29 / 04 / 2024

hazine arazileri toplantısı van

hazine arazileri toplantısı van

Van'ın Gürpınar ilçesinde hazine arazilerinin kiralanması ve satışı ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Hazine arazileri toplantısı Kültür Merkezinin konferans salonunda yapıldı.

Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? 

Bakan Mehmet Özhaseki'nin Hazine arazilerinin imara açılacağını söylemesinden sonra Hazine arazileri gündemde yer aldı. Peki, Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? İşte detaylar...

Dolar tarihi zirvesini gördü! Piyasaların gözü Kabine Toplantısı ile Hazine ihalelerinde! Piyasaları neler bekliyor? 

Dolar/TL sınırlı yükselerek yeni zirve olan 18.61'e geçtiğimiz hafta ulaşarak, bugüne yatay seyirle başladı. Piyasalarda kabine toplantısı, Hazine ihaleleri ve işsizlik verisi takip ediliyor. İşte piyasalardaki son durum...

Hazine arazileri yetmez, teşvik sistemi de değiştirilmeli!

Ekonomide son alınan kararların korona virüs gerekçesiyle gündelik olmamasını temenni eden üreticiler, “Hazine arazileri yetmez, destekleme ve teşvik sistemi de değiştirilmeli” çağrısında bulundu. 

FİKKO toplantısında gayrimenkul fonlarına ilişkin son durum konuşuldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi toplantısında, küresel finans piyasalarındaki gelişmeleri ve ülkemize olası etkilerini, enerji ve gayrimenkul fonlarına ilişkin son durumu ele aldık" dedi...

Van Gürpınar'da hazine arazileri konulu toplantı yapıldı!

Van'ın Gürpınar ilçesinde hazine arazilerinin kiralanması ve satışı ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Hazine arazileri toplantısı Kültür Merkezinin konferans salonunda yapıldı.

Adnan Köşker'den 2B istişare toplantısı!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Yavuz Selim ve Hürriyet mahallelerini kapsayan 2B arazileri konusunda mahalle sakinleriyle istişare toplantısında bir araya geldi

Antalya Ermenek hazine arazileri ihalesine tepki!

Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Ermenek Mahallesi'nde hazine arazileri hakkında çıkarılan ihale kararı mahalleliyi isyan ettirdi.

Antalya Ermenek'teki hazine arazileri ihaleye çıkarıldı!

Antalya’nın Muratpaşa Ermenek Mahallesi’nde hazine arazileri hakkında çıkarılan ihale kararı mahalleliyi isyan ettirdi. İhale haberini alan mahalle sakinleri evlerinin ve arazilerinin haksız yere ihaleye çıkarıldığını öne sürerek duruma tepki gösterdi.

Hazine arazileri kiralama şartları!

Hazine arazileri, devletin belirlediği belirli amaçlar için kullanılacağı kanıtlandığı takdirde belirli süreler için kiralanabiliyor. İşte, hazine arazileri kiralama şartları!

Hazine arazileri BOTAŞ'a bedelsiz veriliyor!

Doğalgaz Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM'ye sunuldu. Tasarının yasalaşmasıyla birlikte, BOTAŞ’a irtifak (kullanım) hakkı verilmiş bütün hazine arazileri bedelsiz BOTAŞ’a tescil edilecek.

Adnan Yaşar Görmez: Torbalı'daki yapıların 3'de 1'i hazine arazileri üzerine kurulu!

Torbalı Ticaret Odası'nın (TTO) toplantısına konuk olarak katılan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Torbalı'nın 3'de 1'i hazine arazilerinin üzerine kurulu yapılardan oluşuyor. Bu konuyu çözmek lazım. Bu belediye hepimizin" dedi.

Mustafa Yalçın, Kayseri'de 2B arazileri hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı!

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yalçın, Kayseri'ye gelerek Defterdarlığı ziyaret etti. Mustafa Yalçın 2/B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş araziler için tanınan ek süre ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Mülkiyet açısından Hazine arazileri kaça ayrılır?

Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan araziler, hazine arazileridir. Peki mülkiyet açısından Hazine arazileri kaça ayrılır, ayrıntıları...

hazine arazileri toplantısı van Haberi

hazine arazileri toplantısı van

Van'ın Gürpınar ilçesinde hazine arazilerinin kiralanması ve satışı ile ilgili toplantı yapıldı. Kültür Merkezinin konferans salonunda düzenlenen toplantıda, İl Milli Emlak Müdürlüğüne bağlı ekiplerce, katılımcılara hazine arazilerinin doğrudan kiralanması ve satışı konusunda bilgi verildi.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre toplantıda, şartları uyan hak sahibi vatandaşların 19 Kasım 2018'e kadar Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğüne, ya da İlçe Milli Emlak Şefliğine başvuru yapabileceği bildirildi. Ardından katılımcılara buna ilişkin hazırlanan broşürler dağıtıldı.

Toplantıya, Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı ve bazı kurum amirleri de katıldı.