28 / 04 / 2024

Kula Balıbey'in su sorunu çözülüyor!

Kula Balıbey'in su sorunu çözülüyor!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kula ilçesine bağlı Balıbey Mahallesi’nin 15 aydır su sorunu çektiği yönünde bazı haber sitelerine servis edilen haberle ilgili açıklama yaptı...




Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kula ilçesine bağlı Balıbey Mahallesi’nin 15 aydır su sorunu çektiği yönünde bazı haber sitelerine servis edilen haberle ilgili açıklama yaptı. Sorunun yıllardan beri süregelen bir sıkıntı olduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, mahallenin su sorununu çözecek ihalenin 15 Haziran tarihinde yapılacağını söyledi. Sorunu Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin çözeceğini vurgulayan Koç, İl Özel İdaresi döneminde çözülemeyen birçok sorun gibi bu soruna da son verileceğini ifade etti.

Kula ilçesine bağlı Balıbey Mahallesi’nde 15 aydır su sıkıntısı yaşandığı iddia edilerek, bazı internet sitelerine servis edilen haberle ilgili MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç bir açıklama yaptı. Sorunun yıllardan beri süregelen bir sorun olduğunu belirten Koç, “Manisa’nın büyükşehir olmasının ardından MASKİ Genel Müdürlüğümüz 15 Temmuz 2014 tarihinde resmen kurulmuş oldu. Bugün bazı internet sitelerine servis edilen ve Büyükşehir Belediyemiz ile MASKİ Genel Müdürlüğümüzü hedef alan Kula ilçemize bağlı Balıbey Mahallesi’ndeki sorun, yıllardan beri süregelen ve İl Özel İdaresi’nin çözemediği sorunlardan yalnızca bir tanesidir” dedi.

İhale tarihi 16 Haziran

2014 yılının son döneminde adı geçen mahallede sondaj çalışması yaptıklarını ancak sonucun olumsuz çıktığını belirten Koç, “Yaptığımız sondaj çalışmasında demir oranının yüksek çıkmasından dolayı su, içilmez çıktı. Bu nedenle mahallenin su sorununu çözmek için yaptığımız araştırma sonucunda terfi hattı borusunun ihalesine çıktık. Bu ihalenin tarihi 16 Haziran’dır. İhalenin ardından gelen boruların hızla döşenmesine başlanarak, mahalleye yeni hattan sağlıklı ve yetecek miktarda su verilecektir” diye konuştu.

Özel İdare’nin çözemediği birçok sorun gibi bunu da biz çözeceğiz

Sorunu Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin çözeceğini vurgulayan Koç, İl Özel İdaresi döneminde çözülemeyen birçok sorun gibi bu soruna da son verileceğini ifade ederek, “Adeta Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün iş yapmadığını iddia eden bu tür mesnetsiz haber ve iddialara vatandaşlarımızın itibar etmemesini istiyoruz. Kimse merak etmesin. İl Özel İdaresi döneminde çözülemeyen birçok sorun gibi bu sorunu da çözeceğiz. Hizmetin siyaseti olmaz diyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün sözü, hepimizin düsturudur. Tek amacımız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaktır” dedi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön