10 / 05 / 2024

haydarpaşa yangın

haydarpaşa yangın

Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangının 4'üncü yıl dönümünde, Kadıköy Rıhtım'da toplanan yüzlerce kişi Gar binasına yürüdü. Bina önündeki merdivenlerde basın açıklaması yapan grup, binanın gar olarak kalmasını talep etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Şua İnşaat'tan Elite Concept yangın açıklaması!

Şua İnşaat, 15 Ekim Cumartesi akşamı Fikirtepe’de yer alan rezidans projesi Elite Concept'te çıkan yangın ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Antalya’daki orman yangınında 8 kişi ölmüş 58 kişi yaralanmıştı. İmara açıldı!

Antalya’da geçen yıl meydana gelen yangın faciasının yaşandığı bölgede bulunan Aşağı Işıklar mahallesindeki 22 bin 683 metrekare alan TOKİ Başkanlığı’nca kamulaştırıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Dolarda yangın yeri! Dolar resmen uçuşa geçti! Dolar alalım mı, bozduralım mı? İşte son dakika dolar/TL 23 Ağustos 2022

Fed'in beklenenden daha şahin kararlar alacağına yönelik beklentiler ve Avrupa'da artan enerji krizi korkusu Euro/dolar'ın gerilemesine yol açarken dolar resmen uçuşa geçti. Dolar bugün yangın yeri gibi. Peki dolar alalım mı, bozduralım mı? İşte son dakika dolar kuru 23 Ağustos 2022...

Antalya'daki yangın üssü arazisi yatırıma açıldı iddiası!

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesinde yatırıma açılan yerler arasında, ‘yangın üssü’ olarak kullanılan arazinin de bir bölümünün bulunduğu iddia edildi.

Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkımı başladı!

İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkım çalışmaları başladı.

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı'nda restorasyonun bütün incelikleri!

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Gar binasının restorasyonunun 2020 yılında taamamlanması planlanıyor.

Haydarpaşa Garı’nın restorasyonu 2020 yılında bitiyor!

2010'da çatısı yanan ve restorasyonuna 2016'da başlanılan tarihi Haydarpaşa Garı'nın

İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesinden elenmesi TBMM'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin TCDD'nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının atıl depo sahalarını kiralamak için açtığı ihaleden elenmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haydarpaşa GATA’nın imarı değiştirildi!

Eski Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin KHK ile askeri amaçlı kullanımının sona ermesinden sonra  imar planları da değiştirildi.

Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı!

30 milyon TL yatırımla hayata geçen Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın ihalesi mecliste!

Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahalarındaki bazı alanların kültür ve sanat etkinlikleri için kullanılmak üzere ihaleye çıkarılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

haydarpaşa yangın Haberi

haydarpaşa yangın

"Haydarpaşa Dayanışması" üyesi bir grup, Haydarpaşa Garı yangının 4. yılı dolayısıyla meşaleli yürüyüş yaptı. 


Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan grup, ''Haydarpaşa gardır, gar kalacak'' yazılı pankart açarak, ellerindeki meşalelerle İskele Caddesi'nden Haydarpaşa Garı'na yürüdü. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, garın kapısına siyah çelenk bıraktı. 


Eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi. 


Grup adına açıklama yapan Mücella Yapıcı, Haydarpaşa Garı'nın çatısının 4 yıl önce yandığını hatırlatarak, garın bir an önce aslına uygun olarak onarılmasını istediklerini söyledi. 


Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.  ...