29 / 04 / 2024

Hazine arazileri Varlık Fonu

Hazine arazileri Varlık Fonu

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, bazı kamu kuruluşlarının ve Hazine arazilerinin Varlık Fonu'na devredilmesi hususunu TBMM gündemine taşıdı..

Milli Emlak 34 ilde hazine arazileri satışı başladı...

Milli Emlak, Hazine arazileri listesi yayımlandığını açıkladı. Milli Emlak / arsa satışları 2024 ilanlarını yayımlandı. Buna göre, satılık hazine arazileri, arsalar için sudan ucuz fiyatlarını açıkladı. İşte haberin detayları...

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

Varlık Fonu’na bağlı olan BOTAŞ, tarihinde ilk kez dış kredi ile doğal gaz alacak!

Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) bağlı BOTAŞ, LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) alımı için DeutscheBank’tan 929 milyon dolar tutarında Hazine garantili kredi alacak. İşte detaylar...

Zafer Sönmez: Varlık Fonu’nu ailem de anlamadı!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) raporları ilk defa Meclis'e sunuldu. TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez Varlık Fonu'nu ailesi dahil bir çok kişinin henüz anlayamadığını söylerken,  “TVF banka değildir, hazine değildir, merkez bankası değildir, özelleştirme idaresi değildir” dedi.

Özelleştirme İdaresi, Kayseri Şeker'deki hissesini Varlık Fonu'na devretti!

Kayseri Şeker'deki Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığının %1.07'lik hissesi Varlık fonuna devredildi. Bu devir ile birlikte Kayseri Şeker'in ortak sayısı 30'a düşmüş oldu. 

Gençlik Parkı Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Anonim Şirketi'ne devredildi!

Tarihi Gençlik Parkı’nın Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Anonim Şirketi'ne devredildiğini söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Ankara’nın kamusal alanlarını, seçimi kaybedeceklerini düşünerek Varlık Fonu’na devrettiklerini düşünüyoruz” dedi.

Van Gürpınar'da hazine arazileri konulu toplantı yapıldı!

Van'ın Gürpınar ilçesinde hazine arazilerinin kiralanması ve satışı ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Hazine arazileri toplantısı Kültür Merkezinin konferans salonunda yapıldı.

20 ildeki hazine arazileri satılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı kapsamında taşınmaz yönetimine yönelik önemli kararlar alındı. Plana göre tahsisli hazine arazileri ekonomiye kazandırılacak.

Hazine arazileri ekonomiye kazandırılacak!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk 100 günlük icraat planını açıkladı. Plana göre, kamu kurumlarına tahsis edilmiş atıl durumdaki Hazine arazileri ekonomiye kazandırılacak.

TF Varlık Kiralama kira sertifikasının 4.4 milyonluk geri ödemesini yaptı!

TF Varlık Kiralama A.Ş. kira sertifikalarının 4 milyon 485 bin 616.44 MYR tutarlı altıncı getiri ödemesini yaptı...

TF Varlık Kiralama 150 milyonluk kira sertifikası sattı!

TF Varlık Kiralama 150 milyon TL nominal değerdeki, 174 gün vadeli kira sertifikalarının satış işlemlerini tamamladı. 

TF Varlık Kiralama 80 milyonluk kira sertifikası ödemesini yaptı!

TF Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen 80 milyon TL nominal tutarlı kira sertifikalarının itfa ve getiri ödemesi gerçekleştirildi.

Hazine arazileri Varlık Fonu Haberi

Hazine arazileri Varlık Fonu



Bazı kamu kuruluşlarının ve Hazine arazilerinin Varlık Fonu'na devredilmesi hususu TBMM gündemine taşındı. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.


Baydar, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep ederek önergesinde "Türkiye Cumhuriyet Ziraat Bankası AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri AO (TPAO), Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT), Borsa İstanbul AŞ, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin (TÜRKSAT) sermayelerinde bulunan Hâzineye ait hisselerin tamamı, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hâzineye ait hissesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çay işletmeleri Genel Müdürlüğünün (Çaykur), THY'nin yüzde 49,12, Halkbank'ın yüzde 51,11 hissesinin Türkiye Varlık Fonu'na devrine karar verildi.


Ayrıca Türkiye Varlık Fonu’na milyonlarca lira değerinde turistik bölgelerde bulunan Hazine arazilerinin de...