03 / 05 / 2024

hazine arazilerinde oturanlar

hazine arazilerinde oturanlar

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerdeki Hazine arazilerinde oturan insanların tapu sorununun giderilmesi için tanınan süre Mayıs 2015' te sona erecek. İzmir'in dörtte biri tapusuz...

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Vergi ve ekonomi paketi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi! Hazine arazilerinde yüzde 20 indirim ve 5 taksit fırsatı!

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren haber geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen hazine taşınmazlarının rayiç bedel üzerinden doğrudan satışlarında, satış bedelinin peşin ödenmesi durumunda yüzde 20'lik bir indirim yapılacak.

İzmir Aliağa'daki hazine arazilerinde yer alan izinsiz yapılar mecliste!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'nde hazineye ait bazı arazilerin üzerindeki izinsiz yapılara ilişkin soru önergesi verdi. 

Hazine arazilerinde faaliyet yürüten vatandaşların haklarının korunması için önerge verildi!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Ankara'da Hazine arazilerinde usulsüzlük operasyonu!

Ankara Çamlıdere'de Hazineye ait 2B arazilerinin rüşvet karşılığı usulsüz olarak satışını yaptığı iddiasıyla belediye, tapu, milli emlak ve elektrik dağıtım şirketlerinde çalışan ve ilçede emlakçılık yapan 46 şüpheli gözaltına alındı

Türkşeker hazine arazilerinde de sera üretimi yapacak!

Türkşeker, gıda fiyatlarını dengelemek, istihdamı artırmak ve ithal ürünlerin ülkemizde yetiştirilmesini sağlamak için hububat ve gıda sektöründe başlattığı sözleşmeli tarım modelini seracılık sektöründe de hayata geçirmek amacıyla harekete geçti. 

Hatay Samandağ'daki yıkıma tepki!

Hatay Samandağ'da kıyı şeridinde bulunan hazine arazilerinde başlayan yıkım tepkilere neden oldu.

Antalya'da 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'da müfettişler, özellikle denize yakın hazine arazilerinde hak sahibi olmak için 1 Ocak 2018 sonrasında yapıldığı tespit edilen 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. 

Alanya'da hazine arazilerinde kaçak yapılar türedi!

Alanya'nın Türkler mahallesinde inşa edilen Alanya Toptancı Hali'nin çevresinde kaçak yapılar bulunduğu iddia edildi. Hazineye ait olan bu arazilerdeki kaçak yapılara bölge halkı tepki gösterdi.

Didim'de Hazine arazilerinde usulsüzlük iddiası!

Aydın Didim'de Hazine arazilerine yönelik usulsüzlük soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Aydın'da hazine arazilerinde usulsüzlük iddiası!

Aydın'ın Didim ilçesinde hazine arazilerine yönelik usulsüzlük soruşturması kapsamında 27 şüpheli gözaltına alındı.

Hazine arazilerinde irtifak hakkı tescili!

Hazine taşınmazları üzerinde kullanma izni verilmesi ile irtifak hakkı tesis edilmesi hakkında usul ve esaslar 324 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor. Peki, hazine arazilerinde irtifak hakkı tescili nasıl kurulur?

İzmir'in dörtte biri tapusuz!

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerdeki Hazine arazilerinde oturan insanların tapu sorununun giderilmesi için tanınan süre Mayıs 2015' te sona erecek. İzmir'in dörtte biri tapusuz...

hazine arazilerinde oturanlar Haberi

hazine arazilerinde oturanlar

Ve bu tapusuz arazilerde ev kuranlara son fırsat.Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerdeki Hazine arazilerinde oturan insanların tapu sorununun giderilmesi için tanınan süre Mayıs 2015'te sona erecek.

İmar affından faydalanarak tapu tahsis belgesini almış, her türlü altyapı hizmeti sağlanmış, emlak vergisini her yıl düzenli ödemiş bu vatandaşlarımızın durumu adeta bir oldu bittiye getirilmek isteniyor. İzmir'de binlerce insanın barınma ihtiyacı söz konusu ve bu durum alarm veriyor. Kanun değişikliği şart.

Bu uyarının arkasında, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan var.


Aslan, bu önemli uyarının ardından bir nemli gerçeği de vurgluyor:

"Sadece İzmir'de nüfusun dörtte biri gibi büyük bir oranın Hazine ya da belediye arazilerinde tapusuz yaşadığını ve mevcut tarihe kadar tapularını alamamaları halinde emrivaki ile karşı karşıya kalacaklarını dile getiren Aslan, "Hazine arazileri üzerinde yıllar...