06 / 05 / 2024

Haydarpaşa Tarihi İskelesi

Haydarpaşa Tarihi İskelesi

Beşiktaş Tarihi İskelesi, Kadıköy Tarihi İskelesi, Haydarpaşa Tarihi İskelesi ve Sütlüce Tarihi İskelesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarihi Eser İskeleleri bakım onarım ve restorasyon işi kapsamında ihaleye çıkıyor.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Haydarpaşa Garı’nın restorasyonu 2020 yılında bitiyor!

2010'da çatısı yanan ve restorasyonuna 2016'da başlanılan tarihi Haydarpaşa Garı'nın

Haydarpaşa Garı'ndaki saat çalışmaya başladı!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simgelerinden biri. 2010 yılında yanan tarihi gardaki restorasyon çalışmaları 2016 yılında başladı ve aslına uygun olarak yenilendi. 2012 yılında bu yana kapalı olan garın saati çalışmaya başladı...

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinin bazı kısımlarının iptali için mahkemeye başvurdu!

İBB, TCDD'nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garlarının atıl durumdaki depo sahaları bölgesinin, sadece "kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere" kiraya verilmesine ilişkin yaptığı ihalenin bazı kısımlarının iptali için Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.

Haydarpaşa Garı ne zaman açılacak?

Haydarpaşa Garı, 9 yıl önceki yangının izlerini silmek ve yeniden eski günlerine kavuşmak için gün sayıyor. Peki tarihi Haydarpaşa Garı ne zaman açılacak?

Ulaştırma Bakanlığından Haydarpaşa Garı'nda kazı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılara başlandığı ve tarihi kalıntılar bulunduğu haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon tüm hızıyla sürüyor!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simge binalarından sadece bir tanesi. Çıkan yangın sonrasında büyük hasar gören binada restorasyon tüm hızıyla sürüyor. Tarihi binanın iki kulesindeki çalışmalar tamamlandı.

Haydarpaşa arazisinin imar planı değişti!

Haydarpaşa Garı'nda 1959 yılında yıkılan Kavak İskelesi Mescidi yeniden inşa edilecek. İBB, alanda caminin yanı sıra, dini tesis külliyesi, lojman, kütüphane, dinlenme salonu, aşevi, yurt ve kurs inşa edecek.

Haydarpaşa Garı'na cami mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Haydarpaşa Garı planına cami mi ekledi? İşte Cumhuriyet gazetesinin o haberi...

Tarihi Haydarpaşa Garı için nöbet sürüyor!

Adının dönüşümle alındığı Tarihi Haydarpaşa Garı 5 sene geçmesine rağmen hala açılmadı. Haydarpaşa Dayanışması bir kez daha garın ranta açılmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Haydarpaşa Garı için nöbete devam!

Özelleştirilmemesi için 219 haftadır önünde nöbet tutulan tarihi Haydarpaşa Garı için bu haftaki nöbeti TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu (İKK) tuttu.

Namık Kemal Ceylan: Haydarpaşa özelleştirilmesin!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Namık Kemal Ceylan, Haydarpaşa Garı'nın özelleştirileceği iddiaları hakkında da açıklamada bulundu. İşte Ceylan'ın o konuşması...

Haydarpaşa Tarihi İskelesi Haberi

Haydarpaşa Tarihi İskelesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarihi Eser İskeleleri bakım onarım ve restorasyon işini ihaleye çıkarıyor. İhale kapsamında Beşiktaş Tarihi İskelesi, Kadıköy Tarihi İskelesi, Haydarpaşa Tarihi İskelesi, Sütlüce Tarihi İskelesi yer alıyor. 


İhale 3 Eylül'de saat 14.00'te İBB İhale İşleri Müdürlüğü Merter Ek Hizmet Binası'nda yapılacak. Sonrasında ise sözleşme imzalanıp 5 gün içinde işe başlanacak ve 150 günde tamamlanacak. 


İHALE İLANI:


İHALE 

2014/100028 İKN. İST.B.B.BŞK.SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI İHALE İŞLERİ MÜDÜR - Evrak No: 263


İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


TARİHİ ESER İSKELELERİN BAKIM ONARIM VE RESTORASYON İNŞAATI


YAPTIRILACAKTIR


İlıale Kayıt Numarası : 2014/100028


1 - İdarenin


a) adresi : Atatürk Bulvarı No:48 Aksaray FATİH İSTANBUL


b) telefon ve faks numarası : 2124552580 - 2124552615


2 - İhale konusu yapım Beşiktaş Tarihi İskelesi (Beşiktaş), Kadıköy Tarihiİskelesi (Kadıköy), Haydarpaşa Tarihi İskelesi (Kadıköy) ve Sütlüce Tarihi İskelesi (Beyoğlu) 


İşe...