06 / 05 / 2024

hazine kanal istanbul garantisi verecekmi

hazine kanal istanbul garantisi verecekmi

Yönetmeliği yasasından 1 yıl sonra çıkan dev projelere Hazine garantisi ilk etapta 50 milyar dolarlık projeleri kapsıyor. 50 milyar dolara henüz ihalesi yapılmayan ‘Kanal İstanbul’ ve eğitim yatırımları dahil değil...

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul için geçiş garantisi verilecek mi?

Kanal İstanbul'la ilgilenen yatırımcı şirketlerin tamamı, hazine garantisi almadan finansman sorununu çözemeyeceklerini anladı. Şirketler, Hazine'den Kanal İstanbul için de geçiş garantisi talep ettiler. Peki bu garanti verilecek mi?

Kanal İstanbul'a bitişik Hazine arazisi satılıyor mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, aralarında Kanal İstanbul'un güzergahında bulunan arazilerin de bulunduğu Türkiye'nin farklı noktalarındaki Hazine arazilerinin satışına ilişkin özelleştirme kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul'daki arazisi 'konut+ticaret alanı' mı oldu?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergâhında aldığı tarla vasfındaki arazi proje, uygulama imar planlarıyla 'konut + ticaret alanı'na çevrildi. Araziye konut, alışveriş merkezi, otel, konaklama tesisleri gibi yapılar yapılabilecek.

Kanal İstanbul kapsamındaki 22 milyon metrekare Hazine taşınmazı tescil edildi!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul projesi kapsamında, değeri 3.4 milyar TL olan 4 milyon 422 bin metrekare büyüklüğündeki 489 gayrimenkulün bedelsiz şekilde TOKİ’ye devredildiğini ileri sürdü.

CHP'den Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul arazisi yorumu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında arazisi olduğunun ortaya çıkması büyük dikkat çekti. CHP'li Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Avukat Turgut Kazan konu hakkında açıklamalarda bulundu...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul arazisi yorumu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında arazi almasıyla ilgili de konuştu...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

1991 yılında alternatif Boğaz: Kanal İstanbul!

1991 yılında Boğaz'a alternatif olarak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak, Silivri'den başlayıp Karacaköy'den Karadeniz'e ulaşacak 23 kilometre uzunluğunda yeni bir Karadeniz kanalı önerilmiş. Kanal projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacakmış.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

hazine kanal istanbul garantisi verecekmi Haberi

hazine kanal istanbul garantisi verecekmi


Yönetmeliği yasasından 1 yıl sonra çıkan dev projelere Hazine garantisi ilk etapta 50 milyar dolarlık projeleri kapsıyor. 50 milyar dolara henüz ihalesi yapılmayan ‘Kanal İstanbul’ ve eğitim yatırımları dahil değil.


HAZİNE garantisi ilk etapta yaklaşık 50 milyar dolarlık projeyi kapsıyor. Yasa geçen yıl şubatta çıktı. Yasanın nasıl uygulanacağına ilişkin yönetmelik 1 yılı aştıktan sonra bu yıl 19 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre 2014 yılı öncesinde ihalesine çıkılan projeler 3 milyar dolarlık limitten etkilenmiyor. 3 milyar dolarlık limit 1 yıl boyunca Hazine’nin vereceği toplam garantiyi ifade ediyor. 3. havaalanı, Avrasya Tüneli, 3. köprünün de içinde olduğu Kuzey Marmara Otoyolu gibi projeleri de kapsama giriyor. 3. havaalanı ihalesinin büyüklüğü 22 milyar euro, 3. köprü ihalesinin büyüklüğü 2.5 milyar dolar, İzmit-Gebze projesinin...