12 / 05 / 2024

Hattuşa havza

Hattuşa havza

Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu ve de beraberindeki heyet Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Tanıtma Vakfı Başkanı Prof. Dr Metin Sözen'i ziyaret etti. Hattuşa kültür havzasında alternatif turizm planlaması yapılıyor.

TOKİ Samsun Havza'da 60 bin 800 TL peşinatla 2+1!

TOKİ Samsun Havza 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Samsun Havza'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Samsun Havza'da  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Samsun Havza sosyal konut projesi... 

Avrasya GYO, Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya GYO, Samsun Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin mevcut kiracısı Şimşir Tur Terminal İşletmeciliği A.Ş.'nin kira sözleşmesinin 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 (Bir) yıl daha uzatılmasına ve aylık kirasının 76 bin 272 TL + KDV olarak belirlenmesine karar verildi.

Hattuşa Lineer Termal Sağlık Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Hattuşa Lineer Termal Sağlık Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi Beylikdüzü’nde   50 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed Humaykanı  Ve Mehmet Ali Doğan  tarafından kuruldu.

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Samsun Havza otoparkı için ihale yapıldı!

Samsun'da park sorununu çözmek için Havza'ya otopark inşa edilecek. İhalesi gerçekleştirilen Havza Mekanik Otoparkı inşaatının temeli iki hafta içerisinde atılacak.

Çorum'da arsalara talep artıyor!

Leblebisi, pirinci, Hattuşa Antik Kenti, İncesu Kanyon’u ile tanınan Çorum’da gayrimenkul sektörü çok hareketli. Konut stoku hızla yenilenen kent, gayrimenkul yatırımcıları için cazip fırsatlar sunuyor...

Hattuşa'nın binlerce yıllık kalıntıları 'seyir terası'ndan izlenecek!

Anadolu'da kurulan ilk medeniyet olan Hititler'in, Çorum'un Boğazkale ilçesindeki başkenti Hattuşa, tepenin diğer yamacındaki Budaközü Vadisi'ne kurulan yürüyüş yolu ve seyir teraslarından izlenebiliyor.

Hattuşa'daki 350 yıllık konak 'anı evi'ne dönüştü!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlıkça yenilenen 350 yıllık konak "anı evi"ne dönüştürüldü.

Samsun Havza-Bolu Gerede yolu ihaleye çıkıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptığı açıklamda Samsun'un Havza ilçesi ile Bolu Gerede arasındaki yol çalışmalarını tamamlayacaklarını dile getirdi.

Hattuşa'daki 350 yıllık konağa turist ilgisi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlık tarafından restore ettirildikten sonra halk eğitim merkezi bünyesinde hizmet vermeye başlayan 350 yıllık Dulkadiroğulları Konağı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Samsun Havza Hasanlar Cami'nin temeli atıldı!

Samsun'un Havza ilçesi Şerifali Mahallesi Hasanlar mevkisinde inşa edilecek olan Hasanlar Cami'nin temeli atıldı.

Samsun Havza'da yıkım memnuniyeti!

Samsun Havza Belediyesi, basında yer alan 'yıkım' isyanı' haberiyle ilgili açıklama yaptı. Belediye Başkanı Murat İkiz, "Bu yıkımdan vatandaşın yüzde doksanı memnun" diye konuştu.

Samsun Havza OSB'de yer tahsisi yapıldı!

Samsun Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisi yapılıyor. Eurocast Döküm Sanayi A.Ş. OSB bölgesinde fabrika kuracak.

Hattuşa havza Haberi

Hattuşa havza

2010 yılında hazırlanan koruma amaçlı imar planının Hattuşa Kültür Havzasına bütüncül bakış getirmediğini belirten Boğazkale Belediye Başkanı Tangazoğlu, öncelikli hedeflerinin havzada bütüncül koruma olduğunu söyledi. 


Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu ve beraberindeki heyet Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Tanıtma Vakfı Başkanı Prof. Dr Metin Sözen'i ziyaret etti. 


Çekül Evi'nde gerçekleşen ziyarette Başkan Osman Tangazoğlu. Hitillerin başkenti Hattuşa*da yaşanan sorunlar ve belediye olarak hazırladıkları projeler hakkında Prof. Dr. Metin Sözen'i bilgilendirdi. 


Ziyarette 2010 yılında hazırlanan koruma amaçlı imar planının Hattuşa Kültür Havzasına bütüncül bakış getirmediğini belirten Tangazoğlu. 

öncelikli hedeflerinin havzada bütUncUl koruma olduğunu söyledi. 


Toplantıda turizmin gelişmesi için alt yapı çalışmalarının başladığını dile getiren Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu. konaklama ve dinlenme mekânlarının yapılması, arkeopark alanının düzenlenmesi, yöreye özgü el sanatlarının geliştirilmesi konularında Belediye olarak...