04 / 05 / 2024

hazine özelleştirme

hazine özelleştirme

2021 Bütçesi’nde, kent merkezlerindeki Hazine adına tescil edilen kamu taşınmazlarından “büyük ölçekli yatırımlar, yüksek katma değerli projeler” için “arsa” üretileceği ifade edildi.

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

Özelleştirme İdaresi 13 ildeki 37 taşınmazı satıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 şehirde yer alan 37 ayrı taşınmazın özelleştirilmesi yapılacak. İdare tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında, söz konusu özelleştirme işleminin "satış" yöntemi kullanılarak gerçekleştirileceği belirtildi. 

7 şehirdeki 13 gayrimenkul için özelleştirme kararı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB),  Ankara, İzmir, Tokat, Yozgat, Diyarbakır, İstanbul ve Nevşehir'deki 13 taşınmaz, için özelleştirme kararı aldı.

Tekin Bingöl'den özelleştirme tepkisi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, 2002'ye kadar geçen 16 senede toplam 8 milyar dolar tutarlı özelleştirme işlemi gerçekleştirildi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, konuya tepki gösterdi.

Özelleştirme İdaresi, Hazineye ait 7 ildeki 19 taşınmazı özelleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait 7 şehirde yer alan toplam 19 taşınmazı özelleştirecek.

Lütfi Elvan'dan özelleştirme açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, gelecek dönemde küresel salgının etkilerinin azalacağı ve yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemine girileceğine dikkat çekerek, özelleştirme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Özelleştirme İdaresi, Kayseri Şeker'deki hissesini Varlık Fonu'na devretti!

Kayseri Şeker'deki Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığının %1.07'lik hissesi Varlık fonuna devredildi. Bu devir ile birlikte Kayseri Şeker'in ortak sayısı 30'a düşmüş oldu. 

ÖİB 2 gayrimenkulün özelleştirme ihalesini erteledi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2 gayrimenkulün özelleştirme ihalesini ertelendi. Erteleme ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Ankara'da özelleştirme ihalesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara'da bulunan toplam 17 taşınmazı özelleştirecek. 7 Eylül olarak belirlenen ihale tarihi, 19 Eylül gününe ertelendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 4 ilde özelleştirme ihalesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Muğla, Antalya, Bursa ve Ankara'da bulunan toplam 5 taşınmazı özelleştirecek. Özelleştirme ihalesinin bedeli 4 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Kırşehir'de özelleştirme ihalesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kırşehir ili, Merkez ilçesinde yer alan arsayı ve arsa üzerinde bulunan yapıları özelleştirecek. İhale 14 Ağustos 2018 günü gerçekleşecek.

Ankara'daki 17 gayrimenkulün özelleştirme ihalesi ertelendi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından,  Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara İli Gölbaşı İlçesi'ndeki 17 taşınmazın özelleştirme ihalesi 31 Temmuz'dan 7 Ağustos'a uzatıldı.

Didim'de Özelleştirme İdaresi'ne devredilen parselle ilgili imza kampanyası!

Didim’de mülkiyeti Hazine’ye ait olan ve imar planlarına rekreasyon alanı olarak işaretlenen 1020 parselin Hazine’den alınarak, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'ne verilmesine itirazına ilişkin imza kampanyası başlatıldı.

hazine özelleştirme Haberi

hazine özelleştirme

2021 Bütçesi’nde, kent merkezlerindeki Hazine adına tescil edilen kamu taşınmazlarından “büyük ölçekli yatırımlar, yüksek katma değerli projeler” için “arsa” üretileceği ifade edildi. Hazine’nin özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı da sürecek. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yaklaşık 7 bin taşınmaz için ilav verildi. 2-B satışları kapsamında yaklaşık 576 bin taşınmaz satışı gerçekleştirildi. 66 şehirde 9 bin 221 kamu konutunun satış talimatı verildi.

Muhalefet hükümetin kent merkezlerindeki projelerini “rant amaçlı” olduğu gerekçesiyle eleştirirken devlet, “atıl” olduğunu savunduğu kamu taşınmazlarını nasıl değerlendirileceğini bütçede belirtti. Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; 2021 bütçesinde milli emlak yönetiminin etkinleştirilmesi için yapılacak çalışmalara yer verilirken, şu ifadeler kullanıldı:

“Hazine mülkiyetindeki taşınmazlar ile devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerde kamu idarelerine tahsisli olup tahsis amacında kullanılmayan atıl taşınmazların belirlenmesi ve bu...