08 / 05 / 2024

İzmit ve Gebze'deki orman arazilerinin Büyükşehir'e devri mecliste!

İzmit ve Gebze'deki orman arazilerinin Büyükşehir'e devri mecliste!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit ve Gebze ilçesindeki orman arazilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devri konusunu meclis gündemine taşıdı..



İzmit ve Gebze deki orman arazilerinin Büyükşehir e devri mecliste!


İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit ve Gebze ilçesindeki orman arazilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devrine ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan sorularının Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Türkkan önergesinde "Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan anlaşma uyarınca, Gebze Kirazpınar Mahallesi ile İzmit Alikahya ve Durhasan Mahalleleri sınırındaki ormanlık araziler Büyükşehir Belediyesine devredilmiştir.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ise Gebze Kirazpınar mahallesindeki 84,234,58 metrekarelik orman arazisi ile İzmit Alikahya ve Durhasan Mahallesi sınırlarındaki 141.145,61 metrekarelik orman arazilerinin işletim hakkı, kendi iştiraklerinden olan Kent Konut'a bırakılmıştır." diyerek bu bilgiler çerçevesinde 3 sorusuna yanıt aradı.

Türkkan'ın soruları

1- Tarım ve Orman Bakanlığı, Gebze ve İzmit ilçelerindeki söz konusu orman arazilerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne hangi gerekçe ile devretmiştir?

2- Söz konusu devredilen alanların, Kocaeli'nde konut yapımı ile yükümlü beledite iştiraklerinden Kent Konut'a işletim hakkının verilmesi bakanlığın bilgisi dahilinde midir?

3- Kent Konut'un uzun zamandır konut üretemediği ve geçmişinde devraldığı arazileri satışa çıkardığı bilinmektedir. Yapılan anlaşma gereğince Gebze ve İzmit'te devredilen orman arazilerin 3. kişilere devredilmesi söz konusu mudur?

 


Geri Dön