18 / 05 / 2024

Hazineye arazilerinin devri

Hazineye arazilerinin devri

Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile belediye ve mücavir alan sınırları içinde olup, Bakanlıkça tespit edilen, Hazineye ait taşınmazlardan, 30 Mart 2014 tarihinden önce üzerinde yapılanma olanlar belediyelere bedelsiz olarak devrediliyor.. 

Bakan Murat Kurum'dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Hazineye ait 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeyle vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözüyoruz." şeklinde konuştu.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Zonguldak'ta hazine arazilerinin çiftçilere açılması mecliste!

Zonguldak ilinin hazineye ait tarım arazilerinin çiftçilere açılması ve tohum destekleri projeleri kapsamına alınmama nedeni ve ilde son 10 yılda çiftçilere verilen destekler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hazineye ait tarım arazilerinin satışı mecliste!

Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulaması meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazilerinin satışında başvurular 31 Aralık'a uzatıldı!

İmar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru süresi 31 Aralık 2019'a kadar uzatılacak...

İzmit ve Gebze'deki orman arazilerinin Büyükşehir'e devri mecliste!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit ve Gebze ilçesindeki orman arazilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devri konusunu meclis gündemine taşıdı..

Hazineye ait bin 793 arazi çiftçilere kiralandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazineye ait tarım arazilerinin çiftçilere kiralanmasını sağlayan düzenlemeye ilişkin son verileri paylaştı. Kurum, bin 793 taşınmazın çiftçilere kiralandığını açıkladı.

Hazineye ait tarım arazileri için son gün 19 Kasım!

Hükümet, hazineye ait tarım arazilerinin satılması ve kiralanması için 2012 yılından bu yana çeşitli düzenlemeler yapıyor. Hazine’ye ait tarım arazilerinin satışı ve kiralanmasının önü açıldı. 

Hazineye ait tarım arazilerine yoğun talep!

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Çiftçiye Kiralanması'na yoğun talep geldi. Yaklaşık 218 bin çiftçiyi ilgilendiren bu uygulamaya 22 bin 860 çiftçi başvuruda bulundu...

Hazineye ait tarım arazileri kiraya veriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle “Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Çiftçiye Kiralanması’’ projesi hayata geçiriliyor. 

13 soruda Hazine arazilerinin çiftçilere kiralanması!

Çiftçiler, Hazineye ait yaklaşık 3 milyar 400 milyon metrekare tarım arazisini ister kiralayabilecek ve isterse satın alabilecek. Peki, süreç nasıl işleyecek? İşte 13 soruda Hazine arazilerinin çiftçilere kiralanmasının detayları...

Hazine arazilerinin satışı ve kiralanmasında son hamle!

Hükümet, hazineye ait tarım arazilerinin satılması ve kiralanması için 2012 yılından bu yana çeşitli çalışmalar yapıyor. Hazine’ye ait tarım arazilerinin satışı ve kiralanmasında son hamle gerçekleştirildi. 

Hazineye arazilerinin devri Haberi

Hazineye arazilerinin devri

Torba Yasa'nın 59. maddesi gereğince, 4706 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiş ve altıncı fıkrasında yer alan “19/7/2003” ibaresi “30/3/2014” şeklinde değiştirildi.

Buna göre Belediye ve mücavir alan sınırları içinde olup, Bakanlıkça tespit edilen, Hazineye ait taşınmazlardan, 30/3/2014 tarihinden önce üzerinde yapılanma olanlar; Hazine adına tescil tarihine bakılmaksızın öncelikle yapı sahipleri ile bunların kanunî veya akdi haleflerine satılmak ya da genel hükümlere göre değerlendirilmek üzere ilgili belediyelere bedelsiz olarak devrediliyor. 

Bu şekilde devredilen taşınmazlar, haczedilemez ve üzerinde üçüncü kişiler lehine herhangi bir sınırlı ayni hak tesis edilemiyor. 

Bu taşınmazlar belediyelerce öncelikle talepleri üzerine yapı sahipleri ile bunların kanunî veya akdi haleflerine, rayiç bedel üzerinden doğrudan satılıyor. 

Bu suretle yapılacak satışlarda satış bedeli, en az yüzde onu peşin ödenmek üzere...