21 / 05 / 2024

hatuniye camisi onarılacak mı

hatuniye camisi onarılacak mı

İzmir Anafartalar Caddesi'ndeki kentin en eski yapıtlarından olan tarihi cami onarım bekliyor. Tarihi Hatuniye Camisi'nin eski ve ilgisiz oluşu çevredekilerce tepki ile karşılanmakta...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Kariye Camisi 75 yıl sonra ibadete açılacak!

Danıştay kararıyla ibadete açılmasının önündeki yasal engel Ayasofya’dan önce kalkan İstanbul’daki Kariye Camisi, 30 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Cuma namazıyla 75 yıl sonra ibadete açılacak.

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın açılacak!

Sivas'ta yapımına 2017'de başlanan ve Türkiye'nin ilk ay yıldız şeklindeki camisi olan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın gerçekleşecek törenin ardından ibadete açılacak.

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Enez Fatih Camisi yıl sonunda açılacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonuna 2016 yılında başlanan Enez Fatih Camisi yıl sonunda hizmete açılacak.

Cedid Ali Paşa Camisi gelecek ramazanda açılacak!

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Mimar Sinan'ın Selimiye'yi inşa etmeden 20 yıl önce yaptığı Cedid Ali Paşa Camisi, gelecek ramazanda açılacak..

Levent Camisi'nin temeli yaz ortasında atılacak!

Levent Cami Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşa ettirilen Levent Camisi'nin temeli, yaz ortasında atılacak.

Trabzon Sürmene’deki Ruhban Okulu onarılacak!

TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran bir vatandaş, Trabzon Sürmene'de yer alan Ruhban Okulu’nun onarılıp tekrar kullanıma açılmasını talep etti. Sürmene'deki Ruhban Okulu’nun turizme kazandırılması kararı çıktı...

Taksim Camisi 2020'de açılacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Yıldız, "Caminin mermer kaplama işleminin yüzde 90'ı bitti, yıl sonu itibariyle tamamlanacak. 2020 yılının yazında Taksim Camisi ibadete inşallah açılacak" diye konuştu...

Şehzade Korkut Camisi 2021'de açılacak! 

Restorasyonu devam eden Şehzade Korkut Camisi 2021 yılında hizmete açılacak. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş camideki çalışmaları inceledi.

İzmir'de 420 yıllık Hisar Camisi yeniden açılacak!

İzmir'de bulunan 420 yıllık Hisar Camisi'nin 1.5 yıl süren tadilat çalışmaları bitti. Cami önümüzdeki ramazan ayında yeniden ibadete açılacak. 

Trabzon Havalimanı'nın pisti onarılacak!

Türkiye'nin hava trafiği yönünden en önemli havalimanları arasında yer alan Trabzon HavalimanI'nın pisti onarılacak.

hatuniye camisi onarılacak mı Haberi

hatuniye camisi onarılacak mı

İZMİR'DE, Anafartalar Caddesi'nde 17. Yüzyıl başlarında Tayyibe Hatun adında bir hayırsever tarafından yaptırılan, kentin en eski camilerinden biri olan Hatuniye Camisi'nin dış cephesi dökülürken, duvarı ise çevredeki gıda işi yapan esnafın odun deposuna döndü. Caminin bu bakımsız halinin kendilerini üzdüğünü belirten vatandaşlar, "Dış cephedeki çürümeler nedeniyle sıvalar dökülüyor, çevresi de işgal ediliyor. Mutlaka caminin çevresi temizlenip, onarılması gerekiyor" dedi.



Sabah



Bu haber Yeni Asır'da şöyle yer aldı:


İzmir'de, Anafartalar Caddesi'nde 17. yüzyıl başlarında Tayyibe Hatun adında bir hayırsever tarafından yaptırılan, kentin en eski camilerinden biri olan Hatuniye Camisi'nin dış cephesi dökülürken, duvarı ise çevredeki gıda işi yapan esnafın deposuna döndü. Semtteki meydana adı verilen Hatuniye Camisi'nin kentin simge camilerinden biri olduğunu ve bölgeye gelen turistlerin de ziyaret edip fotoğraflar çektiğini belirten bölge...