17 / 05 / 2024

hayvanlar için altgeçit

hayvanlar için altgeçit

Kanada Banff Ulusal Park boyunca geçen hayvanlar için 6 köprü ve 35 alt geçit inşa eden mühendisler, ekolojik denge ve sürücülerin hayati tehlikesi olduğu için bu düzenlemeleri artırabileceklerini açıkladılar

Elinde tapusu olanlar için flaş karar: Artık bu şekilde yapılacak!

Pek çok ebeveyn, çocukları ile olan farklı ilişkilerini miras kararlarına da yansıtıyor ve mülklerini evlatları arasında farklı oranlarda paylaştırıyor. Mirasları çocukları arasında eşit dağıtmayan anne ve babalar için flaş bir karar geldi. İşte o karar...

Tavuk eti için çok konuşulacak karar! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​Resmi Gazete'de yayımlanan kararla beraber tavuk eti ihracatı için yeni kurallar getirildi. Ticaret Bakanlığı, kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatlarını “ihracı kayda bağlı mallar listesine” ilave etti.

Brad Pitt'in afetzedeler için inşa ettirdiği evler kullanılamaz halde!

Dünyaca ünlü amerikalı aktör Brad Pitt'in kurucularından olduğu Make It Right Vakfı'nın, katrina kasırgası sonrası mağdur olanlar için inşa ettirdiği evlerin yaşanılabilecek halde olmadığı ortaya çıktı. İnşaatı tamamlanan 109 evden sadece 6'sında yaşanılabilir olduğu belirlendi.

İTÜ-İstinye Füniküler Hattı için ilk ihale yapıldı!

Türkiye'de ilk kez inşa edilecek olan 3 istasyonlu eşsiz bir füniküler hattı için ihale süreci başladı İhalede 22 firma tarafından teklif verildi.

İTÜ-İstinye Füniküler Hattı için düğmeye basıldı!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden İBB, İTÜ-İstinye Füniküler Hattı projesi için düğmeye bastı.

Reysaş GYO Kocaeli deposunun imalat ve montaj işleri için Yiğit Metal'le anlaştı!

Reysaş GYO tarafından Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar2 Mahallesi 420 Ada 33 Parsel'de yer alan Çayırova 15 nolu deposunun alt katında yapılacak ofis imalat ve montaj işleri için, Yiğit Metal Mamülleri İnşaat Plastik Pazarlama San.Tic.Ltd.Şti. ile anlaştı.

Kira gelir beyannamesi için son gün ne zaman?

2018 yılında işyeri ve meskeninden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Mart'ta başladı. Kira gelirleri elde eden kişiye tahakkuk eden vergiler mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenebilecek. Peki, kira gelir beyannamesi için son gün ne zaman?

Balıkesir'de üst geçit için protokol imzalandı!

Balıkesir'de 14 Kasım'da açılacak 10Burada AVM önüne üst geçit yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu ile Esas Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu arasında protokol imzalaması yapıldı. 

Emlak vergisi ödemeleri için son 5 gün!

Senede iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisi için son 5 gün kaldı. Verginin 1319 sayılı Kanun gereğince tüm gayrimenkuller için her yıl ödenmesi gerekiyor. 

Emlak vergisi 1. taksiti için son 9 gün!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkullerin 1319 sayılı Kanun hükümlerine tabi olduğu emlak vergisi, yıl içinde 2 eşit taksit halinde ödeniyor. 1. taksit ödemeleri için son 9 gün kaldı...

Bilkent Şehir Hastanesi için ilk kazma vuruldu!

Büyükşehir Belediyesi, Bilkent'te yapımı devam eden ve çok sayıda hastaneyi bünyesinde bulunduran 3 bin 700 yataklı Şehir Hastanesi'ni, geçit ve 2 tünelden oluşan dev proje için ilk kazmayı vurdu.

Mesleki yeterlilik belgesi hangi meslekler için zorunludur?

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Şenay Koçyiğit Özdoğan bugünkü yazısında ''Mesleki yeterlilik belgesi hangi meslekler için zorunludur?'' okuyucusunun sorduğu sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Ersin Gören hayvanlar için lüks sitedeki evini satıp kiraya çıktı!

Edirneli hayvansever Ersin Gören, ilgilendiği sokak hayvanlarını için lüks sitedeki evini satıp bahçeli bir eve taşındı.

hayvanlar için altgeçit Haberi

hayvanlar için altgeçit



Ormanlardan geçen otoyollar hayvanların yaşamını olumsuz etkiliyor. Besin zincirinde birbirini yiyerek nüfuslarını dengeleyen hayvanlar yaşam alanlarından geçen otobanlar yüzünden ayrılıyorlar. Bu nedenle mesela, otobanın bir yanında yılan nüfusu artarken diğer yanında kurbağalar artıyor.


Kanada Alberta'daki Banff Ulusal Park'ında 41 tür hayvan yaşıyor


Mühendisler bu soruna çözüm olarak hayvanların kullabileceği köprüler ve alt geçitler inşaa ediyor. Bu sayede hem besin zinciri kırılmamış oluyor hem de avlanmak için yolun karşısına geçmeye çalışan hayvanların sürücüler için tehlike oluşturmasının önüne geçiliyor.


Kanada Banff Ulusal Park boyunca geçen otobanda hayvanlar için 6 köprü, 35 alt geçit...