06 / 05 / 2024

Hayat sigortaları konut etkisi

Hayat sigortaları konut etkisi

Hayat sigortaları prim üretimininde önemli başarıya sahip oldu. Konut kredisi hacminin 176 milyar liraya çıkması hayat sigortaları prim üretiminde önemli bir etki yarattı.

Kirazlı Yeni Hayat'ta 2+1 fiyatına 3+1 konut! Yüzde 20 peşin 30 ay vade fırsatıyla!

İntek Yapı’nın, Bağcılar Kirazlı Mahallesi'nde yükselen Yeni Hayat'ta 2+1 fiyatına 3+1 konut satışları devam ediyor. Peki 2+1 ve 3+1 konut fiyatları ne kadar? İşte Kirazlı Yeni Hayat projesiyle ilgili ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kredisine başvuru yapacak İstanbullular dikkat! Yüzde 40'a varan indirim yapılacak!

 Kentsel Dönüşüm kredisine başvuracak İstanbullular, dilerlerse borçlarını kendileri ve yakınları için güvence altına almalarını sağlayan kredi hayat sigortalarını bankalara göre yüzde 40’a varan indirimlerle yaptırabilecek.

Bakyapı'dan Bursa Osmangazi'ye 1519 yeni konut! Prestij Yeni Hayat'ta 60 ay vade fırsatıyla!

Bakyapı tarafından Bursa Osmangazi'ye 1519 yeni konut geliyor. Bakyapı imzasıyla yükselen Prestij Yeni Hayat'ta 60 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor. 

Yeni Hayat Mahmutbey'de peşin ödemelere özel indirim! 2+1'lerde son 2 konut fırsatı!

Yeni Hayat Mahmutbey projesinde peşin ödemelere indirim fırsatı başladı. Peki Yeni Hayat Mahmutbey'de konut fiyatları ne kadar? Hangi konut tipleri var? İşte merak edilenler...

DASK ve konut sigortalarına talep 4 kat arttı!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerden sonra geçen 1 aylık sürede deprem ve konut sigortalarında yaşanan talep artışı dikkat çekti.

Konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken başvuru sahiplerine hayat sigortası da kullandırılıyor. Peki, konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Türkiye'de konut sahipliği azalıyor mu?

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre her 2 kiracıdan birisi hayatı boyunca konut sahibi olamayacağını düşünüyor. Türkiye’de ise konut sahibi olma umudunun yükselmesi bir yana, mevcut konut sahipliği oranın da günden güne azalma yaşanıyor.

Emlak Konut GYO Avrupark Hayat projesinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO İstanbul Esenyurt Hoşdere 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ile ilgili olarak Avrupark Hayat projesi için hazırlatılan gayrimenkul kira değerleme raporunu yayınladı. 

Konut kredisi çekilirken hangi sigortalar yaptırılmalı?

Yeni tüketici kanunu ile konut kredisi kullanırken bazı sigortaların da yaptırılması gerekiyor. Peki bu sigortalar neler? İşte detaylar...

Atilla Benli: Konut kredileri hacmi arttı!

TSB Başkanı Atilla Benli, "Pandemi sürecinde gerçekleşen faiz indirimlerinin etkisiyle konut, araç ve ihtiyaç kredileri hacminde artış yaşanırken, bu artışlarla birlikte kredi bağlantılı sigortaların ağırlıklı olduğu hayat branşında da 2020 yılının haziran ve temmuz aylarında aylık bazda yüzde 100’ü

Değerli Konut Vergisi iptal edilmedi, 2021'de de hayatımızda!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında ''Değerli Konut Vergisi iptal edilmedi 2021 yılında yeniden hayatımızda'' konulu yazısını kaleme aldı. 

Evi olanlar ve kredi çekenler dikkat! Tavsiye kararı alındı!

Türkiye Sigorta Birliği, DASK ve kredi çekmiş olan kişilere yapılan hayat sigortalarıyla ilgili önemli bir karar aldı.

Konut kredisi çekerken hangi sigortalar yapılır?

Yeni tüketici kanunu ile konut kredisi çekerken çeşitli sigortaların yaptırılması gerekiyor. Peki konut kredisi çekerken hangi sigortalar yapılır?

Hayat sigortaları konut etkisi Haberi

Hayat sigortaları konut etkisi

Sigorta sektörünün önemli branşlarından olan hayat sigortaları, dünya örneklerinden farklı olarak Türkiye’de henüz istenilen yere gelemese de son yıllarda önemli bir ivme yakalamış görünüyor. 2016 yılını 2015 yılına göre yüzde 34’lük artışla 5 milyar 39 milyon liralık prim üretimiyle kapatan hayat branşı, 2017 yılına da iyi bir başlangıç yaptı.


Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) açıkladığı verilere göre yılın ilk iki ayında 2016’nın aynı dönemine kıyasla prim üretimi yüzde 46,9 artarak 1 milyar 31 milyon liraya ulaştı. Böylece ilk iki ayda hayat branşının toplam genel prim üretimi içindeki payı yüzde 12,3’e çıktı. Bu oran geçen yılın aynı döneminde yüzde 9,8’di. Edinilen bilgiye göre hayat sigortaları prim üretimindeki bu performans mart ayında da devam etti.


Özellikle yeni yılın ilk aylarıyla ilgili olarak hayat sigortalarındaki...