03 / 05 / 2024

hatay imar planlaması

hatay imar planlaması

Oybirliği ile alınan kararlarda, yeni imar planıyla ilgili çalışmaların Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce yapıldığı, Defne Belediyesi'nin 5000'lik plan yapma şansının olmadığı ifade edilirken, Başkan Yaman uygulanabilir bir plandan yana olduklarını yineledi

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

Japon uzman Hatay, Bingöl, Marmara'ya dikkat çekti! Peş peşe açıkladı! İmar affı, insan hayatını çalıyor...

Japon uzman Hatay, Bingöl, Marmara'ya dikkat çekti! Peş peşe açıkladı! İmar affı, insan hayatını çalıyor...

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

İnegöl Boğazova imara açılıyor!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Boğazova bölgesinin imar planlamasının yapılması konusuna kararlaştırıldı.

Hatay Samandağ’ın 1/5.000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

Hatay Samandağ’ın 1/5.000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı, Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

Hatay Arsuz’un 1/5000 ölçekli imar planları askıya çıktı!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kentteki her ilçe için ayrı olarak kabul edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları askıya çıktı.

Ümraniye'nin imar sorunu ortadan kalkacak!

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım, imar sorunu olan bazı mahallelerin daha güzel bir imar planlamasıyla çehresinin değişeceğini ifade ederek, ''Ümraniye’nin bana göre Kazım Karabekir ve diğer mahalleleri uçacak'' dedi.

Mehmet Ersoy: Hatay yeniden imar edilecek!

Hatay'ın geçmişten gelen bir tarihe ve potansiyele sahip olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''İhtiyaç duyulan imar planlarını hızlı bir şekilde başlatacağız'' dedi.

Hatay'da 8 bin yeni konut inşa edildi!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da 8 bin konut projesinin hayata geçirildiğini ve imar barışıyla toplam 205 bin Hataylı vatandaşın sorununun çözüldüğünü

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Karabağlar Belediyesi'nin imar planlaması meclisten geçti!

Karabağlar Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Başkanlığı’nda yapıldı. Mecliste 4. Etap İmar Planı uygulamaları da meclis üyeleri tarafından “oy birliği” ile geçerek planlama ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

İskenderun yeniden imar edilecek!

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Güler, İskenderun'da yeniden imar ve ihya çalışmalarının başlayacağını söyledi.

hatay imar planlaması Haberi

hatay imar planlaması

Defne Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı Subaşı Mahallesindeki ek hizmet binasında toplanarak, gündemdeki maddeleri görüştü. 

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, yoklama ve saygı duruşundan sonra gündemindeki maddeleri görüştü. 

Belediye Meclisi, çağdaş kentleşme yolunda atılacak adımları yaygınlaştırmak, tarihi kent dokusuna özgün projeler üretme ve depreme dayanıklı bina imalatıyla ilgili düzenlemelerle ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmenliğinde değişikliğe giderek, Strateji Geliştirme Müdürlüğünü görevlendirdi. 

YAMAN: UYGULANABİLİR PLANDAN YANAYIZ

 Oybirliği ile alınan kararlarda, yeni imar planıyla ilgili çalışmaların Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce yapıldığı, Defne Belediyesi'nin 5000'lik plan yapma şansının olmadığı ifade edilirken, Başkan Yaman uygulanabilir bir plandan yana olduklarını yineledi. 

Yapılacak çalışmalarda mağduriyetlerle karşılaşılmaması için halkın bilgilendirilmesi noktasında görüş belirten Belediye Meclis üyeleri, askı ve itiraz süreleri konusunda bilgilendirmenin önemine...