01 / 07 / 2024

Hatay Müzesi özelliği nedir

Hatay Müzesi özelliği nedir

Hatay ’da yapılan ve dünyanın en büyük müzelerinden biri olma özelliği taşıyan yeni Hatay Arkeoloji Müzesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Taksi çağırma özelliği bulunan olan Huawei Watch 3 Pro ilgi odağı oldu! İşte 19 Kasım 2022 fiyat listesi

Çinli teknoloji şirketi Huawei tarafından geliştirilen ve taksi çağırma özelliği ile dikkat çeken Huawei Watch 3 Pro'nun fiyatı ne kadar? İşte Huawei Watch 3 Pro kasım ayı güncel fiyatı...

Yazar Kemal Yalçın 'Mübadele Müzesi' için arazi bağışladı!

Araştırmacı ve yazar Kemal Yalçın, Denizli'de hayata geçirilecek mübadele müzesi için arazi bağışı yaptı.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Hatay Şehir Müzesi açıldı!

Hoşgörü kenti Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürünü yansıtan Şehir Müzesi ziyarete açıldı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Kayseri'ye basın müzesi kurulacak!

Kayseri ​​​​​​​Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri Gazeteciler Cemiyetine tahsis edilen tarihi bir konakta Basın Müzesi kurulması için protokol imzalandı.

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

Kayseri'ye Basın Müzesi inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte Basın Müzesi kurulması için düğmeye bastı.

Mudanya Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi yapılacak!

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde inşa edilen Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi de yapılacak. Projenin 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Hatay Müzesi özelliği nedir Haberi

Hatay Müzesi özelliği nedir

 Başbakan Davutoğlu, Hatay Müzesi'nin açılışındaki konuşmasında, kentin eşsiz kültürel derinliğinin sokaklarda da hissedildiğini belirtti. Müze ve şehir ilişkilerinin önemli olduğunu ve bunu üçe ayırdığını dile getiren Davutoğlu, "Bir şehir vardır ki altında, toprağın altında, hiçbir, doğru dürüst kültürel miras yoktur ama üzerinde başka yerlerden aktarılan mirasların sergilendiği müzeler vardır. Diğer şehirler vardır ki altlarında büyük kültürel miras vardır ve hala bunlar yaşamaktadır ama yeryüzüne, bugünkü yaşayan insanlara sunulacak veriler, eserler ortaya çıkarılmamıştır. Bir üçüncü grup da bunun içinde, onlarda hem toprağı hem de üstü zengindir kültürel miras anlamında" dedi.


Davutoğlu, Türkiye'nin her yerinde yapılan kazılarda medeniyetlerden izlerin görülebileceğini vurgulayarak, "Hatay'da biraz kazınca belki 500 yıl biraz daha kazınca bin yıl, biraz daha kazınca 3 bin - 5 bin yıl öncesine...