25 / 05 / 2024

hes inşaatını protesto rize

hes inşaatını protesto rize

Rize'nin Fındıklı ilçesinde dere ıslahı çalışmalarının hidroelektrik santral (HES) çalışması altyapısı olduğunu iddia eden halk, yapılan çalışmaları protesto ediyor

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

Kiev'de 22 farklı konut kompleksi inşaatının yatırımcılarından protesto!

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 22 farklı konut kompleksi inşaatının yatırımcılarından oluşan bir grup protesto gerçekleştirdi.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatının yüzde 60,6'sı tamamlandı!

Artvin'de, yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES inşaatında sona yaklaşılıyor. Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak projede yüzde 60,6 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Tokat'ta HES inşaatı sırasında tarihi kalıntılar bulundu!

Tokat'ın Zile ilçesinde HES inşaatı alanında tarihi buluntulara rastlandı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatında son durum!

Artvin'de yapımı tamamlandığında Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında yüzde 58 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Ordu'da Hes inşaatında mağdur kalan işçiler kurtarıldı!

Ordu'da, HES baraj inşaatının denge bacasında mahsur kalan 4 işçi, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Murat Hazinedar yaptırdığı okul inşaatını gezdi!

İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ordu’nun Fatsa ilçesinde annesi İlhan Hazinedar adına yaptırdığı 24 derslikli okul inşaatını inceledi. Hazinedar, 'Fatsa ilçemize hayırlı olsun' dedi.

İzmir’de ruhsat bekleyen 2 bin inşaatın önü açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmelikte yaptığı değişiklikle İzmir’de ruhsat bekleyen 2 bin inşaatın önü açıldı. Akın Kazançoğlu, “İnşaat sektörü, 200’den fazla alt sektörü etkiliyor. Dolayısıyla İzmir 2.5 milyar lira kazanacak” dedi

Samsun Numanpaşa Camii inşaatını kim tamamlayacak?

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yaklaşık iki yıl önce inşaatına başlanan ve Köprülü Fazıl Mustafa Paşa’nın büyük oğlu Numan Paşa’nın adının verildiği cami inşaatının tamamlanmasına Vezirköprü Belediyesi talip oldu.

TANAP Eskişehir-Yunanistan sınırı boru hattı inşaatını Punj Lloyd-Limak yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak.

İnşaatın hangi aşamasında yatırım yapılırsa kazanç sağlanır?

Birbiri ardına proje konut ve iş merkezlerinin yükseldiği büyükşehirlerde “inşaatın hangi aşamasında yatırım yapılması durumunda daha fazla gelir sağlanacağı” son yıllarda en fazla tartışılan konulardan biri.

Kastamonu Entegre, Rusya’daki fabrika inşaatını askıya aldı!

Hayat Holding’e bağlı Kastamonu Entegre şirketi, Rusya’nın Kagula bölgesindeki ahşap panel fabrikasının inşaatını askıya aldı.

Hüseyin Dündar Mehmet Tülazoğlu MYO inşaatını inceledi!

Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu inşaatı devam ediyor. Çarşambalı hayırsever Tülay Ulusoy ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, OMÜ Mehmet Tülazoğlu Adalet MYO inşaatını ziyaret ederek, son durum hakkında bilgi aldı

hes inşaatını protesto rize Haberi

hes inşaatını protesto rize

Fındıklı İlçe meydanında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup Cumhuriyet Caddesi boyunca slogan atarak yürüdü. Merkez Mahallesi Tahiroğlu köprüsüne gelen grup buradan araçlarla çalışmaların yapıldığı Arılı Vadisi Hara köyüne gitti. Dere yatağında iş makinelerinin çalışmasının yapıldığı yerde toplanan grup,yapılan çalışmaları durdurduktan sonra pankart açarak ateş yaktı. Çadır kuran grup ne için yapıldığı belli olmayan çalışmalar sonlandırılıncaya kadar gece gündüz burada nöbet tutacaklarını kaydetti.

Grup adına açıklama yapan Derelerin Kardeşliği Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Gürkan, Arılı Deresi'nde sel ve taşkından koruma projesi adı altında bir proje gerçekleştirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bu gördüğümüz derenin katlidir. Arılı Vadisi'nde 14 adet HES projesinin alt ayağıdır. Halkın tepkisi üzerine HES'leri yapamayanlar tarım arazileri zarar görür diye bir proje geliştirdiler....