02 / 05 / 2024

havayolu taşımacılığı

havayolu taşımacılığı

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle hava yollarında şimdiye kadar görülmemiş bir kriz yaşanıyor. Avrupa'da pek çok havalimanında uçuşlar zamanında yapılamıyor. Hava yolları yetkilileri ve işletmeciler ise çözümün kısa vadede gelmeyeceğini ifade ediyor.

2013'te en fazla kazandıran iş ham petrol ve doğalgaz çıkarımı oldu!

Geçen yıl Türkiye'de günlük ortalama brüt ücret itibariyle en çok kazandıran iş ham petrol ve doğalgaz çıkarımı oldu. Ham petrol ve doğalgaz çıkarımında çalışanların ortalama brüt ücreti günlük 149,19, aylık 4 bin 475,7 lirayı buluyor...

VKB Grup İnşaat Taşımacılık Metal ve Kimya Ürünleri Ticareti Limited Şirketi kuruldu!

VKB Grup İnşaat Taşımacılık Metal ve Kimya Ürünleri Ticareti Limited Şirketi, Mesut Karakaş tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Kadıköy, Feneryolu Mahallesi, Atılay Sokak'ta kuruldu.

Kardelen Taşımacılık Turizm Seyahat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardelen Taşımacılık Turizm Seyahat Dış Ticaret Limited Şirketi, Osman Kuşkaya tarafından 10 bin TL sermaye ile, 10 Eylül'de İstanbul Avrupa Yakası Fatih'de kuruldu.

Bycity İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bycity İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hakan Düzgün ve Hasan Çiçek ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 4 Eylül'de Sancaktepe, Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde kuruldu.

Eras Lale Turizm Taşımacılık İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eras Lale Turizm Taşımacılık İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Eraslan Arbay tarafından 100 bin TL sermaye ile 3 Eylül'de Sancaktepe, Abdurrahmangazi Mahallesi'nde kuruldu.

Kastnak Taşımacılık inşaat sektörüne yöneliyor!

Taşımacılık sektöründe pazar payını artırmayı amaçlayan Kastnak, bunun yanı sıra inşaat sektöründe de yatırım planlıyor. Kastnak firma sahibi Hasan Kendir, geçen yü 5 milyon liralık ciro yaptıklarını belirtti.

Govip Turizm ve Taşımacılık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Govip Turizm ve Taşımacılık Dış Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Çavuş tarafından 20 bin TL sermaye ile 13 Ağustos'ta Pendik, Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı'nda kuruldu.

Arkhe Metal İnşaat Kimya Taşımacılık Orman Ürünleri Ticaret Ve Limited Şirketi kuruldu!

Arkhe Metal İnşaat Kimya Taşımacılık Orman Ürünleri Ticaret Ve Limited Şirketi Necdet karagül tarafından 50 bin TL sermaye ile 7 Ağustos 2015 tarihinde Sancaktepe'de kuruldu.

A Pamukkale Taşımacılık Turizm Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa Şubesi açıldı!

A Pamukkale Taşımacılık Turizm Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa Şubesi 20 milyon 400 bin TL sermaye ile 6 Ağustos 2015 tarihinde Gaziosmanpaşa'da kuruldu.

Garden Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Garden Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi, Alı Alhusseın tarafından 50 bin TL sermaye ile 31 Temmuz' da İstanbul, Bağcılar, Yenigün Mahallesi, Bağcılar Caddesi' nde kuruldu.

Yörünge Havacılık Kargo Taşımacılık Turizm Organizasyon İç Ve Dış Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Fatih Şb. açıldı!

Yörünge Havacılık Kargo Taşımacılık Turizm Organizasyon İç Ve Dış Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Fatih Şb. 100 bin TL sermaye ile 29 Temmuz 2015 tarihinde Fatih'te açıldı.

Biriketiş Makina İnşaat Taşımacılık Oto Yedek Parça Kimya Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Biriketiş Makina İnşaat Taşımacılık Oto Yedek Parça Kimya Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Taner Kanberoğlu tarafından 50 bin TL sermaye ile 23 Temmuz 2015 tarihinde Sancaktepe'de kuruldu.

Öztaha Turizm Taşımacılık Havacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Fındıkzade Şubesi açıldı!

Öztaha Turizm Taşımacılık Havacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Fındıkzade Şubesi, Barış Toprak Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 14 Temmuz'da Fatih, Molla Gürani Mahallesi, Fındıkzade Sokak'ta açıldı.

Asyalılar Elektrik Elektronik Plastik İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asyalılar Elektrik Elektronik Plastik İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Metin Kahyaoğlu tarafından 10 bin TL sermaye ile 10 Temmuz' da Çekmeköy' de kuruldu.

havayolu taşımacılığı Haberi

havayolu taşımacılığı

Pandemi döneminde uçuşların büyük oranda azalması nedeniyle hem uçak şirketleri hem de havalimanlarında çok sayıda personel işten çıkarıldı.

Pandeminin sona ermesiyle birlikte havalimanlarında yolcu sayısının artması altyapının çökmesine neden oldu.

Pek çok havalimanında personel yetersizliğinden ötürü uçuşlar ya aksıyor ya da iptal ediliyor. Yolcular ise havalimanlarında çaresiz sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) ve Havalimanı Hizmetleri Birliği (ASA), seyahatlerin yeniden artmasıyla personel yetersizliğinin neden olduğu sorunlara daha önce dikkat çektiğine, ancak şirketlerin eleman alımlarını yapmakta adım çok geciktiğine dikkat çekti.

voa news'ten Cem Dalaman'ın haberine göre; hava yolu şirketleri ise bir yandan artan yakıt maliyetlerini ve pandeminin yol açtığı zararı yaşanan duruma gerekçe olarak gösteriyor. Havalimanı işletmecileri de özellikle güvenlik kontrol noktalarındaki personel eksikliğinin daha kapanmadığını, çalışanların enflasyon nedeniyle daha yüksek ücret talep etmesinin personel...