamen ortadan kalkacak” dedi.


Özyurt Gazetesi


Geri Dön