05 / 05 / 2024

Hazine malı

Hazine malı

1989 yılında İstanbul'da Milli Emlak'a ait gayrimenkuller işgal altındaymış. İşgal altındaki gayrimenkullerin tam bir envanteri dahi yokken, Hazine'ye ait 16 bin gayrimenkulden 10 bininden kira dahi alınamıyormuş.

Sit alanındaki taşınmaz hazine malıyla takas edilebilecek! İşte detaylar

Sit alanları içinde kalan kesin yapı yasaklı taşınmazlar, hazine taşınmazlarıyla trampa edilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın söz konusu düzenlemeyi içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2019'da ev inşaatı kaça mal olacak?

İnşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan tebliğ ile geçtiğimiz aylarda duyuruldu. Peki, 2019'da ev inşaatı kaça mal olacak?

FETÖ'nün 4 bin 351 gayrimenkulü Hazine’ye geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, darbe girişiminin ardından FETÖ'cülerin mal kaçırma oyununa geçit vermedi. 8 Aralık itibariyle darbecilerin 4 bin 351 taşınmazının Hazine'ye geçti.

İzmir Kemalpaşa'daki dönüşüm projesinde son durum!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde "afet riski" adı altında Soğukpınar ve Atatürk mahallelerinde kentsel dönüşüm kararı alınmasının ardından hazine malı üzerinde evi olan yurttaşlara 10 bin TL'ye varan Ecrimsil borç çıkarıldı.

Hazine arazisi satış dilekçesi örneği!

Hazine arazisi satın alım işlemlerinde taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hazine arazisi satış dilekçesi örneği!

Hazine taşınmazlarında ecrimisil işlemleri!

Hazine taşınmazının ya da bir malın sahibinin idarenin izni ve malın sahibinin rızası dışında kullanılması halinde talep edilen tazminata ecrimisil deniyor. İşte hazine taşınmazlarında ecrimisil işlemleri..

1975 yılında Bostancı'da tapulu arsalar üzerindeki gecekondular yıkılmış!

1975 yılında Bostancı mevkinde kişi malı arsalar üzerinde kurulu gecekondular yıkılmış. 1973 yılında arsaları Hazine malı sanıp gecekondu inşa edenler, kendilerine haber verilmediği için sokakta kalmışlar.

Yabancılara hazine taşınmaz malı satılabilir mi?

Hazine taşınmaz malları doğrudan satılabildiği gibi ihale yolu ile de satılabiliyor. Peki, yabancılar bu ihalelere katılabilir mi? Yabancılara hazine taşınmaz malı satılabilir mi? İşte yanıtı..

Hazine arazisinin tapusu nasıl alınır?

Hazine arazisi satın almak için kişilerin bir dilekçe ile mal müdürlüğüne, Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. Peki, hazine arazisinin tapusu nasıl alınır?

Hazine arazisi satış dilekçesi!

Hazine arazisi satın almak isteyen kimselerin, bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü başvurmaları gerekiyor. İşte hazine arazisi satış dilekçesi...

Mehmet Şimşek, Hazine’den tahsis edilen araziyle ilgili detayları açıkladı!

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Tuzla’da Hazine ’ye ait 57 dönüm arazinin Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfı’ na ( TÜRGEV ) tahsis edildiği iddialarına yanıt verdi.

Türkiye'de 6.3 milyar metrekare Hazine arazisi işgal edildi!

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Ocak 2003 ile 31 Ağustos 2013 arasında Hazine’ye ait 303 bin 605 taşınmazın işgal edildiğini, bu taşınmazların yüzölçümünün ise 6 milyar 329 milyon 854.607 metrekare olduğunu açıkladı...

Hazine malı Haberi

Hazine malı



16 bin parça gayrimenkulden 1 yılda 1.2 milyar kira alındı


Hazine malı bedava


İstanbul'un altın ve döviz ticaretinin merkezi olan Kapalıçarşı'da dükkanlar 1 ile 10 milyon lira arasında kiracı bulur. Ama Hazine'ye ait dükkanların kirası 80-150 bin liradır. Yenikapı'da deniz kenarında 20 dönümlük alana kurulu ünlü Çakıl Gazinosu'nun aylık kirası ise sadece 2.5 milyon lira.


Devlet, İstanbul'da kendisine ait ne kadar mülk var, onu da tam olarak bilmiyor. Kesin bir envanter çıkarılmış değil. Özel kişiler tarafından işgal edildiği belirlenen 10 bin kadar gayrimenkulden beş kuruş kira alınamıyor. Bunlarla ilgili açılan davalar, en erken iki senede bitiyor.

Rafet BALLI


 ...