05 / 05 / 2024

hemşin yapay göl elektrik

hemşin yapay göl elektrik

Rize'nin Hemşin İlçesi'nde belediye tarafından Hemşin Dersi üzerinde oluşturulan yapay göl sayesinde ilçenin elektrik ihtiyacı üretilecek. Elektriğin bir kısmı ise ulusal hatta verilip gelir sağlanacak..

Bill Gates'in Washington Gölü kıyısındaki malikanesinde neler var?

Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates ile eşi Melinda Gates'in boşanma kararlarını açıklamalarının ardından bir hafta geçti fakat konu henüz gündemde. Şimdi de, çiftin Washington Gölü kıyısında bulunan malikanesinin akıbeti konuşuluyor.

Bechkam ailesi evlerine yapay göl yaptıracak!

Victoria-David Beckham çifti saraya benzeyen kır evlerine yapay göl yaptıracak.

Gülizar Biçer Karaca'dan Salda Gölü açıklaması! 

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, millet bahçesi yapımı için Salda Gölü'nde başlanan inşaatın durdurulması için çağrıda bulundu...

Petek Proje'nin acı günü! Gülşen Tekiner vefat etti!

Petek Proje Mühendislik Müşavirlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Tekiner'in annesi Gülşen Tekiner vefat etti. Petek Proje Mühendislik ve ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Mesut Özil'den Amine Gülşe'ye 15 milyon TL’lik ev!

Arsenal'de futbol kariyerine devam eden Mesut Özil’in Amine Gülşe için düğün öncesi İstanbul’dan 15 milyon liraya ev aldığı iddia edildi

Melih Gökçek Mavi Göl ve Sincan Harikalar Diyarı'nı gezdi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin park ve rekreasyon alanlarının tanıtımı amacıyla hazırlanan programın çekimleri için Mavi Göl ve Sincan Harikalar Diyarı'nı gezdi.

Süleyman Çetinsaya: Türkiye inşaat sektöründe güçlü!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türkiye'de inşaat sektörünün istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirterek " Türkiye'nin önünü hem ekonomik, hem de stratejik atılımlar anlamında açık görüyoruz" dedi.

11.Mahalle Gül İnşaat fiyatları 2016!

İstanbul Avrupa Yakası Beylikdüzü’nde konumlandırılan 11.Mahalle Evleri 11 blok şeklinde inşa ediliyor. İşte 11.Mahalle Gül İnşaat fiyatları 2016!

Manisa Sarıgöl Gençlik Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl ilçesinde Alaşehir Caddesi düzenlemesi, Gençlik Merkezi inşaatı ve Çanakçı Mahallesi asfaltlaması çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Göl Panorama'da tarihi kampanya için son hafta!

Göl Panorama'da tarihi kampanya için son haftaya gelindi. Göl Panorama Evleri'nde 0,70 faizle 120 ay taksit avantajı ay sonuna kadar devam ediyor...

Gül Proje Express için ön talep toplanıyor!

2016 yılını ‘proje yılı’ ilan eden Gül Proje, Basın Ekspres Yolu’ndaki yeni projesi ‘Gül Proje Express’ ile yoluna hız kesmeden devam ediyor. Gül Proje Express için ön talep toplanıyor.

Ural İnşaat Göl Evleri yüksek kalite anlayışıyla inşa ediliyor!

Ural İnşaat tarafından hayata geçirilen Göl Evlerini diğer projelerden farklı kılan en önemli özelliklerinin başında; yüksek kalite anlayışı, ekolojik hassasiyet ve doğaya yakınlık, biyolojik yüzme göleti ve site içinde müstakil yaşamın ayrıcalıklarını sunması geliyor.

Çorum'a Kentpark ile 27 dönümlük yapay göl!

Çorum Belediyesi’nin büyük “Kentpark” projesi, 27 dönümlük yapay gölü sayesinde, Çorumluları bir anlamda su ile buluşturacak. Çorum’un en büyük parkının 4 katı büyüklüğünde olacak.

hemşin yapay göl elektrik Haberi

hemşin yapay göl elektrik

Rize'nin Hemşin İlçesi'nde belediye tarafından Hemşin Dersi üzerinde oluşturulan yapay göl sayesinde ilçenin elektrik ihtiyacı üretilecek. Elektriğin bir kısmı ise ulusal hatta verilip gelir sağlanacak. 

İlçe Belediye Başkanı Kazım Bekar, ilçede 7 yıl önce TOKİ işbirliği ile kentsel dönüşüm çalışması başlatıldığını ifade ederek, "Projede 166 konut, 45 dükkan ve bir motel bulunuyor. Ayrıca proje kapsamında ilçeden geçen Hemşin Deresi üzerine yapay bir göl oluşturuldu. Etrafında park ve bahçe düzenlemesi yapacağız. Projenin kamulaştırma bedeli yaklaşık 9 milyon lira. İnşaat ve çevre düzenleme bedeli de yaklaşık 20 milyon lira. Toplamda 30 milyona yaklaşan bir proje. 

İlçe belediyesi olarak tek başına yapmamız mümkün değil. TOKİ ile süreci yürütüyoruz." dedi. 


YAPAY GÖLDE 1.3 MEGAVVATLIK HES İLE ENERJİ ÜRETECEĞİZ


 Yerel yönetimlerin kendi kaynaklarını oluşturmasının çok önemli olduğuna dikkat...