18 / 05 / 2024

hatay medeniyet evi

hatay medeniyet evi

Hatay Valiliği ile İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 2 milyon liraya restore ettirilen Medeniyet Evi, Katolik, Ortodoks, Alevi, Sünni, Ermeni ve Museviler'den oluşan Antakya Medeniyetler Korosu'na teslim edildi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katılarak konuşma yaptı. Erdoğan, "Yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız." dedi. 

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Deprem bölgesindeki konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'ya 310 prefabrik konut için imzalar atıldı. Hatay'ın 13 ilçesindeki 2 bin 355 köy evi için çalışmalar hızlandırıldı.

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen örnek 25 köy evi görüntülendi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesinde, hak sahiplerine teslim edilen köy tipi deprem konutları FPV dronla görüntülendi.

Hatay Devleti Meclisi'nin binası kamulaştırıldı!

Hatay'ın anavatana katılışı öncesi "Hatay Devleti Meclisi" olarak kullanılan tarihi binanın bulunduğu bölgede yer alan tarihi evi mülk sahiplerinden satın alıp kamulaştırdı.

Hatay Kırıkhan Eğitim Kampüsü'nün temeli atıldı!

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, İnsanı İnşa Derneği, Hayad, Tuzla Belediyesi ve Kırıkhan Belediyesi işbirliğiyle 400 yetimin ve bin 500 öğrencinin barınacağı aş evi ve eğitim Kampüsünün temeli atıldı.

Yazar Cemil Meriç'in evi Kültür Evi olacak!

Yazar, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç'in Hatay Reyhanlı ilçesindeki doğduğu ev "Kültür Evi"ne dönüştürüldü...

Cemil Meriç'in doğduğu ev Kültür Evi'ne dönüştürüldü!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yazar, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç'in doğduğu ev restorasyon çalışmalarının ardından "Kültür Evi"ne dönüştürüldü.Mekanda Cemil Meriç'in kısa hayat öyküsünü içeren üç boyutlu animasyon filmi gösteriliyor.

TOKİ Hatay Reyhanlı kuraları çekildi!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapımı tamamlanan 464 TOKİ evi için çekilen kura ile hak sahiplerine verildi. Dar gelirdi toplam 776 kişinin başvurduğu konutların kura çekimi spor salonunda yapıldı.

Hatay'da Hayata Destek Evi açıldı!

Hayata Destek Derneği tarafından Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin desteği ile Türklerle Suriyelileri kaynaştırmak ve de ortak paylaşımlarda bulunabilmelerini sağlamak amacıyla "Hayata Destek Evi" açıldı.

Medeniyet Evi Antakya Medeniyetler Korosu'na teslim edildi!

Hatay Valiliği ile İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 2 milyon liraya restore ettirilen Medeniyet Evi, Katolik, Ortodoks, Alevi, Sünni, Ermeni ve Museviler'den oluşan Antakya Medeniyetler Korosu'na teslim edildi...

Hatay'daki Bayezid-i Bistami Türbesi restore ettirilecek!

Hatay Vakıflar, Kırıkhan'da yer alan Alaybeyli Köyü 'ndeki Bayezid-i Bistami Türbesi ve müştemilatı yapıların uygulama projesi temini için ihaleye gideceğini açıkladı. Sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren beş gün içinde yer teslimi yapılacak

Hatay Vakıflar Bayezid-i Bistami Türbesini restore ettirecek!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay-Kırıkhan Alaybeyli Köyündeki Bayezid-i Bistami Türbesi ve müştemilatı yapıların uygulama projesi temini için ihale açtı

Vakıflar Hatay Bölge Müdürlüğü, düzeltme ilanı yayımlattı!

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Hatay Bölge Müdürlüğü,  yapılacak bir ihaleye ilişkin düzeltme ilanı yayımlattı. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Hatay Bölge Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

hatay medeniyet evi Haberi

hatay medeniyet evi


Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı'na ait olan ve Hatay Valiliği ile İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 2 milyon liraya restore ettirilen Medeniyet Evi, Katolik, Ortodoks, Alevi, Sünni, Ermeni ve Museviler'den oluşan seslendirdiği ilahi ve şarkılarla barış ve kardeşlik mesajları veren Antakya Medeniyetler Korosu'na teslim edildi.


Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, teslim töreninde yaptığı konuşmada, koronun, insanlığın evrensel dili olan müzik aracılığıyla sevgi, kardeşlik ve hoşgörü kavramlarının tüm dünyaya ulaştırılmasında önemli katkıları olduğunu söyledi.


Kentin pek çok güzelliklere, değerlere sahip olduğunu ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:


"Bir iş doğru ise kaynağını, toplumda da karşılığını bulur. İlimizin pek çok güzelliği, değeri var. Bunların en güzeli, sevgisi, kardeşliği, farklılıkları ve yüzyıllardır bir arada yaşayabilme becerisidir. Hatay'ın dinamiklerinin bir araya gelmesiyle 21'inci yüzyılda kinin, şiddetin egemen...