29 / 04 / 2024

Hayır Çarşısı inşaat çalışmaları son durum

Hayır Çarşısı inşaat çalışmaları son durum

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz' ın ev sahipliğinde mahalle sakininin katılmasıyla temeli atılan Hayır Çarşısı' nın kaba inşaatı tamamlanmak üzere çarşının Şubat ayında tamamlanması planlanıyor...

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Mısır Çarşısı’nda Kurban Bayramı bereketi! Bayram alışverişi yapmak isteyenler akın etti!

Tarihi Mısır Çarşısında Kurban bayramı öncesinde alışveriş yapmak isteyenlerin yarattığı hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Bayrama sayılı günler kala hem vatandaşlar hem de turistlerle çarşı adeta doldu taştı.

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

Ağrı Belediyesi'nden inşaat bekçisine ev sözü! 

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, yalnız yaşayan inşaat bekçisi Aziz Öztürk'e ev ve evlendirme sözü verdi. 

Mısır Çarşısı esnafı evlerini tek tek satıyor!

Ramazan ayıyla beraber dış cephesinde canlılığın yaşandığı Mısır Çarşısı’nın içerisinde ise 113 esnaf yaşam savaşında. Dükkan başına 30 bin TL olan kiraları ödemekte zorlanan işletmeler, ayakta kalmak için evlerini satıyor.

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Artvin Eski Köprübaşı'nda yürütülen inşaat çalışmaları!

Artvin'de Eski Köprübaşı mevkiinde yürütülen inşaat çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Artvin'in Eski Köprübaşı mevkiinde yürütülen inşaat çalışmaları mecliste!

Artvin'de Eski Köprübaşı mevkiinde yürütülen inşaat çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ABD'de açık iş sayısı inşaat sektöründe azaldı!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, inşaat ve enformasyon sektörlerinde azaldı...

İnşaat ciro endeksi Mayıs'ta yüzde 11 azaldı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,1 azaldı.

Mısır Çarşısı’ndaki dükkanların yarısı kepenklerini açmadı!

Mısır Çarşısı’nda dükkanların yarısının açılmadığını söyleyen esnaf, "3 ay kira ödemedik. Geriye dönük kiraların alınmamasını ya da işler açılınca alınmasını talep ediyoruz." diyor

Hayır Çarşısı inşaat çalışmaları son durum Haberi

Hayır Çarşısı inşaat çalışmaları son durum

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın ev sahipliğinde , İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, Emniyet Müdürü Murat Oğuzhan Kılıç ve çok sayıda mahalle sakininin katılmasıyla temeli atılan Hayır Çarşısı'nın kaba inşaatı tamamlanmak üzere... Şubat Ayı'nda tamamlanması beklenen Hayır Çarşısı, maddi durumu yetersiz ailelere belediye tarafından verilecek kartlarla ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yapabilme imkanı sunacak. 1.100m2'lik bir alanda 4 kat üzerine inşa edilecek Hayır Çarşı'sının da binanın ilk katı gıda, ikinci katı giyim reyonu olarak planlanırken, en üst katında da çocuklar için bilgi evi açılması hedefleniyor.


Hürses...