25 / 07 / 2024

Hatuniye Medresesi nerede

Hatuniye Medresesi nerede

Kayseri'de Dulkadiroğulları Beyliği döneminde Nasıreddin Mehmed tarafından 1432 yılında inşa edilen ve günümüzde bir kişinin mülkiyetinde yer alan Hatuniye Medresesi,  yıllık 150 bin lira bedel ile kiraya çıkarıldı. 

Hatuniye Medresesi 150 bin lira bedelle kiraya çıkarıldı!

Kayseri'de Dulkadiroğulları Beyliği döneminde Nasıreddin Mehmed tarafından 1432 yılında inşa edilen ve günümüzde bir kişinin mülkiyetinde yer alan Hatuniye Medresesi,  yıllık 150 bin lira bedel ile kiraya çıkarıldı. 

Kayseri'deki 586 yıllık medreseye kiracı aranıyor!

Kayseri'de Nasıreddin Mehmed tarafından 586 yıl önce inşa edilen Hatuniye Medresesi, yıllık 150 bin liraya kiraya çıkarıldı.

Mevlana'nın evi müze olacak!

Hz. Mevlana'nın evi ve medresesinin (Molla Atik Medresesi) nerede olduğu yaklaşık 2011 yılında ortaya çıkmıştı. Molla Atik Medresesi’nin bulunduğu yere müze yapımına karar verildi ve arsada bulunan binanın yıkım işlemleri başladı.

İnnovia 4 nerede?

4. etap dairelerinin halen satışta olduğu İnnovia 4 projesi Yeşil Gayrimenkul Ortaklığı girişimi ile hayata geçirildi. İnnovia 4 nerede, konum ve kroki ile ilgili bilgiler haberimizde yer alıyor

Viaport Venezia nerede?

Viaport Venezia nerede konumlandırılıyor; Eski Edirne Asfaltı, Metris Kavşağı, Küçükköy Gaziosmanpaşa'da yer alıyor...

Ataşehir Varyap Meridian nerede?

Ataşehir Varyap Meridian nerede , telefon numarası, konum, adres bilgisi ve proje detayları haberimiz içerisinde yer alıyor...

Varyap Plaza Pendik nerede? Telefon numarası!

Tuzla Tersanesi'nin arka tarafında hayata geçirilen Varyap Plaza Pendik nerede, ulaşım, kroki, telefon ve adres bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz...

Gaziosmanpaşa Viaport Venezia nerede?

Viaport Venezia, Metris Kavşağı’ dönemecinde yükseliyor. Gaziosmanpaşa Viaport Venezia nerede, nasıl gidilir, konumu ve ulaşımı hakkındaki tüm bilgiler haberimizde yer alıyor

Metropol İstanbul nerede!

Metropol İstanbul nerede , nasıl gidilir , konumu ve ulaşımı hakkındaki en güncel bilgiler Türkiyenin öncü emlak sitesi emlakkulisi.com 'da yer alıyor.

Varyap Plaza nerede ?

Varyap Plaza nerede , nasıl gidilir , konumu ve ulaşımı hakkındaki tüm bilgiler haberimizin içinde yer alıyor...

İnnovia 4 nerede?

İnnovia 4 nerede, nasıl gidilir, ulaşım ve konumu hakkındaki bütün bilgilere haberimizden öğrenebilirsiniz...

Altın Oran Sinpaş GYO nerede yer alıyor?

Altın Oran Sinpaş GYO nerede yer alıyor sorusunun cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz. Proje 1+1 / 2+1 / 3+1 / 4,5+1 konut tipleri bulunuyor.

Tiyatro Medresesi tamamlanmak için destek bekliyor!

Şirince'de inşa edilen ve kapısı başta tiyatrocular olmak üzere tüm sanatçılara açık olan Tiyatro Medresesi tamamlanmak için destek bekliyor. Medrese'yi burada iki gün geçiren Tiyatro BeReZe'den Firuze Engin yazdı

Hatuniye Medresesi nerede Haberi

Hatuniye Medresesi nerede

Kayseri'de merkez Melikgazi ilçesi Camikebir Mahallesi'nde yer alan 586 yıllık Hatuniye Medresesi'nin dış cephesine bir emlak firması tarafından  'kiralık' pankartı asıldı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre 500 metrekare alan ve 14 bölümden oluşan tarihi yapı için internet üzerinden yayın yapan bir emlak sitesine  yıllık 150 bin TL bedelle ilan verildi. 

1980 yılında restore edilen ve özel bir kişi tarafından satın alınan tarihi medresenin daha önce de bir tuhafiye firması tarafından işletildiği ve firmanın kısa süre önce tarihi binadan taşındığı bildirildi. 

MEDRESENİN TARİHİ
Dulkadiroğullarından Nasıreddin Mehmed tarafından 1432 yılında Kayserinin beylikler ve Osmanlılar arasında sık sık el değiştirdiği bir dönemde yaptırılmıştır. Yapı, tek katlı, açık avlulu ve iki eyvanlı olarak tasarlanmıştır. Güneybatı cephesinin ortasında yer alan taç kapısının köşelerinde lotus yapraklı başlıklara...