07 / 07 / 2024

Havaalanları sis sorunu kızılötesi kamera

Havaalanları sis sorunu kızılötesi kamera

Yüzde yüz yerli imkanlarla akıllı kızılötesi kamera geliştirildi. Kamera, cam dışından ve 15 kilometre uzaktan da net görüntü alabildiğinden uçak içlerine de takılabilecek, böylece uçuş güvenliği daha da artacak

Karşıyaka Örnekköy Sanayi Sitesi'nde 20 yıllık ruhsat sorunu çözüldü!

Karşıyaka, Örnekköy Sanayi Sitesi'ndeki 200'ü aşkın dükkânın, 20 yıldır süren ruhsat sorunu çözüldü. Yasal prosedürlerin ve teknik eksiklerin tamamlanmasının ardından 50'ye yakın dükkân sahibi ruhsatlarına kavuştu.

Muş Yeşilova'nın kanalizasyon sorunu çözülüyor!

Muş’un Yeşilova beldesinin yıllardır süren kanalizasyon sorunu çözüme kavuşuyor. 3 milyon TL’lik bir finansmana sahip projenin yüzde 50’sinin AB’den hibe destekli olduğu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Esenyurt’ta 30 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Esenyurt ’ta yaklaşık 30 yıldır çözüm bekleyen tapu sorunu, pürüzlerin giderilmesinin ardından çözüme kavuşturuldu. Tapularına kavuşmanın heyecanını yaşayan onlarca vatandaş, tapularını Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun elinden aldı.

Necip Nasır: İzmir kimlik sorunu yaşıyor!

Gaziemir 'de esnafla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili adayı Necip Nasır, İzmir'in kimlik sorunu yaşadığını söyledi.

Antalya Karagöl'ün su sorunu çözüldü!

Kumluca Karagöl Yaylası’nın 100 yıllık su sorunu çözüldü. Kumlucalıların verdiği şükür yemeğine katılarak mutluluklarını paylaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, “Bu sorunu çözmek boynumuzun borcuydu” dedi.

Kahramanmaraş Maliye Kompleksi binasının yer sorunu çözüldü!

Kahramanmaraş'ta yapılacak olan Maliye Kompleksi için yeni hizmet binasına yönelik yer sorunu çözüldü ve tahsis-proje işlemlerine başlanıldı.

Sultanbeyli'de mülkiyet sorunu çözüldü!

Sultanbeyli'nin 35 yıldır devam eden tapu sorunu AK Parti hükümeti tarafından sona erdirildi. Hükümetin trampa yasası ile işgalcilikten kurtulup mülkiyet hakkına kavuşan Sultanbeyli, kentsel dönüşümle İstanbul'un parlayan yıldızı haline gelecek.

Sultanbeyli'de mülkiyet sorunu bu yıl çözülecek!

İlçede 22 hisseli parselde mülkiyet sorunu bulunurken, anlaşma çerçevesindeki hisse devri sonucunda parsel toplamının yüzde 63'ünün sorunu çözülmüş ve geriye kalan yüzde 37'lik kısmı da 2015 sonuna kadar çözülecek.

Kula Balıbey'in su sorunu çözülüyor!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kula ilçesine bağlı Balıbey Mahallesi’nin 15 aydır su sorunu çektiği yönünde bazı haber sitelerine servis edilen haberle ilgili açıklama yaptı...

Sultanbeyli'nin mülkiyet sorunu çözülüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: "İlçede 22 hisseli parselde mülkiyet sorunu bulunurken, anlaşma çerçevesindeki hisse devri sonucunda parsel toplamının yüzde 63'ünün sorunu çözülmüş ve geriye kalan yüzde 37'lik kısmı da 2015 sonuna kadar çözülecek" dedi.

Gaziantep'in trafik sorunu çözülecek!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in en büyük sorunu olan trafiğe kesin çözümler bulacaklarını açıkladı. Şimşek: "17 istasyonlu olacak metro hattı ile vatandaşımızı bu alanda inşallah rahatlatacağız" dedi.

Veysel Eroğlu: 77 ilde su sorunu çözüldü!

Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu "Gelecek için yeni barajlar yapıyoruz, en az 30 yıl sorun olmayacak" dedi. Eroğlu, Türkiye'nin 77 ilinde su sorunu olduğunu ve bütün illerdeki sıkıntıyı çözdüklerini ifade etti.

Tire'nin en büyük iki sorunu yol ve otopark!

İzmir'in birçok ilçesinde olduğu gibi Tire'de de en büyük sıkıntı yolların bozukluğu ve otopark sorunu. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'ten vatandaşların en büyük iki isteği bunlar oldu.

Havaalanları sis sorunu kızılötesi kamera Haberi

Havaalanları sis sorunu kızılötesi kamera


Bilkent, ODTÜ ve Gazi üniversitelerinden araştırmacıların işbirliğiyle, yüzde yüz yerli imkanlarla akıllı kızılötesi kamera geliştirildi. İnsan gözünün göremediği yakın kızılötesi dalgaboylarında çalışan yeni kameraların uçaklarda kullanılmasıyla sis nedeniyle uçak seferlerinin iptali tarihe karışacak.


Yeni nesil kameralar, cam dışından ve 15 kilometre uzaktan da net görüntü alabildiğinden uçak içlerine de takılabilecek, böylece uçuş güvenliği daha da artacak.


Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (NANOTAM) Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamen milli olarak geliştirilen yeni nesil akıllı kızılötesi kameraların uzay, havacılık, savunma, güvenlik, sağlık ve ulaşım alanlarında kullanılacağını ifade etti.


Havaalanlarında yaşanan sis nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesinin önemli bir problem olduğunu vurgulayan Özbay, şöyle konuştu:


"İnsanın gözünün gördüğü ışıklarda çalışan kameralar sislerde etkili olmuyor. Sisli havalarda çıplak gözle görüş mesafesinin tehlikeli...