18 / 05 / 2024

hazinede Fuzuli şagil

hazinede Fuzuli şagil

Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler olan hazine taşınmazının İdarenin izni dışında kullanılması halinde fuzuli şagilden ecrimisil isteniyor. Peki, fuzuli şagil kimdir?

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Hazinede dev borçlanma! 2 ihalede toplam...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından organize edilen 2 ihalede 43 milyar 576,3 milyon TL borçlanmaya gitti.

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!

Azerbaycan yeniden imar ediliyor!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,  Fuzuli ve Hocaven illerine yaptığı ziyaret sırasında Azerbaycan’da imar çalışmalarının başladığını dile getirdi.

İş yerini tahliye etmeyen kiracıya fuzuli işgal davası açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kiracılarımızı birkaç yıldır çıkarmaya çalışıyoruz sonunda dükkanı boşalttılar, anahtarı teslim etmediler. Polisle kilidi değiştirmeye gittiğimizde adam dükkana yerleşmiş. Fuzuli işgal davası nasıl ilerler? Bu şahsı nasıl çıkaracağız?' sorusunu yanıtladı.

İzmir Kültürpark'ta tahliyeler başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark içinde bulunan dokuz yapının "fuzuli işgalci" konumundaki kiracılarını tahliye etmeye başladı.

Belediyelere sıfır faizli kredi verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Fuzuli Katlı Kavşağı’nın açılış törenine katıldı. Bakan Özhaseki burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Kayseri Tuna ve 30 Ağustos katlı kavşaklarının temeli atılıyor!

Yatırımlarına devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fuzuli katlı kavşak projesinin ardından Tuna ve 30 Ağustos katlı kavşak projelerinin de temelini atacak.

​Kayseri Fuzuli Katlı Kavşağı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Fuzuli Katlı Kavşağı'nın temelini attı.

Kocasinan Fuzuli Caddesi yeni yüzüne kavuşuyor!

Kocasinan Belediyesi, Fuzuli Caddesi çevre düzenlemesi yapım işi ihalesini gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çevre düzenine ve yeşilin önemine dikkat çekerek, ihalelerin sonuçlanmasıyla ‘Yeni Kocasinan’ı hazırlamak için çalışmaların hızlanacağını belirtti.

Şanlıurfa Harran Kapı ve Fuzuli Caddeleri yenilendi!

Belediye, kent merkezine estetik bir görünüm kazandırabilmek için Tekel Caddesi, Beykapı Mahallesi ve Kalkan bölgesindeki dış cephe sağlıklaştırma uygulamasına bu kez Eyyübiye ilçesindeki Harran Kapı ve Fuzuli Caddesi ile devam etti.

Evo Gayrimenkul İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Evo Gayrimenkul İnşaat Anonim Şirketi, Serkan Nedim Uzun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 300 bin TL sermaye ile 8 Şubat'ta Fatih, Akşemsettin Mahallesi, Şair Fuzuli Sokak'ta kuruldu.

Adana Seyhan'daki 5 bin dönümlük parkın imar riski!

Adana’da fuzuli caddesi ile Seyhan nehri arasındaki 5 bin dönümlük alanda yapılan Adana’nın en büyük parkının işgal ve imar uygulamaları riski ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

hazinede Fuzuli şagil Haberi

hazinede Fuzuli şagil

Fuzuli şagil kimdir?

Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler, hazine taşınmazı olarak ifade ediliyor.


Hazine taşınmazında İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle fuzuli şagillerden ecrimisil talep ediliyor. Peki, fuzuli şagil kimdir?


Fuzuli şagil bir diğer ifade ile işgalci; Kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, Hazine taşınmazının zilyetliğini, Yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilere deniyor.


Ecrimisil ise; Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın İdarece talep edilen tazminat olarak karşımıza çıkıyor.


Ecrimisil ihbarnamesinin tebliği ve idari hataların düzeltilmesi

(1) Takdir edilen...