30 / 04 / 2024

Hayırsız Ada atatürk adası

Hayırsız Ada atatürk adası

Antalya'da bir sınavda gündeme gelen ve resmi adı "Hayırsız Ada" olduğu için tartışmalara yol açan adanın adı değişti. Foça Belediye Meclisi, "Atatürk Adası" ismini kabul ederek resmileştirdi

Büyükçekmece Atatürk Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Atatürk Mahallesi, 2669 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 19.06.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Ümraniye Atatürk Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, Ümraniye ilçesi, Atatürk Mahallesi, 787 ada, 51, 52, 67, 68, 70 parseller ile İnkılap Mahallesi, 15 ada, 19 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı açıklaması: 2023’ten sonra açacağız!

İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü'nde önemli açıklamalar yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı'nın yeniden açılacağını dile getirdi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim'de açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'ni inceledi. Proje Ekim ayında hizmete açılacak.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin yeni binası göz kamaştırıyor!

Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. 9 büyüklüğündeki bir depremde bile yıkılmayacak lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

Ataşehir Atatürk Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Atatürk Mahallesi, 3387 ada, 1 parselin bitişiğindeki alana ilişkin 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Ümraniye Atatürk Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ümraniye ilçesi, Atatürk Mahallesi, 787 ada, 51, 52, 67 ve 68 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi, kız yurdunu bedelsiz olarak geri alacak!

Sayıştay raporuna göre; Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde bulunan kız yurdunun üniversite bünyesine bedelsiz olarak girilmesine karar verildi. 

Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci yurdunda usulsüz kiralama iddiası!

Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne tahsis edilen arsa üzerinde inşa edilen ve 2016’da 113 bin TL kira alınan 7 katlı öğrenci yurdunun, 2017’de yıllık 5 bin 210 TL'ye bir vakfa pazarlık usulü ile kiralandığı öğrenildi. 

Ankara Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında son durum!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'nın Mamak ilçesinde yapımı süren 2 bin 500 kişilik Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

Yunan Çözümü Partisi: Atatürk'ün evini soykırım müzesi yapalım!

Ayasofya'nın ibadete açılması kararından sonra Ege Denizi'nin karşı kıyısından dikkat çeken bir talep geldi. Ultraulusalcı ve aşırı sağcı Yunan Çözümü Partisi, "Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evi soykırım müzesi yapalım" açıklamasında bulundu...

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar halka açılıyor!

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar, halka açılıyor. Ekrem İmamoğlu'nun 'Sırf bu lojmanın senelik masrafıyla 2 tane yurt yaparız' dediği başkanlık konutu ve villalar, İBB İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü olarak kullanılacak.

Atatürk Kent Ormanı açıldı!

İBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun 12 Ekim 2019’daki ziyaretinde, “19 Mayıs’ta açacağız” sözünü verdiği Hacıosman’daki Atatürk Kent Ormanı’nı hizmete açtı.

Hayırsız Ada atatürk adası Haberi

Hayırsız Ada atatürk adası

Adı artık "Hayırsız" değil, Atatürk Adası

Foça sularında bulunan ve Atatürk silüetini andıran "Hayırsız Ada"nın adı, halka açık yapılan meclis toplantısında "Atatürk Adası" olarak değiştirildi


Antalya'da bir sınavda gündeme gelen ve resmi adı "Hayırsız Ada" olduğu için tartışmalara yol açan adanın adı değişti. Foça Belediye Meclisi, "Atatürk Adası" ismini kabul ederek resmileştirdi. Foça'ya 3 mil uzaklıkta olan Foça yönünden bakıldığında Atatürk silüetini andıran ada, görsel güzelliğinin yanı sıra çevresindeki suların temizliği ve yaşayan balık çeşitlerinin bolluğuyla tanınıyor. Tartışmalar sonrası "Hayırsız Ada"nın adını "Atatürk Adası" olarak değiştirmek için çalışma başlattıklarını açıklayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, konuyu yeni dönemin ikinci meclis toplantısında dile getirdi. Balıkçı Kahvesi'nde halka açık olarak yapılan toplantıda karar, oybirliğiyle alındı. Kararın ardından meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Demirağ,...