01 / 05 / 2024

havalimanı projelerinin konut fiyatlarına etkisi

havalimanı projelerinin konut fiyatlarına etkisi

Havalimanları kiralama alanında rekabeti büyüttü. Türkiye’de havaalanı ve yolcu sayısının patlaması, günlük kiralama alanında rekabeti büyüttü. Fiyatlar düşerken, havayolu şirketleriyle işbirliklerine giren markalar da arttı.

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

Prof. Dr. Ali Hepşen: Konut projelerinin finansmanında yenilik yapılmalı!

Prof. Dr. Ali Hepşen, Dünya gazetesinde kaleme aldığı yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut projelerinin finansmanında yeniliklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulü yapıldı! 

Emlak Konut GYO, Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

TOKİ projeleri konut fiyatlarını nasıl etkiledi? Kira fiyatları düşüyor mu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açıklanan TOKİ projelerinin konut fiyatları ve kiraların üzerinde ki etkisine dair açıklamalarda bulundu...

2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihi belli oldu mu? İşte TOKİ sosyal konut proje şartları!

TOKİ sosyal konut projeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Vatandaşlar 2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihini araştırıyor. İşte merak edilenler!

Atatürk Havalimanı'na konut mu yapılacak? Bakan Murat Kurum Atatürk Havalimanı kararını duyurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı'nı kararını resmen açıkladı. İşte Bakan Kurum'un merakla beklenen o açıklaması..

CVS Hava Kent 2. Etap yıl sonunda başlıyor!

İstanbul Havalimanı çevresinde konut üreten CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi, Taşoluk projesinin 1. etap temelini geçtiğimiz Nisan ayında atmıştı. Projenin 2. Etabı yıl sonunda başlayacak.

Markalı konut projelerinin yüzde 5'i yabancılara satıldı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mayıs 2019 sonuçları açıklandı. Verilere göre; satışların yüzde 56’sının bitmiş, yüzde 44’ünün bitmemiş konut projelerinden yapıldı. Markalı konut projelerinin yüzde 5'ini ise yabancılar satın aldı.

CVS Hava Kent Taşoluk projesinin temeli atıldı!

İstanbul Havalimanı çevresinde konut üreten CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi, Taşoluk projesinin 1. etap temelini attı. 1. etabın üye alımları doldu ancak kooperatif yeni üyeler için yıl sonuna kadar 500 konut daha inşa edecek...

Emlak Konut ile THY'nin 3. havalimanı projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO ile THY'nin Arnavutköy Dursunköy''de birlikte yapacağı İstanbul Havalimanı çalışanlarına özel konut projesinin hazırlıkları başladı...

İstanbul Havalimanı çalışanlarına Kanal İstanbul'dan konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi kapsamında Türk Hava Yolları (THY) ile Emlak Konut'a ait 3 milyon 600 bin metrekarelik alanda İstanbul Havalimanı çalışanları için ilk etapta 7 bin konut inşa edileceğini müjdeledi.

Yeni havalimanına yakın 12 konut projesi!

29 Ekim günü resmi açılışı yapılacak yeni havalimanında hazırlıklar devam ediyor. İstanbul'un Karadeniz olarak nitelendirilen bölgesine inşa edilen proje lokasyonuyla ön plana çıkıyor. Peki Yeni havalimanına yakın konut projeleri neler?

Sabiha Gökçen Havalimanı'na komşu konut projeleri!

Kurtköy, bölgede geliştirilen markalı konut projeleri ve lokasyon özelliği sayesinde ortalamanın üstünde bir değer kazanıyor. İşte Sabiha Gökçen Havalimanı'na komşu konut projeleri...

havalimanı projelerinin konut fiyatlarına etkisi Haberi

havalimanı projelerinin konut fiyatlarına etkisi

Son yıllarda biribiri ardına açılan havaalanları ve havayolu şirketlerinin sunduğu imkanlar, günlük kiralamanın da giderek hız kazanmasını, rekabetin iyice kızışmasını sağladı. Pazardaki artan oyuncu sayısı ve oluşan rekabet sonrasında fiyatlar avantajlı seviyelere gelirken, firmalar, havayolu şirketleri ve yolcu programlarıyla yaptıkları işbirliği anlaşmaları çerçevesinde yolculara farklı seçenekler de sunuyor. Ayrıca sektörün önemli kurumsal firmaları da, şubeleşme atağıyla buna yardımcı oluyor ve fiyat avantajının yanında yaygın hizmet de veriyor.


Avrupa ortalamasında


Sektör yetkilileri, eskiden kendi araçlarıyla yurt içinde seyahat edenlerin, uygun bilet fiyatları ve havaalanlarının yaygınlaşması sonrasında uçağı tercih etmeye başladığını, bunun de günlük araç kiralama hizmetlerinde canlılık yarattığını belirtiyor. Bu sayede geçtiğimiz yıllarda oldukça yüksek seyreden kiralama fiyatlarının da, bugün itibariyle Avrupa ortalamalarına ulaştığı kaydediliyor.


Fiyatların uygunlaşması ve rekabet, filolara farklı araç seçeneklerinin...