05 / 05 / 2024

hatay Mar Yohanna Kilisesi

hatay Mar Yohanna Kilisesi

Hatay'daki kilise, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yürütülen 18 aylık restorasyon çalışmaları tamamlanarak ibadet ve ziyarete açıldı.

Japon uzman Hatay, Bingöl, Marmara'ya dikkat çekti! Peş peşe açıkladı! İmar affı, insan hayatını çalıyor...

Japon uzman Hatay, Bingöl, Marmara'ya dikkat çekti! Peş peşe açıkladı! İmar affı, insan hayatını çalıyor...

Hatay Samandağ’ın 1/5.000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

Hatay Samandağ’ın 1/5.000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı, Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

Hatay Arsuz’un 1/5000 ölçekli imar planları askıya çıktı!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kentteki her ilçe için ayrı olarak kabul edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları askıya çıktı.

Hatay'daki tarihi Mar Yohanna Kilisesi restore edildi!

Hatay'daki kilise, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yürütülen 18 aylık restorasyon çalışmaları tamamlanarak ibadet ve ziyarete açıldı.

Hatay'a 3500 kişilik stadyum yolda!

Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 3500 seyirci kapasiteli spor salonu yaptırılıyor. İmar izni çıkan stadyum 2019'da tamamlanacak.

Hatay'da imar toplantıları sürüyor!

Hatay 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı, 90 bin Hektar Alanda 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Yaptırılması İşi kapsamında Hatay halkıyla istişareler sürüyor.

Hatay Büyükşehir'in imar toplantılarına yoğun ilgi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), "Hatay İli 1/100 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, 90 000 Hektar Alanda 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Yaptırılması İşi" çalışmaları kapsamında Hatay halkıyla buluşuyor.

Hatay'da imar planı toplantıları başladı!

Hatay 1/100 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, 90 bin Hektar Alanda 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Yaptırılması İşi kapsamında 15 ilçede toplantı yapılacak. Toplantıların ilki Erzin ve Dörtyol'da başladı.

İmar, Hatay Dörtyol'un en büyük sorunu!

En büyük sorunun alt yapı ve imar olduğunu vurgulayan Hatay Dörtyol Belediye Başkanı MHP'li Yaşar Toksoy, “İmar uygulamaları yaparak Ocaklı, Çaylı, Özerli ve Sanayi mahallelerinde Dörtyol’un gelecekteki görüntüsünü inşa ediyoruz” dedi.

Hatay Barosu İskenderun'da imar hukukunu anlattı!

Hatay Barosu'nun, Meslek İçi Eğitim Seminerleri'nin 2. döneminde Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile ortaklaşa düzenlenen İmar Hukuku ve İdari Yargı konulu semineri İskenderun'da gerçekleştirildi.

Hatay nazım imar planı tamam!

Hatay Büyükşehir Belediyesi 1/5000 ölçekli Nazını İmar Planı çalışmalarına başlandığını duyurdu. Halay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Lütfi Savaş, İmar Planının hazırlanması için çalışmalara başlandığını duyurdu.

Hatay'da 1/5000 ölçekli imar planı çalışmaları başladı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarına başlandığını duyurdu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, imar planının hazırlanması için çalışmalara başlandığını duyurdu.

Hatay'ın 1/5.000'lik nazım imar planı ne oldu?

Suriye'deki iç savaş, ilimizde yarattığı sosyal ve ekonomik olumsuzluklar yanı sıra, Hatay'ın Büyükşehir olarak 1/5.000'lik Nazım İmar Planı yapımını da engelledi.

hatay Mar Yohanna Kilisesi Haberi

hatay Mar Yohanna Kilisesi

 Hatay'ın Arsuz ilçesindeki 500 yıllık Mar Yohanna Kilisesi'nde Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yürütülen 18 aylık restorasyon çalışmaları tamamlandı. 


Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılı şubat ayında Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce alınan karar sonrası kilisedeki restorasyon çalışmalarının başladığını bildirdi. 


Kilisenin restorasyon maliyetinin 866 bin 338 lira olduğunu aktaran Yıldıran, şu ifadeleri kullandı:


"Kilisenin asıl dokusu muhafaza edilerek çatı, sıva, taban kaplamaları ile kapı ve pencereler yenilenmiştir. Çevre duvarı, çan kulesi, tuvalet, lavabolar ve mutfak bölümleri onarılmıştır. Elektrik ve mekanik tesisat günün koşullarına uygun hale getirilerek yangın ihbar sistemi, yangın söndürme sistemi, güvenlik kamerası sistemi, ses sistemi ve çevre sulama sistemi kurulmuştur. Böylelikle Hristiyan vatandaşların heyecan ve özlemle bekledikleri Arsuz Mar Yohanna Kilisesi yeniden cemaati ile buluşmuştur....