02 / 05 / 2024

Havagazı fabrikası yıkımı

Havagazı fabrikası yıkımı

Ankara Havagazı Fabrikası 2016 yılında büyükşehir belediyesi tarafından yıkılmıştı. Mimar Odası'nın açtığı dava üç sonuçlanarak yıkılan fabrikaya yıkılmasın kararı verildi.

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası yıkılıyor!

Şişli'de bulunan tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nın yıkımı başladı. İstanbul'un 130 yılına tanıklık eden binanın yerine dini kültür merkezi inşa edilecek. 

Sakarya'daki yıkım havadan görüntülendi!

Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasında dün meydana gelen patlamanın oluşturduğu yıkım havadan görüntülendi.

Pendik'te asbeste rağmen yıkım ısrarı!

Pendik’te YTONG fabrikasının ‘millet bahçesi’ için yıkımı sürüyor. Fabrikanın çatısında bulunan malzemelerde kanser yapıcı asbest yer alırken, yıkımın önlem alınmadan yapıldığı kaydediliyor.

Elazığ tuğla fabrikasının yıkımına başlandı!

Elazığ’da 66 yıldır hizmet veren ve ömrünü tamamlayan tuğla fabrikasının yıkımına bölgede yol çalışması yapılacağı için başlandı. 

Ankara havagazı fabrikası yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve bir dönem asbest iddialarıyla sık sık gündeme gelen havagazı fabrikası yıkıldı.

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın yıkımına ilişkin bilirkişi raporu!

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın yıkım sürecinde açılan dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporuna ilişkin basın toplantısı yapıldı.

Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımında son durum!

25 Şubat 2017'de yıkımına başlanılan Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durdu. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Havagazı Fabrikası'nın yıkımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara'daki eski havagazı fabrikasının yıkımı TBMM gündeminde!

Ankara'daki eski havagazı fabrikasının yıkımı meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sorularını Bakan Soylu'ya iletti..

Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durduruldu ama tartışma bitmedi!

"Asbest’"iddiaları ile yıkımı mahkeme tarafından yıkımı durdurulan Havagazı Fabrikası’nda tartışma sürüyor. Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz haziran ayında fabrikanın da yer aldığı arazide imar plan değişikliği yaptığı öğrenildi.

Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durduruldu!

Ankara'daki asbestli Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durduruldu. Ankara 7. İdare Mahkemesi, yıkım kararının yürütmesinin durdurulması istemini onayladı.

Maltepe Havagazı Fabrikası yıkılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Maltepe’de atıl vaziyette duran Havagazı Fabrikası'nın kalan bölümü de yıkılıyor.

Trabzon Değirmendere'deki çimento fabrikası yıkıldı mı?

Trabzon Değirmendere Mevkii'nde bulunan çimento fabrikası geçen yılsonunda sökülecekti fakat hala sökülmedi. Fabrikanın yıkımıyla ilgili ne bir adım atılıyor ne de şehrin yöneticileri tarafından açıklama yapılıyor.

Paşabahçe Şişe Cam Fabrikası yıkılıyor!

İstanbul'da Paşabahçe semtine adını veren Paşabahçe Şişe Cam Fabrikası'nın tarihi binasının yıkımına başlandı. Cumhuriyet döneminin endüstriyel mirasının yerinde otel yükselecek…

Havagazı fabrikası yıkımı Haberi

Havagazı fabrikası yıkımı

Cumhuriyet’in ilk sanayi tesislerinden olan ve 1929 yılında inşa edilen Ankara Maltepe’deki Havagazı Fabrikası, yapılan tüm itirazlara rağmen 2016 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmıştı. Mimarlar Odası’nın, fabrikanın ‘kültür varlığı’ olarak tescil edilmesi ve korunması için açtığı dava ise yıkımdan üç yıl sonra sonuçlandı. Ankara’daki mahkeme, Maltepe semtindeki Havagazı Fabrikası’nın korunmasını ve yıkılmamasını istedi. Bilirkişi ise 2019 yılında fabrikanın kültür varlığı olarak tescil edilmesini istemişti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bu kararla da bir kez daha açığa çıkıyor ki, Melih Gökçek’in Ankara’ya verdiği zarar 25 yılla sınırlı değil. Gökçek’in uygulamaları, kentin 100 yıllık geleceğini tahrip etti. Peşini bırakmayacağız” dedi. Yargı daha önce de yol açmak için ODTÜ arazisinde kesilen binlerce ağaç için yıllar sonra, ‘'Kesilmesin” kararı...