02 / 05 / 2024

hendek mimari ev

hendek mimari ev

Başkan İrfan Püsküllü, Mahalleye dönüşen köylerimizi şehir yapısıyla değil yöresel mimariyle hak ettikleri noktaya getirmek istiyoruz' dedi.

Ev yaparken hangi malzemeler kullanılır?

Mimari tasarımda özellikle vurgulanması gereken hayati bir nokta, malzeme seçim sürecidir. İnşaatın ilerleyişini şekillendiren temel adımlardan biri olan bu seçim, yapının dayanıklılığını ve ömrünü etkileyen kritik bir faktördür. Peki ev yaparken kullanılan malzemeler nelerdir?

Turizmin yeni trendi; tiny house... Hem düşük maliyetli hem de ev ortamında bir tatil...

Turizmde artan maliyet ve rekabet yüzünden son yılların gözde mimari yapısı tiny house oldu. Otellerin yerini almaya başlayan bu konsept yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekmeye başladı. Düşük maliyetle ve ev ortamında bir tatil yaşamak isteyenler tiny house otelini tercih etmeye başladı.  İş

Türk Kızılay o ilde 426 bin TL'ye 2 adet konut satıyor! Ev alacaklar hemen bakın! 

Türk Kızılayı Sakarya Şube Başkanlığı, Sakarya ili, Hendek ilçesi, Kemaliye Mahallesi'nde yer alan 2 adet daireyi satıyor. İşte ev sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği o ayrıntılar...

İzmir Birgi mimari dokusunu 700 yıldır koruyor!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi, halen Aydınoğulları dönemindeki mimari dokusunu koruyor. Birgi yaklaşık 3 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapıyor.

Dikey mimari mi, yatay mimari mi? Yoksa müstakil ev mi?

Dikey yapılaşma mı, yatay yapılaşma mı? Yoksa müstakil ev mi? İşte günümüzdeki en büyük sorunlardan biri bu. Dikey yapılaşmanın olduğu yerlerde de, yatay yapılaşmanın olduğu yerlerde de aynı yoğunluk var...

Polat Ev Göztepe projesi 2018'de teslim!

Nişantaşı’ndan Caddebostan’a, Etiler’den Maçka’ya kadar İstanbul’un merkezi lokasyonlarında 60 yılı aşkın süredir pek çok değerli projeye imza atan Polat, bu kez Göztepe’de yükseliyor. Polat Ev Göztepe projesi mimari yapısı ve lokasyonu ile benzer projelere fark atıyor.

5 maddede ev satın almanın mimari kriterleri!

Ev satın alırken hangi mimari kriterlere dikkat etmek gerekiyor? Anadolu Yakası’nın en çok kentsel dönüşüm projesi üreten mimarı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, 5 maddede ‘‘ev satın alırken dikkat edilecek mimari kriterleri’’ açıklıyor.

Ev satın alırken hangi mimari kriterler önemli?

Konut satın alırken, dikkat edilecek hususları artık herkes biliyor. Peki, ev satın alırken hangi mimari kriterlere dikkat etmek gerekiyor? Mimar Ahmet Erkurtoğlu, bu kriterleri açıklıyor...

Ev dekorasyonuna loft model damga vuruyor!

Dünyanın pek çok şehrinde loft mimari ön plana çıkıyor. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak bu yazın ev dekorasyonuna damgasını vuran loft trendiyle ilgili görüşlerini aktardı.

TSMD Mimari Maket Eğitimi semineri 20-24 Haziran'da!

TSMD 2016 yılı itibari ile başlatmış olduğu eğitim seminerlerinin beşincisine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin beşincisi olan “Mimari Maket Eğitimi” semineri, 20 – 24 Haziran 2016 tarihlerinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'ne bu ay Mehmet Öğün konuk oldu!

TOKİ tarafından şehircilik, mimari kültür, proje aşamalarını değerlendirmek amacıyla düzenlenen Ev ve Şehir Seminerleri'ne bu ay “Şehirde görünmez düzenden görünen düzensizliğe” başlığı adı altında Mimar Mehmet Öğün konuk oldu.

İmarı olmayan ev alınır mı?

İmar mevzuatı gereğince ev inşaatı, imarı olan arsalar üzerinde yapılabiliyor. Arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilmesi için, belediyeden mimari proje için ruhsat alınması gerekiyor. Peki, imarı olmayan ev alınır mı?

Dükkandan ev olur mu?

Günümüzde mimari projesinde dükkan olarak gözüken ancak ev olarak kullanılan birçok bağımsız bölüme rastlamak mümkün oluyor. Peki, dükkandan ev olur mu? Dükkan tapusu nasıl ev tapusu ile değiştirilir?

hendek mimari ev Haberi

hendek mimari ev

Başkan İrfan Püsküllü, Mahalleye dönüşen köylerimizi şehir yapısıyla değil yöresel mimariyle hak ettikleri noktaya getirmek istiyoruz' dedi.



DEPREME DAYANIKLI KÜLTÜRÜN ÖNEMİ 


Hendek Belediyesinin köy tüzel kişiliği kanımla kaldırılıp mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayanlar için hazırladığı ücretsiz tip ev projesi vatandaşlaıdan büyük ilgi gördü. Tip ev projesi kapsamında kırsal alanlardaki yapılaşmaların, yöresel mimariye uygun, depreme dayanıklı, daha modem ve çağdaş hale getirilmesi planlanıyor. Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, "Mahalleye dönüşen köylerimizi şehir yapısıyla değil yörösel mimariyle hak ettikleri noktaya getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Püsküllü, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşların yararlanabileceği projelerin imar ve Şehircilik Müdürlüğlüğü'nden temin edilebileceğini söyleyerek, "Bizler, kültürünü her daim, her fırsatta yaşayacak şekilde hareket eden, kıyafetlerimizden hareketlerimize kültürümüzü, adetlerimizi hep yaşayan insanlarız. Fakat geçmişimizle bağımız ne kadar...