04 / 05 / 2024

Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi 2021

Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi 2021

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni çevreci yaklaşımlar konusu ile ilgili olarak farkındalığı artırmak için “Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi” hazırladı.

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi!

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni çevreci yaklaşımlar konusu ile ilgili olarak farkındalığı artırmak için “Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi” hazırladı.

Hazır beton fiyatları 2021!

İnşaat sektörünün önemli bir kolu olan hazır beton üretimi 2021 yılında da hızlandı. Peki hazır beton güncel fiyat listesi ne kadar? İşte hazır beton fiyatları 2021...

Hazır Beton Sektörü 2020'yi büyümeyle kapattı! 

Türkiye Hazır Beton Birliği, 2020 Yılı Hazır Beton Sektör Raporu’nu açıkladı. Açıklanan rapora göre sektörün 2020 yılını yüzde 22 büyüme ile kapattığı tahmin ediliyor.

Nesa Hazır Beton İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nesa Hazır Beton İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nedim Sarıalioğlu  tarafından kuruldu.

Simtaş Hazır Beton Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Simtaş Hazır Beton Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökmen Şimşek tarafından kuruldu.

Akçansa hazır beton sektöründe Uluslararası Çevresel Ürün Beyanını yapan ilk şirket oldu!

Akçansa, Global Cement and Concrete  Association tarafından yürütülen çevresel ürün beyan sürecine katıldı ve Türkiye’de bu belgeyi alan ilk hazır beton üreticisi oldu.

Çakır Hazır Beton İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çakır Hazır Beton İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Burak Çakır tarafından kuruldu.

Türkiye Hazır Beton Birliği, İzmir Depremi İnceleme Raporu’nu yayınladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depreme yönelik rapor yayınladı. 

ÇİMKO'nun yeni hazır beton tesisi Gaziantep’te açıldı!

Türkiye'nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri kuruluşları arasında yer alan Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş.'nin 25’inci hazır beton tesisi Gaziantep’in Taşlıca bölgesinde hizmete açıldı. 

Yenidoğan Hazır Beton İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yenidoğan Hazır Beton İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Veli Doğan tarafından kuruldu.

Komyapı Hazır Beton Prefabrik İnşaat'tan tekzip!

2 Ekim tarihinde www.emlakkulisi.com'un anasayfasında yayınlanan "KOM Yapı iflas etti" haberinde kurumumuzdan kaynaklanan bir karışıklık nedeniyle Komyapı Hazır Beton Prefabrik İnşaat Taahhüt San.ve Tic. A.Ş.'nin logosu ve bilgileri kullanılmıştır. Düzeltir, özür dileriz. 

Türkiye Hazır Beton Birliği, AR-GE merkezinde beton geliştiriyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) bu hataların ortadan kalkması için Yıldız Teknopark bünyesindeki laboratuvarda pek çok AR-GE çalışması ve projesi geliştiriyor.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nde çimento ve hazır beton sektörü de olmalı!

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, çimento ve hazır beton sektörünün de Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamına alınması gerektiğini söyledi...

Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi 2021 Haberi

Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi 2021

Günümüzdeki “al-kullan-at” prensibi ile çok fazla atık oluşmasına sebep olmakla birlikte doğal kaynaklarının hızlı bir biçimde tüketilmesine, iklim değişikliğine, çevresel bozulmaya,enerji ve ham madde tedarikinde sorunları artırıyor. Nüfusun artması ve bu artışın doğurduğu ihtiyaçlar doğrusal ekonomi modelinde sosyal, ekonomik ve çevresel riskler giderek artırıyor.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen döngüsel ekonomi de bir ürünün ya da hizmetin yaşam döngüsü bittiğinde dahi ekonominin içinde kalmasını sağlayarak kaynak verimli ve düşük karbonlu sürdürülebilir bir büyümeyi gerçekleştirmesini hedefler. Bir ürünün döngü içerisinde yeniden kullanılmasının temelinde daha verimli süreçlerin oluşturulması, atıkların azaltılması, tekrar üretme ve geri dönüşüm yer alıyor.

Birleşmiş Milletler; küresel olarak önümüzdeki 40 sene içerisinde 230 milyar metrekarelik yeni bir alan hayata geçirileceğini ve dünyadaki yapıların mevcut taban alanının iki katına çıkacağını ediyor. Bu artışın büyük...