27 / 04 / 2024

havaalanı mahallesi

havaalanı mahallesi

Kentsel dönüşümün İstanbul’daki ilk adreslerinden Esenler’de Havaalanı Mahallesi sakinleri yeni evlerine dönüş öncesi heyecan içinde.Mayıs’ta anahtarlarını teslim alacak vatandaşlar, “100 bin TL’lik dairede oturanlar 500 bin TL’lik konuta sahip oldu”diyor

Havaalanı Mahallesi canlı izlenebilecek!

Havaalanı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi bölgesinde yürütülen çalışmalar, İnşaat alanına yerleştirilen 6 adet kamera sayesinde internet üzerinden canlı olarak izlenebilecek...

Havaalanı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Havaalanı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesiyle ilgili mahalle sakinlerini bilgilendiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Her şey yolunda. Biz vatandaşa neyin sözünü verdiysek biz o sözümüzün arkasındayız" dedi...

Esenler, Kentsel Dönüşüm için her mahalleye ofis açıyor!

Kentsel Dönüşüm projesinin başlatıldığı ilk ilçelerden olan Esenler'de, belediye tarafından her mahalleye Kentsel Dönüşüm ofisi açılıyor...

Kentsel Dönüşüm'de Esenler atağa geçti!

TBMM'de kabul edildikten hemen sonra Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yenilenmeye Esenler Belediyesi hemen başladı. Havaalanı ve Tuna Mahallesi'nden çalışmalara başlayan belediye 10 yılda tüm Esenleri yenilemeyi planlıyor

Esenler'de Tuna ve Havaalanı mahalleleri risk alanı seçildi!

Esenler Belediye Meclisi kentsel dönüşüm için olağanüstü toplanarak Afet Yasası' na göre Tuna mahallesi ve Havaalanı mahallesi'nde 1.400 konutluk afet riskli bölge kararını aldı.

Esenler Havaalanı Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Havaalanı Mahallesi, Rezerv Yapı Alanı’nın Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Esenler'de 5 yılda 26 bin bina yeniden inşa edildi!

Esenler Havaalanı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları sona erdi. Bölgede 5 yılda 26 bin bina yıkıldı.

Esenler Emlak Konutları ödeme seçenekleri 2017!

İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi'nde yükselen Esenler Emlak Konutları 554 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. İşte Esenler Emlak Konutları ödeme seçenekleri 2017...

Esenler Emlak Konutları satılık ev fiyatları!

İstanbul Esenler'de Havaalanı Mahallesi'nde 56 bin 841 metrekare alanda inşa edilen Esenler Emlak Konutları, Mayıs ayında teslim edilecek. İşte Esenler Emlak Konutları satılık ev fiyatları...

Esenler Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap'ın kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut, İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşinin geçici kabul tutanağının 22 Aralık 2016 tarihinde onaylandığını açıkladı.

Esenler kentsel dönüşüm evlerindeki yaşam sancılı başladı!

TÜRKİYE’nin ilk kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Esenler Havaalanı Mahallesi’ne inşa edilen Emlak konutlarına yerleşen hak sahipleri, yeni evlerine alışmaya çalışıyor.

Gaziantep Akkent ve havaalanı arasına yeni yol!

Gaziantep’te yaşanan trafik sorununu en aza indirmek için yeni yollar, köprülü kavşaklar yapmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, Akkent Mahallesi ve Oğuzeli ilçesinde bulunan havaalanı arasındaki mesafeyi kısaltmak için harekete geçti.

Esenler Havaalanı Mahallesi Konutları'nda taşınma heyecanı!

Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nda anahtarlarını teslim alan hak sahipleri büyük bir sevinç ve heyecanla yeni konutlarına taşınmaya başladılar.

Türkiye'deki 6,5 milyon yapı 20 yılda dönüştürülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havaalanı Mahallesi'nde Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Konutları Teslim Töreni'ne katıldı. Erdoğan,"Türkiye genelinde 20 yılda 6,5 milyon yapıyı bu şekilde dönüştürmeyi hedefliyoruz." dedi.

Esenler Havaalanı Kentsel Dönüşüm projesi tapu töreni yarın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ekim 2012'de büyük dönüşüm hamlesi kapsamında başlattığı Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nı yarın hak sahiplerine teslim edecek.

Esenler Havaalanı Mahallesi Konutları'nda çalışmalar incelendi!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Esenler Havaalanı Kentsel Dönüşüm 2. Etap 2. Kısım'ın kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 1. Etap 2. Kısım Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşinin geçici kabul tutanağının onaylandığını açıkladı.

Esenler Havaalanı Kentsel Dönüşüm 1. Etap'ın kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 1. Etap 1. Kısım Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşinin geçici kabul tutanağının onaylandığını açıkladı.

havaalanı mahallesi Haberi

havaalanı mahallesi

Türkiye’nin kentsel dönüşüm sürecinde ilk dozer darbesinin vurulduğu İstanbul Esenler’deki Havaalanı Mahallesi büyük bir dönüşüme uğradı. Yaklaşık 4 yıl önce iç içe, sıvayla kaplı, boyasız ve çürük binaları boşaltan semt sakinleri, şimdi güvenliği, otoparkı, yeşil alanları barındıran lüks siteye dönmeye hazırlanıyor.


Yüzde 90’ı tamamlandı

Çarpık kentleşmenin yoğun olarak yaşandığı Esenler’de kentsel dönüşüm bundan yaklaşık 3.5 sene önce başladı. İnşaatında deniz kumu kullanılan, 1999 senesinde yaşanan depremde ağır hasar gören sıvasız, eski ve çökme tehlikesi bulunan onlarca bina yıkılarak yerini kentsel dönüşümle birlikte modern yapılara bıraktı. Otoparkı, güvenliği, basketbol sahaları, yeşil, sosyal ve çocuklar için tasarlanmış Oyun alanları bulunan kentsel dönüşüm konutlarında ayrıca yük asansörü, sığınak ve acil çıkış noktaları da yer alıyor. Mahallenin çehresini değiştirerek bambaşka bir görünüme kavuşturan kentsel dönüşüm...