19 / 05 / 2024

orman arazilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devri

orman arazilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devri

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit ve Gebze ilçesindeki orman arazilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devri konusunu meclis gündemine taşıdı..

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 40 milyon 400 bin TL'ye arsa satacak!

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü İzmit Orman İşletme Müdürlüğü, Kocaeli İli Başiskele İlçesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın muhammen bedeli 40 milyon 400 bin TL olarak belirtildi.

Orman Bölge Müdürlüğü Çayırova'da 5 bin 500 metrekarelik arsa satacak!

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü Gebze Orman İşletme Müdürlüğü, Kocaeli Şekerpınar'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsanın muhammen bedeli 80 milyon TL olarak belirlendi.

Kocaeli'de 40.4 milyon TL'ye arsa satılıyor! Orman İşletmesi tarihi duyurdu! 

İzmit Orman İşletmesi, Kocaeli ili, Başiskele ilçesi, Ş. Kullar Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte o ihale ile ilgili merak edilenler... 

Orman Genel Müdürlüğü Kocaeli Başiskele'de arsa satacak! Fiyatını duyan inanamıyor!

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü İzmit Orman İşletme Müdürlüğü, Kocaeli Başiskele'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 1.616 metrekare alana sahip.

Mehmet Ersoy'dan yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt verdi. İşte Ersoy'un o yanıtı...

Mehmet Nuri Ersoy: Yanan ormanlarda yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmadığını açıkladı.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Giresun'daki tapulu arazilerin orman arazisi sayılması mecliste!

Giresun ilindeki bir köyde yaşayanların tapulu arazilerinin orman arazisi sayılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'deki orman arazilerinin yüzölçümleri TBMM gündeminde!

2002 ve 2019 yıllarında Türkiye'de bulunan orman arazilerinin yüzölçümleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmit ve Gebze'deki orman arazilerinin Büyükşehir'e devri mecliste!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit ve Gebze ilçesindeki orman arazilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devri konusunu meclis gündemine taşıdı..

Orman sınırları dışına çıkarılan alanlar satılacak!

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümetin son kararlarından biri İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Kütahya’da bazı yerleşim yerlerini orman sınırları dışına çıkarmak oldu. Orman sınırları dışına çıkarılan alanlar, vatandaşlara satılacak.

orman arazilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devri Haberi

orman arazilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devri


İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit ve Gebze ilçesindeki orman arazilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devrine ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan sorularının Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Türkkan önergesinde "Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan anlaşma uyarınca, Gebze Kirazpınar Mahallesi ile İzmit Alikahya ve Durhasan Mahalleleri sınırındaki ormanlık araziler Büyükşehir Belediyesine devredilmiştir.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ise Gebze Kirazpınar mahallesindeki 84,234,58 metrekarelik orman arazisi ile İzmit Alikahya ve Durhasan Mahallesi sınırlarındaki 141.145,61 metrekarelik orman arazilerinin işletim hakkı, kendi iştiraklerinden olan Kent Konut'a bırakılmıştır." diyerek bu bilgiler çerçevesinde 3 sorusuna yanıt aradı.

Türkkan'ın soruları

1- Tarım ve Orman Bakanlığı, Gebze ve İzmit ilçelerindeki söz konusu orman arazilerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne hangi gerekçe...