27 / 04 / 2024

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nde çimento ve hazır beton sektörü de olmalı!

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nde çimento ve hazır beton sektörü de olmalı!

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, çimento ve hazır beton sektörünün de Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamına alınması gerektiğini söyledi...



Türkiye çimentoda Avrupa'nın birinci, dünyanın altıncı büyük üreticisi konumunda. 55 entegre çimento fabrikası bulunan Türkiye ayrıca 2019 yılı itibariyle Vietnam'dan sonra dünyadaki ikinci en büyük çimento ve klinker ihracatçısı. 2 milyar dolar ciro, 900 milyon dolar ihracat geliri ve yaklaşık 19 bin kişi istihdam etmesi nedeniyle ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan çimento sektörü, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nde yer alan inşaat sektörünün en önemli alt sektörlerinden biri.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, tüm bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda paketin çimento ve hazır beton sektörünü de kapsaması gerektiğini ifade ediyor. Saka, "Aksi takdirde üreticilerin ihracatla ilgili yaşayacakları sorunlar hem ülkeye döviz girdisini azaltacak hem de kaybedilen pazarlar rakip ülkeler tarafından hızlı bir şekilde doldurulacak" diyor. Tamer Saka, sektör açısından en büyük tehlikenin yüzde 65 civarında olan kapasite kullanımı ve istihdamın ağır darbe alması olduğunu kaydediyor.

Çimento ihracatı 2020'nin ilk 4 ayında yüzde 37 arttı!


Geri Dön