05 / 05 / 2024

Hendek Ortaköy Köprüsü

Hendek Ortaköy Köprüsü

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Ortaköy Köprüsü’nde devam eden çalışmaları değerlendirdi. Zeki Toçoğlu, köprünün inşaatındaki son durumu anlattı.

Ortaköy Kumpirciler Çarşısı'nda göçük: 1 yaralı!

Beşiktaş Ortaköy'de araç trafiğine kapalı olan Kumpirciler Çarşısı Mecidiye Köprüsü Sokak'ta göçük yaşandı. 1 kadının hafif yaralandığı olayın çarşının altında yer alan tarihi tonozun kemerinde oluşan çökme sebebiyle meydana geldiği ortaya çıktı...

Hendek Cenaze Köprüsü yenileniyor!

Hendek Mahmutbey Mahallesi Hendek Uludere üzerinde bulunan ve Cenaze Köprüsü olarak bilinen köprü yıkılarak yenisi yapılıyor.

Erenköy Köprüsü sökülüyor!

İstanbul'u Anadolu’ya bağlayan demiryolunun üzerindeki Erenköy Köprüsü sökülüyor. Kadıköy’ün en önemli iki arteri, Bağdat ve Şemsettin Günaltay (Minibüs) caddelerini bağlayan köprünün kaldırılması nedeniyle Ethem Efendi Caddesi’nin bir bölümü yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Hendek Ortaköy Köprüsü inşaatında son durum!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Ortaköy Köprüsü’nde devam eden çalışmaları değerlendirdi. Zeki Toçoğlu, köprünün inşaatındaki son durumu anlattı.

1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılmış!

1992 yılında yeni Galata Köprüsü Başbakan Süleyman Demirel tarafından hizmete açılmış. STFA Grubu tarafından yapılan ve yapımı 5 yıl süren köprünün bir şeridi de tramvaya ayrılmış.

Çanakkale Boğaz Köprüsü 2019 yılına kadar tamamlanacak!

ÇANAKKALE Valisi Ahmet Çınar, bu yıl ihalesi yapılması planlanan Boğaz Köprüsü'nün 2019- 2020 yılına kadar tamamlanarak hizmete gireceğini bildirdi.

1992 yılında tarihi Galata Köprüsü mahkemelik olmuş!

1992 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün Eminönü Yakası'ndaki bölümü sulara gömülmüş. Köprüyü kimin batırdığı ve kimin çıkaracağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile STFA Grubu arasında mahkemelik olmuş.

1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılacakmış!

1992 yılında yeni Galata Köprüsü hizmete açılacakmış. Toplam altı şerit olarak inşa edilen köprüde raylı sistem toplu taşıma araçlarına da yer bırakılmış. Köprünün açılışı Başbakan Süleyman Demirel tarafından yapılacakmış.

1991 yılında Boğaziçi Köprüsü 24 milyar liraya onarılmış!

1973 yılında hizmete açılan Boğaziçi Köprüsü, 18 yıl sonra, 1991 yılında onarıma alınmış. 1973 yılında 516 milyon liraya mal olan köprü, 18 yıl sonra maliyetinin tam 46 katına onarılmış.

Denizli'deki Koçak Köprüsü yıkıldı!

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde hafta sonu şiddetli yağmur sonrası debisi artan çay, beton köprüyü yıktı. Kufi Çayı üzerine kurulu Çandır Mahallesi ile tarım arazilerine ulaşımı sağlayan Koçak Köprüsü, sel sularına dayanamadı.

1991 yılında tarihi Galata Köprüsü Ayvansaray-Hasköy arasına yerleştirilecekmiş!

1991 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün Ayvansaray ile Hasköy arasına yerleştirileceği açıklanmış. Tarihi köprü, Haliç'te yeni yerine kazıklar üzerine yerleştirilecekmiş ve ağır taşıtlar dışında trafiğe açık olacakmış.

Drina Köprüsü restorasyonu bu yıl bitecek!

UNESCO tarafından 2007'de Dünya Mirası Listesi'ne alınan ve 436 yıldır ayakta kalma mücadelesi veren, adeta zamanın tanığı olan ''Drina Köprüsü''nün onarım çalışmalarının bu yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü ihalesi bu yıl ortasında başlayacak!

Dünyanın en uzun asma köprüsü olacak Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için ihale süreci bu yılın ortasında başlayacak.

Hendek Ortaköy Köprüsü Haberi

Hendek Ortaköy Köprüsü

Hendek Ortaköy Köprüsü’nde devam eden çalışmaları değerlendiren Başkan Toçoğlu, “Yeni köprüyle Çayırbaşı, Türbeköy, Martinler ve Ortaköy Mahalleri arası ulaşımına alternatif bir güzergah kazandıracağız. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Ortaköy Köprüsü’nde devam eden yapım çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Proje kapsamında 28 adet kazıklı temel işleminin sonlanmak üzere olduğunu aktaran Toçoğlu, temel aşamasındaki işlemlerin ardından kaba inşaat çalışmalarını derhal başlatacaklarını aktardı.


Başkan Toçoğlu, “16 ilçemizde köprü yapım ve yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Bugüne kadar şehrin muhtelif bölgelerindeki birçok köprüyü yıktık; yerine ulaşım güvenliğini maksimum seviyeye çıkardığımız yeni köprüler inşa ettik. Bunun yanında ekibimizce tespiti yapılan bazı köprülerde de güçlendirme çalışması yaptık. Şimdi bir projemiz de Hendek Ortaköy’de devam ediyor” ifadelerini kullandı.


Yeni köprü projesinin bölge ulaşımına sağlayacağı...