19 / 05 / 2024

havza koruma bandı nedir

havza koruma bandı nedir

Su havzası koruma bandı ne anlama geliyor? Su havzası koruma bandının tanımlaması ve Su havzası koruma bandı ile ilgili yönetmelik hükümlerini görmek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Eyüpsultan İslambey Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Eyüpsultan ilçesi, İslambey Mahallesi, Sinekli Kemer Koruma Bandına ilişkin 1/5000 ölçekli 16.02.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Arnavutköy 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Arnavutköy Merkez ve Çevresi, Konut Alanı, Konut + Ticaret Alanı, Dere Koruma Bandı Alanı, İmar Hakkı Aktarım Alanı, Park Alanı ve Yol Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıktı.

Diyarbakır surları çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır'da tarihi surlarının çevresindeki sur koruma bandı içerisinde kalan ve kamulaştırma işlemi tamamlanan 41 yapı için yıkım çalışmaları başladı.

Eyüpsultan İslambey Mahallesi'nde imar sorunu çözüldü!

Eyüpsultan İslambey Mahallesi Sinekli Kemer’de imar sorunu çözüldü. İslambey Mahallesi, Sinekli Kemer Koruma Bandına ilişkin imar planı değişikliğiyle ilgili müjdeyi Başkan Deniz Köken açıkladı. 

Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanı'na kesin koruma kararı!

Antalya ili, Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Lara kıyı bandına SİT alanı kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya Lara kıyı bandı ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edildi.

Halkalı Nakkaş Deresi imar planı tadilatı askıda!

Halkalı Nakkaş Deresi, Dere Koruma Bandının Bir Kısmının Revizyonuna ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı...

Çekmeköy Çanakçı Deresi imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy İlçesi, Çanakçı Deresi ve Koruma bandının revize edilmesi ile taşkın alanlarının işlenmesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Eyüp İslambey imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Eyüp İlçesi, İslambey Mahallesi, Sinekli Kemer Koruma Bandına ilişkin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Atatürk'ün Havza'daki evi koruma altına alındı!

Atatürk'ün, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra Havza'dan Amasya'ya giderken "Rum çetelerinin kendisine pusu kurduğu" istihbaratı üzerine bir gün kaldığı ev, koruma altına alındı.

Sapanca Gölü Koruma Eylem Planı'nda sona gelindi!

Kocaeli İSU ve Sakarya SASKİ genel müdürlükleri tarafından yapılan Sapanca Gölü Eylem Planı son aşamaya geldi. Göl havza koruma eylem planı ve özel hüküm belirleme projesi kapanış toplantısı yapıldı.

İzmit Körfezi Havza Koruma Eylem Planı hazırlanıyor!

Körfez’in havza ölçeğinde bir bütün olarak değerlendirilerek “İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı” hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Su kaynakları potansiyelinin her türlü kullanım maksadıyla korunması, kullanımının sağlanması, kirlenmesinin önlenmesi için hazırlanan plana havza koruma eylem planı deniyor. Peki, havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

havza koruma bandı nedir Haberi

havza koruma bandı nedir

Su havzası koruma bandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan İzsu Su Havzaları Koruma Yönetmeliğine göre, su havzaları koruma bandı nedir, sorusunun yanıtı şu şekilde açıklanıyor.


Yönetmeliğe göre, su havzası koruma bandı; ezervuara su taşıyan ve su toplama havzalarına ait Ek’li listelerde yeralan derelerin her iki tarafında bu Yönetmelikle belirlenen koruma bandı olarak açıklanıyor. Söz konusu koruma bandı, dere mutlak koruma alanı olarak da ifade ediliyor.


Havza koruma bandı ile ilgili yönetmelik kapsamında yer alan hükümler "Dereler" başlığı altındaşu şekilde sıralanıyor;


MADDE 5: DERELER

1. Su toplama havzası yağış alanlarındaki dereler İZSU’ca koruma altına alınmıştır. İçme ve kullanma suyu rezervuarını besleyen tüm sulara, akar ve kuru derelere hiçbir surette atıksu ve arıtılmış atıksu deşarjı ile atık deşarjı yapılamaz....