28 / 04 / 2024

hava yolu şirketi Pegasus yolcu sayısı

hava yolu şirketi Pegasus yolcu sayısı

Havayolu şirketi Pegasus taşıdığı yolcu sayısı yılın ilk altı ayında bir önceki yıla göre yüzde 22.4 artarak 9.24 milyona yükseldi. Yolcu doluluk oranı ise 0.1 puan artışla yüzde79.4'e yükseldi.

THY kaçıncı sırada? Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listelendi...

Dünyanın önde gelen havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 yılı için En Güvenli 25 Havayolu listesini duyurdu. Peki, THY listede kaçıncı sırada yer aldı? İşte haberin ayrıntıları...

Hava yolunda 2025 yılı hedefi 229 milyon 383 bin yolcu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, 2022 yılında 182 milyonu geçen hava yolu yolcu sayısının, 2025 yılında yüzde 25,8 artış göstererek, 229 milyon 383 bine çıkmasını hedefliyor. 

THY bir ödül daha aldı! THY 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu' oldu!

Türk Hava Yolları (THY), uluslararası finans dünyası kuruluşu World Finance tarafından ‘En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu’ ödülüne layık görüldü. 

Otobüs ve uçak biletlerine bayram güncellemesi! Bilet fiyatları 1 günde yüzde 50'ye varan oranda zamlandı! 

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hem kara yolu hem de hava yolu taşımacılığında bilet fiyatlarına zam uygulandı. Otobüs biletlerine yüzde 50'ye, uçak bilelerine de yüzde 40'a varan oranlarda zam geldi. 

Pegasus KPSS şartı aramadan personel alımı yapılacak! Üstelik tecrübeli olmaya gerek yok!

Hava taşımacılığı sektörü, gelişen teknoloji ve artan yaşam standartları ile birlikte her geçen gün daha da büyümekte ve güçlenmektedir. Hava yolu şirketleri, bu gelişmeleri yakından takip ederek hizmet kalitelerini sürekli arttırmaktadır.

İstanbul’dan rekor üstüne rekor! 10 ayda yüzde 59 arttı

Covid-19 salgını nedeniyle uzun süre kısıtlanan hava yolu taşımacılığı, normalleşme süreci ile birlikte adeta coştu. İstanbul’daki havalimanlarından 10 ayda 78 milyon 985 bin 829 kişi uçtu.

THY’den büyük başarı! Avrupa’nın en iyi hava yolu şirketi seçildi

Türk Hava Yolları (THY), havacılık değerlendirme kuruluşu olan Skytrax tarafından "Avrupa’nın en iyi hava yolu şirketi" seçildi. İşte detaylar…

Aydın Bodrum Yolu Gayrimenkul Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Aydın Bodrum Yolu Gayrimenkul Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Selim Murat Sarı tarafından kuruldu.

Bu yıl 42,5 milyar TL'lik ulaştırma yatırımı yapılacak!

2021 Yatırım Programı'na göre ulaştırma sektöründe demir yolları için, 17 milyar 812 milyon lira, kara yolları için 12 milyar 237 milyon lira, hava yolu için ise 2 milyar 149 milyon lira tahsis edildi.

Icon Hava Yolları Anonim Şirketi kuruldu!

Icon Hava Yolları Anonim Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Syed Shakeel A.Hussaını tarafından kuruldu.

Jens Bischof: İstanbul Havalimanı olağanüstü bir proje!

İstanbul Havalimanı’nın modern ve verimli olacağını ifade eden Hava yolu şirketi SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, İstanbul Havalimanı’nın olağanüstü bir proje olduğunu söyledi...

THY dev taşınmaya hazır!

Türkiye'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), 5 Nisan'da saat 03.00'te başlayacak ve 45 saatlik İstanbul Havalimanı'na taşınmaya hazırlanıyor.

Hava ulaşımında 38 projeye 454,7 milyon lira harcanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl hava yolu ulaştırması için 454 milyon 709 bin lira harcanacak.

hava yolu şirketi Pegasus yolcu sayısı Haberi

hava yolu şirketi Pegasus yolcu sayısı

Havayolu şirketi Pegasus taşıdığı yolcu sayısı yılın ilk altı ayında bir önceki yıla göre yüzde 22.4 artarak 9.24 milyona yükseldi.

              

Şirketin KAP'a açıkladığı altı aylık trafik sonuçlarına göre yolcu doluluk oranı ise 0.1 puan artışla yüzde79.4'e yükseldi.Havayolu şirketi Pegasus taşıdığı yolcu sayısı yılın ilk altı ayında bir önceki yıla göre yüzde 22.4 artarak 9.24 milyona yükseldi.


Uçuş ağına 13 yeni nokta ekledi

Verilen bilgiye göre uçuş ağına geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yurtiçinde 2 ve yurtdışında 11 olmak üzere toplam 13 yerini uçuş noktası belirleyen Pegasus, bugün 35 ülkede 84 noktaya uçuşlarını gerçekleştirirken şirket yılın ilk yarısında da filosunu etkin ve verimli kullanmaya devam ederek uçuşlarını kullanım oranı blok saat bazında günlük 12,1 saat olarak gerçekleşti.

 ...