19 / 05 / 2024

Havalimanı yolcu trafiği

Havalimanı yolcu trafiği

Bakan Lütfi Elvan, Türkiye genelinde havalimanlarından 2014 yılında hizmet alan havayolu yolcu sayısının 166 milyonu, uçak trafiğinin ise 1,6 milyonu geçerek havacılıkta tüm zamanların rekorunun kırıldığını bildirdi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Havalimanlarındaki yolcu trafiği yüzde 32,4 arttı! 4 ayda yaklaşık 55 milyon yolcu ağırlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son dört aylık dönemde havalimanlarında ağırlanan yolcu sayısının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 32,4 artarak 54 milyon 679 bine ulaştığını aktardı.

Ulaşım kilitlendi! Tramvay seferleri yapılamadı, yaya ve araç trafiği durdu, vapur ve Marmaray seferleri aksadı!

Eminönü'ndeki insan yoğunluğu sebebiyle ulaşım kilitlendi. Tramvay seferleri yapılamazken, yaya ve araç trafiği neredeyse durdu. Vapur ve Marmaray seferleri de düzgün yapılamadı, aksadı.

Gümüşhane- Bayburt Havalimanı'nda dolgu işlemleri tamamlandı!

Gümüşhane'nin Köse ilçesi Salyazı köyünde inşaatı devam eden Gümüşhane- Bayburt Havalimanı'nda dolgu işlemleri bitti. Projenin saha sorumlusu, mühendis Basri Kayhan, projeye yönelik açıklamalarda bulundu. 

Endeksa'dan yaya trafiği ve ticari potansiyel endeksi analizi!

Kovid-19 salgını ile beraber bütün sektörlerde dijital dönüşüm başladı. Endeksa’nın sunduğu tüm gelişmiş lokasyon analizleriyle rakip marka konumları, bölgedeki detaylı demografik yapı gibi bilgilerin yanı sıra yaya trafiği katmanı ile tüm Türkiye'deki cadde ve sokakların trafik yoğunluğuna da erişi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın iş yerlerinde kira tartışması!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 20 yıl süre ile işletme hakkını elinde tutan Malezyalı, Malaysia Airports Holdings Berhad pandemi nedeniyle zor günler yaşayan, havalimanı içinde hizmet sunan 50'ye yakın iş yerine kiralarını ödemedikleri için ihtarname gönderdi.

Şanlıurfa'da trafiği engelleyen yapılar yıkıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesi Eyüpnebi Mahallesi Komiser Şakir Caddesi üzerinde trafiği engelleyen yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı için geri sayım başladı!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için şantiye açılışı yapıldı. Açılışta, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu.

Trabzon Havalimanı pist yenileme çalışmaları ay sonunda tamamlanacak!

Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği bakımından en önemli havalimanları arasında bulunan Trabzon Havalimanı'nda pist yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

İstanbul Havalimanı metrosu için Çin'den 176 metro aracı alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Havalimanı metro hattı için Çin’den 176 metro aracı aldı. Metro araçları için toplam 1 milyar 545 milyon 280 bin TL ödeme yapılacak, araçların tamamı 2022'nin sonunda teslim edilmiş olacak...

TAV, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu salonunu işletecek! 

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye Metropolitan Washington Airports Authority tarafından, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı yeni Yolcu Salonu işletme hakkı imtiyazı verildi...

Kanal İstanbul inşaatı trafiği etkileyecek mi?

İstanbul'da 3. köprü ve yeni havaalanı yapımında, binlerce hafriyat kamyonu yollara çıkmış, pek çok kazaya karışmıştı. Yol Güvenliği Uzmanı Dr. Suat Sarı, "10 bin hafriyat kamyonu İstanbul trafiğinde terör estirecek" dedi...

Atatürk Havalimanı için TAV’a ne kadar tazminat ödenecek?

Ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı'nın işletme hakkını 3 Ocak 2021'e kadar elinde bulunduran TAV Havalimanları Holding'e devlet 389 milyon Euro (2.6 milyar TL) tazminat ödeyecek.

Havalimanı yolcu trafiği Haberi

Havalimanı yolcu trafiği

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye genelinde havalimanlarından 2014 yılında hizmet alan havayolu yolcu sayısının 166 milyonu, uçak trafiğinin ise 1,6 milyonu geçtiğini, havacılıkta tüm zamanların rekorunun kırıldığını bildirdi. 


Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, Türk havacılığının 2014 yılı verilerini değerlendirdi.


Yolcu, uçak ve yük trafiğinde istikrarlı artışın 2014 yılında da devam ettiğini ve ortaya çıkan rakamların, havayolunun halkın yolu haline geldiğini bir kez daha gösterdiğini ifade eden Elvan, 2015'te de aynı azim ve kararlılıkla çalışacaklarını ve kendi rekorlarını kırmaya devam edeceklerini belirtti.


Elvan, Türkiye genelinde havalimanlarından 2014'te hizmet alan havayolu yolcu sayısının 166 milyonu, uçak trafiğinin ise 1,6 milyonu geçtiğini, havacılıkta tüm zamanların rekorunun kırıldığını kaydetti.


Bakan Elvan, aralıkta da havalimanlarında 11 milyon yolcuya hizmet verildiğini ifade etti. DHMİ Genel Müdürlüğünün 2014...