07 / 05 / 2024

Haydarpaşa Limanı imar planı iptal mi

Haydarpaşa Limanı imar planı iptal mi

Harem bölgesi ile Haydarpaşa Limanı ve Geri Sahası'na ilişkin nazım imar planına şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı belirtilerek iptaline karar verildi.

Haydarpaşa GATA’nın imarı değiştirildi!

Eski Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin KHK ile askeri amaçlı kullanımının sona ermesinden sonra  imar planları da değiştirildi.

Binali Yıldırım: İstanbul Haydarpaşa'ya tasarım merkezi kuruyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Haydarpaşa Limanı'nın ve Sultan Abdulhamid'in İstanbul-Bağdat tren yolunu yapmak için inşa ettiği garın da içinde olduğu bölgeyi, İstanbul Tasarım Merkezi yapıyoruz." diye açıklama yaptı. 

Haydarpaşa Atık Tesisi Tuzla’ya taşınıyor!

Haydarpaşa Port projesinin hayata geçecek olması sebebi ile Atık Kabul ve Transfer Merkezi Limanı Tuzla tersanesindeki yeni alanında inşa edilecek.

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Tekirdağ Süleymanpaşa Liman Alanı imar planı onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Tekirdağ Süleymanpaşa Liman Alanı imar planı değişikliği onaylandı..

Haydarpaşa arazisinin imar planı değişti!

Haydarpaşa Garı'nda 1959 yılında yıkılan Kavak İskelesi Mescidi yeniden inşa edilecek. İBB, alanda caminin yanı sıra, dini tesis külliyesi, lojman, kütüphane, dinlenme salonu, aşevi, yurt ve kurs inşa edecek.

Haydarpaşa Garı özelleştirilecek mi?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Haydarpaşa Garı ile Limanın özelleştirme kapsam ve programında yer almadığını bildirdi.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonu aslına uygun yapılmalı!

Haydarpaşa Garının ve çevresinin özelleştirilmesi ile ilgili Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı’nda basın açıklaması yaptı. TMMOB, Haydarpaşa Dayanışması ve Kadıköy Kent Dayanışmasının katıldığı açıklamada, Haydarpaşa Garı ve çevresi için mücadelede kararlı oldukları belirtildi.

Namık Kemal Ceylan: Haydarpaşa özelleştirilmesin!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Namık Kemal Ceylan, Haydarpaşa Garı'nın özelleştirileceği iddiaları hakkında da açıklamada bulundu. İşte Ceylan'ın o konuşması...

Haydarpaşa Garı ne olacak?

Özelleştirme İdaresi’nin Haydarpaşa Garı ve liman sahası hakkında belediyeden bilgi talep etmesi sosyal medyada tartışma yarattı. Planlamaya göre, gar binası hızlı tren ve bölgesel trenler için kullanılacak

Barış Yarkadaş'dan Haydarpaşa Garı'nın özelleştirmesine tepki!

Tarihi Haydarpaşa Gar ve çevresinin özelleştirme girişimine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, hükümete seslendi.

Tarihi Haydarpaşa Garı satılıyor mu?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, tarihi Haydarpaşa Garı'nı satmak üzere harekete geçti. 9 Ağustos’ta Kadıköy Belediyesi’ne yollanan yazıda “özelleştirme kapsamına alınmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde” 400 bin metrekare alan hakkında bilgi istendi.

Ayşen Gruda: Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesi büyük hata!

Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Gar istasyonu peronlarında düzenlediği Kitap Günleri’nde Pulbiber dergisinin söyleşisinde konuşan oyuncu Ayşen Gruda Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesinin büyük hata olduğunu söyledi.

Haydarpaşa Limanı imar planı iptal mi Haberi

Haydarpaşa Limanı imar planı iptal mi

Harem bölgesi ile Haydarpaşa Limaıı ve Geri Sahası'na ilişkin nazım imar planına şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı belirtilerek iptaline karar verildi. Karan Haydarpaşa Garı merpenlerinde yapılan eylemde Toplum, Kent ve Çevre için Haydarpaşa Dayanışiptal ması, Haydarpaşa gar merpenlerindeki basın açıklamasıyla duyurdu. Eylemde "Haydarpaşa Gar ve Limanı'nı sana yağmalatmayacağız" pankartı açılarak "Savaşa Hayır, Haydarpaşa Gar'dır" sloganları atıldı. TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Akif Burak Atlar, iptal kararı ile gar ve yakın çevresinin turizm ve ticaret alanına dönüştürülmesinin engellendiğini belirtti. 

Gar, Kadıköy Meydanı ve çev resini içeren nazım imar planına karşı açılan davanın sürdüğünü hatırlatan Atlar, o davada da iptal kararının çıkmasını beklediklerini...