28 / 04 / 2024

havza su tahsisi

havza su tahsisi

Nehir havzalarında suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya havza olarak ifade ediliyor. Peki havza koruma eylem planı nedir? eylem planı nasıl yapılıyor? İşte yanıtları...

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Havza OSB'de yeni yer tahsisi yapıldı!

Havza Organize Sanayi Bölgesinde üçüncü yer tahsisi gerçekleştirildi. Havza TSO Başkanı Erkan Acar ve Durşam Makine sahipleri Ergin Gümüşcü ve Ümit Demirci arasında imzalar atıldı. 

Samsun Havza OSB'de yer tahsisi yapıldı!

Samsun Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisi yapılıyor. Eurocast Döküm Sanayi A.Ş. OSB bölgesinde fabrika kuracak.

İstanbul’un su havza alanlarında gayrimenkul arzı iki kat arttı!

İstanbul’un cazibe oluşturan havza alanlarındaki gayrimenkul arzında son iki yıldır önemli gelişmeler yaşanıyor. Gayrimenkul arzında işlem hacmi iki yılda iki kat artarken, yıllık ticari hacim iki yılda 2.5 kat artış gösterdi.

Havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Su kaynakları potansiyelinin her türlü kullanım maksadıyla korunması, kullanımının sağlanması, kirlenmesinin önlenmesi için hazırlanan plana havza koruma eylem planı deniyor. Peki, havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Havza yönetim planı nasıl hazırlanır?

Su havzasındaki su kaynaklarının ve canlı hayatının korunmasını, geliştirilmesini ve bozulmamasını sağlamak üzere hazırlanan plana havza koruma planı deniyor. Peki, havza yönetim planı nasıl hazırlanır?

Havza koruma sınırı yönetmeliği!

Havza, su ayrım çizgileriyle sınırlanmış, üzerine düşen yağış sularının yer altı ve yüzeysel olarak tek bir çıkış noktasına ulaştığı arazi parçası olarak biliniyor. İşte, havza koruma sınırı yönetmeliği!

Havza sınırı nedir?

17 Ekim 2012 tarihinde 28444 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelik gereğince, havza sınırı nedir? Havza nasıl belirlenir?

Havza'da 55 derece sıcaklığında termal su çıkarıldı!

Kaplıcalarıyla ünlü Samsun'un Havza ilçesinde İmaret Mahallesi Kaplıcalar mevkisinde 1 aydır sürdürülen çalışmalarda, Havza Belediyesi Lokman Hekim Kaplıcaları önünde sondajla 605 metre derinlikte 55 derecelik sıcak suya ulaşıldı...

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi yürürlükte!

Yüksek Planlama Kurulu kararında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinatörlüğünde ilgili bütün kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak hazırlanan "Ulusal Havza Yönetim Stratejisi (2014-2023)"nin kabulüne karar verildiği belirtildi...

Su ayrım hattı nedir?

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi 2014- 2023 Planı, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki strateji kapsamında yer alan su ayrım hattı nedir?

Türkiye ulusal havza yönetim stratejisi 2014!

Türkiye Ulusal Havza Yönetim Stratejisi 2014-2023, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Strateji planında su havzalarının ve onların doğal kaynakları ile ilgili esaslara yer veriyor...

havza su tahsisi Haberi

havza su tahsisi

Havza nedir?

Havza, nehir havzalarında suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya, kapalı havzalarda ise suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanına deniyor. Havza bölgesi ise yeraltı suları ve yüzeysel suların meydana getirdiği bölge olarak karşımıza çıkıyor;


Havza bölgesi..

Bir veya daha fazla havzanın ilgili yeraltı suları ve yüzeysel suları ile birlikte oluşturduğu alanı,


Havza koruma eylem planı nedir?

Havza koruma eylem planı ise su kaynakları potansiyelinin her türlü kullanım maksadıyla korunması, kullanımının sağlanması, kirlenmesinin önlenmesi ve kirlenmiş olan su kaynaklarının kalitesinin iyileştirilmesi gayesiyle hazırlanan plana deniyor.


Havza yönetim planı ise; su havzasındaki su kaynaklarının ve canlı hayatının korunmasını, geliştirilmesini ve bozulmamasını sağlamak üzere su kaynakları için sürdürülebilir bir koruma-kullanma dengesi gözetilerek havzanın bütünü esas alınarak hazırlanan plan olarak tanımlanıyor.


Havza su tahsisi..

Bir veya birden çok...