08 / 05 / 2024

hatay tarım müzesi ne zaman açılacak

hatay tarım müzesi ne zaman açılacak

Hatay’da geçmişten günümüze kadar tarım alanında kullanılan araç, gereç ve ekipmanların sergilenmesi ve bölge ekonomisine kazandırılması amacıyla hazırlanan ‘Tarımsal Kültürel Mirasımızın Tarih İçerisindeki Seyri-Tematik Tarım Müzesi Projesi’ hayata geçiy

Fiyatı rekor kırıyordu! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan o ürüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Tarım ve Orman Bakanlığı, son zamanlarda fiyatı yüzünden büyük tepki toplayan kuru soğan üretimi ile ilgili, “Nisan ayı itibarıyla Adana ve Hatay kentlerimizde turfanda soğan hasadı başlamıştır. İçinde bulunduğumuz bu süreçte, 2022 senesinin üzerinde bir rekolte söz konusudur” şeklinde açıklama yapt

Hatay Şehir Müzesi açıldı!

Hoşgörü kenti Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürünü yansıtan Şehir Müzesi ziyarete açıldı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

Hamdi Alkan Hatay'da Kurtuluş Müzesi açıyor!

Hamdi Alkan, doğum yeri Hatay’da, 1939 sonrası temalı Kurtuluş Müzesi açmaya hazırlanuyor. Alkan, 30 yıldır biriktirdiği koleksiyonları bağışladı...

Adana Müzesi'nin inşaatı çöktü: 1 işçi öldü!

Restorasyonu yapılan Adana Müze Kompleksi içerisindeki Tarım Müzesi'nin duvarı çöktü. Çökme sonucu 1 işçi öldü, 5 işçi yaralandı...

TPAO Hatay'daki tarım arazilerini kiraya veriyor!

Türkiye Petrolleri A. O. Genel Müdürlüğü, Hatay Dörtyol'a bağlı Yeniyurt ve Yeşilköy Mahalleleri'ndeki meyve bahçeleri ile tarım arazilerini kiraya veriyor...

Bursa'ya kırsal kültür müzesi geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iş adamı İhsan Gür'ün bağışladığı binlerce parça tarımsal alet ve ekipmanın yer alacağı "kırsal kültür müzesi" kurmak için çalışma yaptıklarını bildirdi.

Kırşehir'de tarım müzesi kuruldu!

Kırşehir'de yüzyıl öncesine ait eski tarım aletleri ve eşyaları biriktiren meraklı üretici, köydeki çiftliğinde Anadolu'da kullanılan eşyaların yer aldığı müze oluşturdu.

Hatay'a Büyük İskender Müzesi yapılacak!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay'a Büyük İskender Müzesi'nin yapılacağını söyledi. Dingil, İskenderun'un gelişen bir merkez olduğunu dile getirdi.

Konya'ya Tarım Müzesi yapılıyor!

Konya Tarihi Buğday Pazarı'nda çalışmaları son hızla devam eden proje kapsamında; bölgeye 800 araçlık katlı yeraltı otoparkı, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak.

Hatay'a Büyük İskender Müzesi kurulacak!

İskenderun Belediye Başkanı Dingil: "İskenderun, Büyük İskender'in zaferini taçlandırdığı bir şehir. Dünyada ilk defa Büyük İskender Müzesi kurulacak" şeklinde konuştu.

hatay tarım müzesi ne zaman açılacak Haberi

hatay tarım müzesi ne zaman açılacak


Hatay’da geçmişten günümüze kadar tarım alanında kullanılan araç, gereç ve ekipmanların sergilenmesi ve bölge ekonomisine kazandırılması amacıyla hazırlanan ‘Tarımsal Kültürel Mirasımızın Tarih İçerisindeki Seyri-Tematik Tarım Müzesi Projesi’ hayata geçiyor.


Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya merkezde yapımı devam eden Tarım Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Vali Lekesiz, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt, Antakya Arkeoloji Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin ve yüklenici firmanın temsilcilerinin de katıldığı incelemelerde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi’den devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.


Vali Lekesiz, binlerce yıllık yerleşim yeri olmasının beraberinde getirdiği çok büyük zenginliklere sahip Hatay'da sadece Türkiye’nin değil dünyanın önemli müzelerinden olacak yeni Arkeoloji Müzesi’nin kurulduğunu aktardı. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’nin ardından Mutfak Müzesi kurulacağını aktaran Lekesiz, “Romalılar döneminden beri devam...