08 / 07 / 2024

her şehire bilim merkezi

her şehire bilim merkezi

Pilot illerde başlatılarak 2023 yılına kadar tüm illerde yaygınlaştırılacak olan merkezler bilime ilgi duyan her yaştan insana açık olacak ve farklı birikime sahip kişilerin buluşmasını sağlayacak...

Dünyanın gözü Sivas'ta! Dünyadan bilim insanları o tarlaya akın etti. Her an müjde gelebilir

Evet yanlış duymadınız, dünyanın gözü Sivas'ta. Bilim insanları bir tarlaya akın etti ve o tarlada çalışma başlattılar. Her an o tarladan müjde gelebilir.

İstanbul için son dakika uyarısı! Her an 7 şiddetinden büyük deprem olabilir! Kandilli Rasathanesi Müdürü açıkladı!

Türk ve Japon bilim insanları Marmara fayının özelliklerine ilişkin araştırmalar sürdürüyor. İstanbul için son dakika uyarısı! Her an 7 şiddetinden büyük deprem olabilir! Kandilli Rasathanesi Müdürü açıkladı!

Naci Görür: Tekrarlanan her deprem dikkat çekici!

Bingöl'de yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "Varto batısında tekrarlanan her deprem dikkat çekici" dedi.

Kanal İstanbul her yönüyle masaya yatırılacak!

İBB, Kanal İstanbul Projesi'ni, bilim insanlarının katılacağı çalıştayda her yönüyle tartıştırıyor. 10 Ocak'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek çalıştayın açılış konuşmasını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak.

Şanlıurfa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin detayları belli oldu!

Şanlıurfa Bilim ve Teknoloji Merkezinin proje ayrıntıları belli oldu. Bilim ve teknolojide her türlü ayrıntıya yer verilen merkezin fiziki çalışmalarına da başlanırken, yapılan çalışmalar Türkiye'de yine örnek bir projeyi oluşturacak.

Türkiye'nin her iline teknopark kurulacak!

Türkiye'yi teknoloji alanında zirveye taşıyacak yatırımların sayısı her geçen gün artıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Çankırı ve Kastamonu ile sayının 81 ile yükseleceğini açıkladı.

302 OSB'nin her birisinde teknik kolej açılacak!

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı'yla da mutabakata vardık. Türkiye'de 302 tane organize sanayi var, Allah nasip ederse bu 302 organize sanayinin her birisinde teknik kolej açacağız" dedi.

Şanlıurfa'ya bilim merkezi inşa edilecek!

Eğitime ve gençlerin bilimsel aktivitelere katılımı konusunda her türlü desteği sunan Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK işbirliği ile Şanlıurfa'da bilim merkezi kurulması için protokol imzaladı.

Dikili Gençlik Merkezi ve Bilim Evi 20 Şubat'ta açılıyor!

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, iki ayrı önemli proje olan Şafak Pavey Gençlik Merkezi ile Çocuk Bilim Evi Merkezi'ni ilçeye kazandırdıklarını söyledi, yapılan her iki tesisin de 20 Şubat Cumartesi günü törenlerle hizmete açılacağını bildirdi.

İskenderun Bilim Merkezi için düğmeye basılıyor!

İskenderun Belediyesi’nin başlattığı hizmet kervanına bir yenisi daha eklendi. Gençlerimizin ve çocuklarımızın teknolojik anlamda her türlü bilgiden yararlanacağı Bilim Merkezi ile ilgili gerekli tüm girişimler tamamlandı

Balıkesir'e Bilim Merkezi kuruluyor!

Her biri için en az 10 milyon lira kaynak ayrılan bilim merkezlerinin 6'ncısı Balıkesir'de kuruluyor. İzmir'de ise Büyükşehir Belediyesi'nin TÜBİTAK'a henüz merkez yeri bile göstermediği belirtildi.

Erzurum dev bilim parkı ile cazibe merkezi olacak!

Erzurum Büyüksehir Belediye ile Atatürk Üniversitesi, Bilim-Müze-Doğa-Tarih ve Eğitim Parkı Projesi ve İsletilmesine ilişkin işbirliği yapıyor. Park, her yaş grubunu içerecek, halka açık ve Erzurum için çekim noktası oluşturacak.

Her şehirde Bilim Merkezi kurulacak!

Pilot illerde başlatılarak 2023 yılına kadar tüm illerde yaygınlaştırılacak olan merkezler bilime ilgi duyan her yaştan insana açık olacak ve farklı birikime sahip kişilerin buluşmasını sağlayacak...

her şehire bilim merkezi Haberi

her şehire bilim merkezi

Pilot illerde başlatılarak 2023 yılına kadar tüm illerde yaygınlaştırılacak olan merkezler bilime ilgi duyan her yaştan insana açık olacak ve farklı birikime sahip kişilerin buluşmasını sağlayacak.


Sanayinin gelişmesi için yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ar-Ge çalışmalarının teşvik edilmesi için "Bilim Merkezleri" projesini hayata geçiriyor. 


HERKES FAYDALANACAK


Proje hakkında bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilim Merkezleri'nin 2016 yılına kadar tüm büyükşehirlerde faaliyete geçeceğini söyledi. Işık, "Merkezlerin kapısı bilime ilgi duyan herkese açık olacak. Girişimciler dokunarak, görerek, okuyarak ve dinleyerek öğrenme yetilerini geliştirecekler. Bu merkezleri 2023 yılına kadar tüm illerimizde oluşturulacak" dedi.


YENİ EĞİTİM MODELİ OLUŞACAK


Bakanlık ayrıca çocuklara bilimi sevdirecek yeni eğitim modellerini de hayata geçirecek. Müslüman bilim adamlarının tarih boyunca gerçekleştirdiği buluş ve çalışmaları da,...