29 / 04 / 2024

hazineye arazileri ihale başvuru dilekçesi

hazineye arazileri ihale başvuru dilekçesi

Hazine arazisi almak için dilekçe ile taşınmaz ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmek gerekiyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte hazine arazisi satın alma dilekçe örneği...

Ulus Emlak Müdürlüğü'nden Ankara'da hazineye ait 1 adet arsa satılık!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Karşıyaka mahallesinde bir adet hazineye ait arsa ihale ile satılacak.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiraladığı tarım arazileri mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla kiralanan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazileri çiftçiye 10 seneliğine kiranabilecek!

Resmi Gazete'de yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait son tebliğe göre mülkiyeti hazineye ait olan tarım arazileri, çiftçiye on seneliğine kiranabilecek. 

Hazineye ait tarım arazileri çiftçilere kiralanacak!

Çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını imkan vermek amacıyla, nüfusa kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri köy ve mahallelerde bulunan hazineye ait tarım arazileri 10 sene süreyle kiraya verilecek.

Hazineye ait arazileri kiralayan çiftçilerin ödemelerini erteledik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarım üretimini desteklemek amacıyla hazineye ait tarım arazilerini kiralayan çiftçilerin nisan, mayıs ve haziran ayı kira ödemelerinin 6 ay süreyle ertelendiği dile getirdi.

Hazineye ait atıl tarım arazileri üretime açılıyor!

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün bugün!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından faydalanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi bugün itibariyle sona eriyor.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün yarın!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından yararlanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi yarın sona eriyor.

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

Hazineye ait tarım arazileri için başvurular 4 gün sonra bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazineye ait tarım arazileri için başvuru tarihinin 19 Kasım'da sona ereceğini açıkladı. Kurum, araziler için 90 bin başvurunun olduğunu ifade etti.

Hazineye ait tarım arazileri için son gün 19 Kasım!

Hükümet, hazineye ait tarım arazilerinin satılması ve kiralanması için 2012 yılından bu yana çeşitli düzenlemeler yapıyor. Hazine’ye ait tarım arazilerinin satışı ve kiralanmasının önü açıldı. 

Hazineye ait tarım arazileri kiraya veriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle “Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Çiftçiye Kiralanması’’ projesi hayata geçiriliyor. 

hazineye arazileri ihale başvuru dilekçesi Haberi

hazineye arazileri ihale başvuru dilekçesi

Hazine arazisi satın alma dilekçe örneği!

Hazine arazisi satın alma işlemlerinin başında bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık  Emlak  Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmek geliyor. 

Satın alınmak istenilen Hazineye ait taşınmazın özelliklerinin (ada, parsel,yüzölçüm v.s.) bulunduğu, açık adresini belirtir bir dilekçe ile müracaat edilmesi halinde ihale günü ve saati müracaat edene bildiriliyor. 


Bilindiği üzere, hazine arazisi satışlarında iki türlü ihale usulü bulunuyor: Açık teklif usulü ve kapalı teklif usulü.


Açık teklif usulünde; İlanda belirtilen bedel üzerinden bütün teklifler açık bir şekilde sıra ile alınıyor. En yüksek bedeli teklif edene geçici ihale yapılıyor.


Kapalı teklif usulünde; İlanda belirtilen bedel üzerinden bütün teklifler kapalı zarf içerisinde alınıyor. En yüksek bedeli teklif edene geçici ihale yapılıyor. Peki, hazine...